Google Nest Hub Max Recension

Google Nest Hub Max är ett utmärkt Echo Show-alternativ.

En snygg design och smart rörelsespårning gör Nest Hub Max till en fantastisk smart skärm.

Bildkredit: 9to5google
FördelarNackdelar
Väldigt snygg designKan bara ringa videosamtal med Google Duo
Bra högtalareNest Cam-integrationsproblem för iOS-användare
Smart rörelsespårning
Sekretessbrytare blockerar kamera och mikrofoner

Senare till den smarta skärmmarknaden än Amazon, Google tagit en halvhjärtad inställning till denna kategorin. Fram till nyligen har de låtit andra ta ledningen med smarta skärmar som använder Google Assistant. Kanske frustrerade över det faktum att endast Lenovo, JBL och LG har gjort det. Så släppte Google 7-tums Nest Hub förra året och följer nu upp den större Google Nest Hub Max.

Förutom en större 10-tums skärm har Google Nest Hub Max också en videochattkamera som fungerar som en säkerhetskamera. Det utnyttjar inte bara ett antal av de bästa Google Assistant-kommandona och de bästa Google Home-kommandona. Den kommer också med några nya knep. Inklusive ansiktsigenkänning och möjligheten att spåra dig när du rör dig runt i rummet.

Och det låter bra och tjänar det en plats på vår lista över de bästa smarta högtalarna. Nämnde vi att du också kan titta på Netflix nu?

MER: Läs också om vilken TV storlek du behöver beroende på ditt rum

Google Nest Hub Max: Pris och släppdatum

Nest Hub Max kostar cirka 2 400 kronor och blev tillgängligt den 9 september 2019. Den är dock svår att få tag på i Sverige. Än är det mest Nest Hub som säljs här.


Andra intressanta artiklar du kanske vill läsa:


Google Nest Hub Max: Design

Nest Hub Max ser ut som en tablett uppe på tygklädd oval stativ. Det var frestande att försöka lyfta den övre delen från basen. Vilket inte skulle vara en dålig idé för en framtida enhet. Med en storlek på 9,9 x 7,2 x 4 tum är det en uppskalad version av Nest Hub.

Bildkredit: wallenrud

Efter den djärva men polariserande designen på Lenovo Smart Display och JBLs smarta skärm. Passar Max diskreta men eleganta form mycket bättre in i ditt hem. Det är verkligen en mer intressant design än Amazon Echo Show, som i grunden är en stor kil.

I den övre mittramen är Maxs kamera; gå till baksidan så hittar du hittar en omkopplare som inaktiverar kameran och mikrofonen. Vänd på det, och ett litet ljus till höger om kameran blir gult, vilket ger dig en visuell indikator som ingen kan titta på eller lyssna på.

Du kan köpa Nest Hub Max i antingen en grå krita eller kolgrå yta. Om du inte tittar på baksidan hela tiden märker du förmodligen knappt färgen; endast en liten del av tygsockeln kan ses framifrån.

Skärmen på Google Nest Hub Max

Precis som Amazon Echo Show har Nest Hub Max en 10-tums skärm. Med en upplösning på 1280 x 800, vilket såg bra ut. YouTube-videor dök upp, och jag uppskattade den omgivande ljussensorn. Den dimmade automatiskt skärmen och till och med justerade färgerna baserat på färgerna i rummet. Du kan också justera skärmens ljusstyrka manuellt.

Ljud- och gestkontroll

Med två 18mm, 10W diskanthögtalare och en 75mm, 30W bashögtalare kan Max producera mycket ljud för sin storlek. Även vid halv volym fyllde det enkelt mitt kök med kvalitetsljud. Det fanns gott om blomstrande bas – nästan för mycket ibland.

Gestkontroll är en begränsad men praktisk funktion. Om du spelar musik eller annat innehåll på Max och befinner dig tvärs över rummet men behöver tysta det snabbt kan du lyfta handen för att pausa uppspelningen. Ytterligare en handhöjning, och du kan fortsätta. För tillfället är detta den enda gest som Max känner igen och fungerar bara om du inte har blockerat kameran. Det är bra att börja med, men det är verkligen lyhört. Det fungerade till och med med min 11 månader gamla dotters lilla hand.

Ansiktsigenkänning och personifiering på Google Nest Hub Max

En av fördelarna som Google har jämfört med Amazon är att mycket fler använder Google för mycket fler saker – som att lagra foton, skapa kalenderinbjudningar och leta upp vägbeskrivningar. Och när du väl har anslutit din Google-profil till Nest Hub Max finns all den informationen till hands.

Och med hjälp av Nest Hub Max Face Match-teknik kommer allt som visas utan att du behöver göra någonting. Att ställa in Face Match var lika enkelt som att vända mitt huvud från sida till sida i några sekunder i Google Home-appen. Efter det, när jag gick in i köket, identifierade Nest Hub Max-kameran mig och hälsade på mig med ”Hej” eller ”God morgon” på skärmen. Det skulle då visa mig missade meddelanden och pendeltider. Det enda som inte förändras är bakgrundsfoton. De är fixerade till kontot för personen som konfigurerade enheten.

Face Match, som kan ställas in för att känna igen upp till sex personer, är en opt-in-tjänst, så om du inte gillar tanken på att din elektronik ska veta vem du är, behöver du inte ställa in den. Google sa också att allt ansiktsigenkänning bara görs på enheten.

Videosamtal

Om du vill använda Nest Hub Max för att ringa videosamtal, kan du endast göra detta via Google Duo. (Amazon Echo ger dig möjligheten att använda Alexa eller Skype.) Ja, det är ännu en kommunikationsapp från Google som dina vänner och familj måste installera på sina telefoner om de vill chatta med dig.

Om du har konfigurerat Google Duo på din Max med ditt konto, kan det vara lite krångligt att ringa den från din egen telefon. Du måste öppna Google Assistant-appen på din telefon och sedan säga (eller skriva) ”videosamtal [namnet på din Nest Hub Max].” Google löser detta genom att lägga till en ”Ring Hem”-enhet i din kontaktlista i Google Duo-appen, samt i Google Home-appen.

Den coolaste funktionen hos Nest Hub Max-kameran är att kameran, som har ett synfält på 127 grader, kan låsa sig på ett objekt och sedan digitalt panorera och zooma för att följa dem runt i ett rum. Det är en funktion som introducerades på Facebook Portal, men jag är glad att se den på en enhet som är mindre skrämmande.

Efter att ha ställt in Max på min köksbänk, fann jag att funktionen var väldigt praktisk när jag chattade med min fru medan jag förberedde middagen. Jag kunde röra mig från kylskåpet till spisen, och kameran följde mig noggrant. Den är lite långsam, så om du springer genom rummet tar det en sekund eller två att hänga med. Jag önskar också att den zoomade in lite mer på ansiktet, men som en ny teknik ger jag den lite tid.

Uppdatering (augusti 2020): Google meddelade att Nest Hub Max kommer att kunna ringa och ta emot zoom-samtal i slutet av 2020.

Google Nest Hub Max: Musik och video

Om du har anslutit ditt YouTube Music-, Google Play Music eller Spotify-konto till Google Home kan du strömma ljud från dessa källor till Max. Jag sa ”Hej Google, spela Bruce Springsteen,” och inom en sekund hörde jag Boss som krönar Dancing in the Dark från Spotify.

När det gäller video kan Nest Hub Max strömma YouTube utan att du behöver göra något, liksom HBO Now, CBS All Access och Starz. Men medan jag kunde ansluta mitt Netflix-konto till Google Home-appen, när jag bad Net Hub Max att spela Stranger Things, berättade det för mig att det inte kunde strömma innehåll från Netflix.

Ändå finns det en lösning – för de flesta tjänster. Eftersom Nest Hub Max har Chromecast inbyggt kan du strömma innehåll från de tjänster som stöder det till Nest Hub Max. Tyvärr är Netflix inte en av dem.

Nest-integration

Du kan också använda Max 6,5 MP-kamera som en Nest-kamera; även om det inte är så fullt utrustat som Googles säkerhetskamera – det finns till exempel ingen nightvision, men den kan den fungera, i ett rum där du inte vill installera en annan kamera.

Google Nest Hub Max: Smarta hemkontroller

Svep ner från toppen av Nest Hub Max-skärmen, och beroende på antalet smarta lampor, termostater och andra bästa Google Home-kompatibla enheter som du äger, hälsas du med en rad ikoner som låter dig styra dem.

Här är det enkelt att slå på eller av lampor, slå upp temperaturen och till och med titta in på kompatibla säkerhetskameror och videodörrklockor. Tyvärr fungerar ingen av Rings enheter med Google.

Slutsats

Nest Hub Max är betydligt dyrare än Nest Hub (och svår att få tag på i Sverige), men du får en större skärm, kraftigare högtalare och en kamera som möjliggör en mängd andra funktioner. Medan jag önskar att du kunde ringa videosamtal med andra tjänster än Google Duo, utnyttjas Nest Hub Maxs rörelsespårnings- och ansiktsigenkänningsfunktioner och hjälper till att skilja det från andra smarta skärmar. Jag uppskattade också kamerans integritetsbrytare och jag antar att andra också kommer att göra det.

Det har tagit Google längre tid än Amazon att komma ut med en 10-tums smart skärm, men Echo Show har nu en mer än värdig konkurrent i Nest Hub Max.2 svar på ”Google Nest Hub Max Recension”

Lämna en kommentar