De 5 bästa TV för PS5

Bästa TV för PS5 – I och med lanseringen av PlayStation 5 är det viktigt att ha en TV som passar nästa generations konsol och framhäver den bästa prestandan. När det gäller uppgraderingar från PS4 Pro, stödjer PS5 4K-spel upp till 120 FPS, och många TV-apparater har nu HDMI 2.1-stödet som krävs för att visa upplösningen med en så hög bildhastighet. Konsolen har inte VRR-stöd (Variabel uppdateringsfrekvens) vid utgivningen, men den ska få HDMI Forum VRR-stöd i en framtida uppdatering. Du kan också leta efter andra funktioner som också ger en trevlig spelupplevelse, som ”Auto Low Latency Mode”, låg ingångsfördröjning och en snabb svarstid.

Läs även behöver jag en ny TV för de nya konsolerna, bästa TV:n för Xbox Series X.

Vi har även en full PS5 Recension här!

Samsung QN90A QLED

De 5 bästa TV för PS5
Bildkredit: Samsung

Den bästa spel-TV:n för PS5 med är helt klart Samsung QN90A QLED. Den har inte problemet som LG OLED paneler har med burn-in. Detta är en funktionsspäckad spel-TV med otroligt låg ingångsfördröjning och en utmärkt svarstid, och den stöder VRR-teknik, som borde fungera med PS5. Till skillnad från en OLED, finns det ingen risk för permanent inbränning på en LED-TV, vilket är bra om du gillar att spela samma spel med liknande UI-element på skärmen under långa perioder.

Se också: OLED Burn-In: Hur orolig ska du vara?

Den levererar fantastisk bildkvalitet, med djup svärta, en fantastisk lokal dimningsfunktion och enastående toppljusstyrka. HDR-spel på PS5 ser fantastiskt ut, med små höjdpunkter som sticker ut som de ska och ett imponerande färgomfång, så att du inte förlorar några detaljer i de senaste spelen. Detta är en fantastisk TV för co-op-spel på soffan under dagen, tack vare de breda betraktningsvinklarna och fantastiska reflektionshantering, vilket betyder att bländning inte borde vara ett problem.

Se också: Lokal dimming på TV-apparater

Tyvärr, även om byte till spelläge säkerställer lägsta möjliga ingångsfördröjning, har det en liten inverkan på bildkvaliteten, eftersom den lokal dimning funktionen inte är lika bra i spelläge. Dessutom växlar bakgrundsbelysningen till 120Hz i spelläge, vilket kan orsaka ansträngda ögon. Detta är en utmärkt TV för i stort sett alla användningsområden, och även om PS5 inte kan använda alla dess funktioner för tillfället, är det också ett framtidssäkert val och den bästa TV:n för PlayStation 5.

Näst bästa TV för PS5: Samsung Q80 / Q80T QLED

Den bästa spel-TV: n för PS5 med en LED-panel är Samsung Q80 / Q80T QLED. Det är en avancerad 4K-TV fylld med spelfunktioner. Till skillnad från LG CX OLED behöver du inte oroa dig för långvariga inbränningsskador eftersom LED-paneler är immuna mot permanent inbränning.

Den har en 120 Hz-panel med stöd för HDMI 2.1, så att du kan spela 4K @ 120Hz-spel. Ingångsfördröjningen är otroligt låg så länge du är i ’Game’ -läge, och dess utmärkta svarstid resulterar i minimalt lagg. Observera att 49- och 50-tumsmodellerna är begränsade till en 60Hz-panel och inte har VRR-stöd, så endast modellerna 55 tum och större har dessa funktioner. Den fungerar också bra i ljusa rum eftersom det blir tillräckligt ljust för att bekämpa bländning och har enastående reflektionshantering.

Den har ett lägre kontrastförhållande än de flesta VA-paneler på grund av sin ”Ultra Viewing Angle” – teknologi, som ger breda synvinklar för att vara en LED TV. Den har en full-array lokal dimning funktion som ytterligare fördjupar alla svarta. Den är också bra för HDR-innehåll eftersom det visar ett brett färgområde och har bra HDR-ljusstyrka. Sammantaget är detta den bästa TV: n för PS5 med en LED-panel.

Hela recensionen av Samsung Q80T hittar du här: Samsung Q80T – Recension


Andra relaterade artiklar:


Bästa Storbilds-TV för PS5: Sony Bravia KD-65X81J

bästa tv för ps5 sony

Om du vill ha en utmärkt spelupplevelse på en stor skärm så är Sony X91J den bästa TV:n för PS5 som vi har testat. En storlek på 65 tum ger dig allt du behöver och den kommer funktioner som gör den kompatibel med konsolen. Den har bra byggkvalitet, och metallfötterna stöder skärmen bra, speciellt för en så stor skärm.

Den har två HDMI 2.1-ingångar som låter dig spela 4K @ 120 fps-spel från PS5, men vi upplevde vissa upplösningsproblem med vissa spel som Destiny 2, där den skulle visa en upplösning på 3840×1080 istället för 3840×2160. När det gäller spelprestanda har den en snabb responstid för smidig rörelse, och även om den har objektivt låg ingångsfördröjning, är den lite högre än vissa andra TV-apparater som Samsung QN90A QLED. Den bör få VRR-stöd i en framtida firmware-uppdatering, möjligen när PS5 också får det, och den har redan en inställning för VRR, men det minskar inte skärmrivning.

Tyvärr finns det problem med chroma 4:4:4 med 4K @ 120Hz-signaler eftersom text ser suddig ut, så om du vill ha chroma 4:4:4 för klartext måste du sänka uppdateringsfrekvensen till 60Hz. Den har en VA-panel med ett högt naturligt kontrastförhållande för djupa svärta, och även om den lokala dimningsfunktionen förbättrar kontrasten, orsakar den också en del blomning runt ljusa föremål. Om det inte stör dig är det fortfarande den bästa TV:n för PS5 med en stor skärm.

Värda att nämna

LG BX OLED: LG BX OLED liknar LG CX och kostar mindre, men den blir inte lika ljus. Se vår recension

LG NANO91: LG NANO91 är en fantastisk spel-TV med HDMI Forum VRR-stöd, men den har ett lågt kontrastförhållande på grund av dess IPS-panel. Se vår recension


Kategorier TV

34 svar på ”De 5 bästa TV för PS5”

Lämna en kommentar