PlayStation VR2 – Specifikationer

PlayStation VR2 – Nästa generation av Virtual Reality kommer till PS5.

PlayStation VR2 Specifikationer

Display method​OLED
Panelupplösning2000 x 2040 per öga
Panelens uppdateringshastighet90Hz, 120Hz
Lens separation​Justerbar
Field of View​Cirka. 110 grader
SensorerMotion Sensor: Sex-axelrörelse avkänningssystemet (treaxlig gyroskop, treaxlig accelerometer)
Attachment Sensor: IR Proximity sensor
Kameror4 kameror för headset- och kontrollerspårning​IR-kamera för ögonspårning per öga
FeedbackVibration on headset
Kommunikation med PS5USB Type-C®
LjudIngång: Inbyggd mikrofon
​Utgång: Stereohörlursuttag
Källa playstation.com

Sony avslöjade specifikationerna för PSVR 2 på CES 2022 och tillkännagav även de officiella namnen på headsetet och dess nästa generations VR-kontroller: PlayStation VR2 och PlayStation VR2 Sense-kontroller. Ett nytt spel är också under produktion, Horizon Call of the Mountain, som är en VR-spinoff av den populära Horizon-serien av Guerilla Games.

Se också:

Generell information om PVR2

Nästa generations VR-headset från Sony kommer också att fungera exklusivt med PS5 och följa i fotspåren av den ursprungliga PlayStation VR, som lanserades redan 2016. Det är tänkt att lanseras mot slutet av 2022, men problem med leveranskedjan kan komma att släppas datum flyttas tillbaka till 2023.

Playstation VR2 Release

Ja, när kommer Playstation VR2? Vi vet inte exakt när VR-headsetet kommer att lanseras och det har inte funnits något officiellt datum från Sony i skrivande stund. Men julen 2022 verkar vara en trolig satsning.

Med tanke på att Sony redan kämpar för att producera tillräckligt med PS5:or för att möta efterfrågan, kan vi dock till och med se att PSVR 2 lanseras senare än 2022 för att hålla produktionspipelines fokuserade på konsolen. Detta skulle ge Sony mer tid att utöka den potentiella PSVR 2-spelarebasen (eftersom det nya headsetet kommer att vara exklusivt för Sonys senaste konsol) och skulle hjälpa till att få konsolen i fler människors händer.

PSVR 2 kontroller

De kommande PSVR 2 kontrollerna kommer också att få en betydande prestanda- och designuppgradering. Nu vet vi också att Sonys nästa generations VR-kringutrustning kallas PlayStation VR2 Sense-kontroller.

Dessa nya kontroller tappar designen av de klassiska PS Move-kontrollerna från den ursprungliga PSVR och liknar istället till exempel mer typiska VR-kontroller som Oculus Quest 2:s Touch-kontroller.

De använder sig också av samma adaptiva triggerfunktioner som finns i de nuvarande DualSense PS5-kuddarna. Detta kommer även att tillåta olika spänningar på varje given handling i spelet.

PSVR 2 pris

Just nu vet vi fortfarande inte hur mycket PSVR 2 kommer att kosta men vi kan titta på andra VR-headset för att få en uppfattning om vad vi kan förvänta oss att betala för den nya hårdvaran. 

Det nuvarande PlayStation VR startpaketet som säljs för cirka 3 500 kr, se nedan.

Det ursprungliga priset för ett helt PSVR-paket var 5 000 kr.

Se också:

Lämna en kommentar