Neato Robotics Botvac D10 – Recension

Neato Robotics Botvac D10 – Ny flaggskeppsmodell har ett äkta HEPA-filter och en imponerande körtid

Efter framgångarna med de åldrande Neato D7- och D6- modellerna (namnet Botvac Connected verkar ha tagits bort), har Neato återvänt till den där varumärkets D-formade designen. Neato tror att den här formen är bättre rustad för att komma upp i hörnen av ditt hem där de cirkelformade robotdammsugarna har problem med.

Neato D10 är den nya flaggskeppsmodellen från det kaliforniska företaget, med en imponerande batteritid på 150 minuter, ett True HEPA-filter som fångar upp till 99,97 % allergener och partiklar som damm och en LaserSmart LIDAR-baserad navigering systemet.

I toppen av D-seriens linje sitter den nya Neato D10.

Roboten har en elegant silver högglansfinish, vilket gör det tydligt att Neato strävar efter en premiumkänsla. Den är formad som ett ”D” när den ses uppifrån, vilket tydligen är den bästa formen för att korrekt dammsuga rumshörn.

En av de största fördelarna med robotdammsugare är de med husdjur och människor som lider av allergier. En robotdammsugare gör det bekvämare att regelbundet dammsuga dina golv efter pälsbollar, dammtussar och pollen. Neato presenterar D10 som en perfekt enhet just för det. Den har ett nytt husdjursläge och i det här läget ändrar roboten sitt sug och beteende för att plocka upp djurhår mer effektivt. Den har också en stor skräpbehållare och HEPA-filter som är ett måste om du har husdjur.

Neato-appen har alltid imponerat på oss tidigare och vi får veta att installationen av dessa tre nya modeller kommer att bli enklare än någonsin tack vare en ny 6-stegsprocess med inbyggd Bluetooth och Wi-Fi. Som med tidigare modeller kan du förvänta dig Google Assistant och Alexa- kompatibilitet.

Återförsäljare:

Hur är Neato Robotics Botvac D10

Neato Robotics Botvac D10
Bildkredit: Neato

Inställningar för rengöring

· Maxläge – perfekt för djuprengöring av mattor och högtrafikerade områden. Turboläge för högtrafikerade områden som korridorer och trappor.

· Turboläge – En vanlig djuprengöring. Bäst för daglig städning.

· Eco-läge – ger dig lång körtid så att du inte behöver sluta dammsuga halvvägs i din städning

Ny Helix Multi-Surface Brush

Den nya Helix Multi-Surface Brush på Neato D10 är den perfekta lösningen för dig som vill ha en robotdammsugare som fungerar på alla golvtyper. Denna robotdammsugare utmärker sig för att plocka upp damm, smuts och skräp på lövträ, mattor och kakel. Denna borste har också en extra bred design som gör Neato D10 70 % bredare än runda robotdammsugare. Dessutom reducerar dess unika 140°-design brus brus med upp till 50 %.

Den D-formade designen gör att Neato D10 kan komma in i hörn bättre. Eftersom det är en Neato-produkt kan du vara säker på att sugkraften kommer att ta upp varje smutsfläck, oavsett hur liten den är. Den har också en stor skräpbehållare som är lätt att tömma så att du sparar tid!

Begränsningar

Det finns två huvudproblem med denna robotdammsugare. Den första är att Neato D10 kan vara lite dyr jämfört med andra Neato-modeller. Den andra nackdelen med D-serien är dess storlek, som är större än de flesta andra robotdammsugare för konsumenter. Om du letar efter en mindre ny robotdammsugare kan deras andra modeller vara mer lämpade för dina behov.

Enkel installation och användning

Den här modellen är ganska lätt att använda, främst eftersom Neato D10 har en dedikerad myNeato-app, tillgänglig i både iOS App Store och Google Play Store . Många andra robotdammsugare på marknaden idag saknar en mobil app, vilket gör dem svårare att sätta upp och använda än den här modellen. Allt du behöver göra är att slå på Neato D10 och ge kommandon med hjälp av röst- eller Neato-appkontroller.

Neato D-serien robotdammsugare är designade med större utrymmen i åtanke så att du kan programmera flera rum eller våningar samtidigt. Detta gör att den kan arbeta på flera olika områden utan att manuellt behöva flytta runt möbler och programmera om maskinen varje gång du vill växla mellan specifika områden i ditt hem.

Se också:

Pålitlighet

Neato robotdammsugare är mycket pålitliga och de backas upp av en garanti som täcker dig i ett år. Eftersom detta är en produkt i D-serien har den den överlägsna byggkvaliteten och om den underhålls på rätt sätt kan den fungera i flera år utan några större problem.

Är denna robotdammsugare bra för djurhår?

Det är en av de bästa robotdammsugarna designade speciellt för att rengöra djurhår och damm med sin extra borsthöjd, motoriserade spiralkomboborste och kraftfulla sugsystem som är mycket starkare än vanliga robotdammsugare. Den är bättre än Neato D8 som vi rekommenderar och lika bra som iRobot Roomba S9 Plus – Recension. Dock kan den enda nackdelen vara om du har ett husdjur som blir rädd väldigt enkelt, då kan ljudet vara lite skrämmande för de.

Vill du veta mer om robotdammsugare som funkar bra att ta bort djurhår bör du se denna artikel: Bästa robotdammsugaren för husdjur

Löpande underhåll för Neato Robotics Botvac D10

Neato D-seriens robotdammsugare är lätta att ta isär och rengöra. Den har ett äkta HEPA-filter som fångar allergener inuti skräpbehållaren, vilket är mycket bättre än de flesta andra robotdammsugare i sin prisklass. Det enda du behöver oroa dig för när du underhåller den här modellen är att byta ut filtren med några månaders mellanrum eller så eftersom de kommer att slitas ner snabbt när de används i dammiga områden.

Du måste köpa ersättningsfilter för denna modell, utöver det byts även litiumjonbatterierna då och då.

Annat alternativ

På en lägre budget kanske du också vill kolla in Neato D8 eller Roborock S6 MaxV – Recension.

Slutsats: Neato Robotics Botvac D10

Neato D-serien robotdammsugare är bra för hem med husdjur eller barn som springer runt hela tiden och smutsar ned golven. De använder lasernavigeringsteknik för att kartlägga ditt hem, och därför behöver du inte tala om för roboten var du vill att den ska städa.

Dessa dammsugare är bra för personer som redan äger en smart hem enhet eftersom de är kompatibla med Amazon Alexa och Google Home. Eftersom du kan simplet styra Neato Robotics Botvac D10 från din telefon eller röststyrda personliga assistent.

Den är lite dyr jämfört med andra Neato-modeller men det är fortfarande billigare än de flesta andra robotdammsugare på marknaden idag. Så ifall du hittar en på rea så kommer du få mest valuta för pengarna.

Återförsäljare av Neato Robotics Botvac D10:

Lämna en kommentar