Roborock S5 Max – Recension

Roborock S5 Max

Roborock S5 Max är otroligt intelligent och levererar ett perfekt städresultat gång efter gång. Roborock S5 Max är utrustad med en praktisk moppfunktion som ser till att du alltid kommer hem till nytvättade golv.

  • Intelligent uppladdningssystem och stor vattenbehållare (290 ml)
  • Effektiv och kraftfull städning, du kan också schemalägg städmönstret
  • SmartHome-kompatibel med iOS & Android

[su_button url=”https://www.robotexperten.se/produkt/roborock-s5-max-robotdammsugare-vit/?utm_source=adtraction&utm_medium=affiliate&utm_campaign=Content_CompareSweden&at_gd=5E7BACEEAFF3BFA82974B9A8D28907443D03C420″ target=”blank” style=”soft” background=”#09c331″ color=”#ffffff” size=”5″ center=”yes”]Köp din S5 Max robotdammsugare nu![/su_button]

Lysande rengöringsprestanda från sin föregångare, plus ett nytt moppningsläge! Detta gör Roborock S5 Max en utmärkt allround dammsugare.

Tidigare Roborock-dammsugare har använt gravitationsbaserade moppsystem, men Roborock S5 Max introducerar ett nytt pumpsystem som låter dig styra hur mycket vatten som används. Roboten har kraftfull dammsugning och utmärkt navigering, vilket gör detta till den bästa allround-robotdammsugaren och perfekt för dem med hårda golv.

Design

  • Högkvalitativ konstruktion
  • Smal nog att passa under soffan
  • Dammsugnings- och moppningsalternativ finns, med en lyftkorg för skräpbehållaren och en utdragbar liten vattenbehållare.

Designmässigt avviker inte Roborock S5 Max för mycket från andra exempelvis Roborock S6 MaxV. En rund och smal robotdammsugare som är 350 x 350 x 97 mm. S5 Max glider lätt under de flesta soffor och mellan bordsben.

S5 Max finns i vitt eller svart, men båda alternativen ser fantastiska ut. Denna modell känns och ser ut som en premiummodell. Öppna ovansidan av locket så får du tillgång till 460 ml stora skräpbehållaren, som enkelt lyfts ut för tömning.

Bildkredit: NetOnNet

Roboten borstar enkelt smuts och damm från sidorna för att komma åt nära lister och i hörn bättre. På baksidan finns en utdragbar vattenbehållare som rymmer 290 ml vatten för moppningsfunktionen, och under den sitter mikrofiberduken. Roborock S5 Max har optimerat vattenanvändningen mer än dess föregångare, och därför väsentligt förbättrade moppningsfunktioner.

Här kan du hitta din nya Roborock S5 Max:

Roborock S5 Max – Funktioner

Appen är enkel att använda och gör det enkelt att dela upp ditt hus i zoner för olika typer av städning och dessutom ställa in ett praktiskt schema så att du vet att det alltid är rent när du behöver det.

Bildkredit: Roborock

Även om du kan starta och stoppa en rengöring med knapparna ovanpå roboten, så är det smidigaste sättet att använda robotdammsugaren med hjälp av Roborock-appen. Det tar bara ett par minuter går att ansluta roboten till ditt Wi-Fi.

Med kartläggning kan du zonera ditt hem, dela det i rum och effektivt ge dig möjlighet att städa bara ett område. Vid första rengöringen kommer S5 Max att kartlägga ditt hem och när du är klar kan du spara det.

Därefter kan du också lägga till begränsningar, inklusive ”no-go zones” och ”no-mopping areas”. No-go-zoner är spärrade för roboten, oavsett vilket läge den är i. Områden utan moppning hindrar roboten att komma in endast när moppen är monterad, och det är praktiskt om du har mattor i ditt hem.

Engångsstädning

Förutom att städa ett rum eller hela hemmet, kan du också markera engångsstädningszoner genom att rita en låda runt det område du vill rengöra. Ange sedan hur många pass du vill att roboten ska göra. Det är ett praktiskt sätt att städa upp en specifik röra. Exempelvis rita runt köket precis efter du har lagat mat.

För varje rengöring kan du ställa in de energilägen du vill använda. Det finns ett antal att välja mellan, inklusive Gentle, Quiet, Balanced, Turbo och Max. Vanligtvis är Balanced en utmärkt städning för vardagen, medan Max är ett bra val när det behövs lite extra rengöring.

Med moppen ansluten kan du välja att inte använda något vatten alls, eller Låg, Medium och Hög intensitet. Det beror verkligen på hur smutsigt ditt golv är. Har man till exempel fyra katter som går in och ut ur huset är nog Hög intensitet väldigt passande.

Med schemaläggning kan du ställa in vilka områden som ska rengöras och vilket läge du ska använda, så att du kan hålla ditt hem rent automatiskt.

Amazon Alexa och Google Assistant styrning är tillgängligt så att du kan starta eller stoppa en rengöring med din röst. Det här är praktiskt om du inte vill öppna appen eller har händerna upptagna med annat.

Obestridliga kundfavoriten

Bildkredit: Roborock

Om du är ute efter den mest kraftfulla robotdammsugaren på marknaden så finns iRobot Roomba S9 Plus som ett alternativ. Vad du får med Roborock S5 Max är snabbt kartläggning av ditt hem för en praktisk användning av din robotdammsugare, utmärkt kontroll och bekvämlighet från en maskin som både kan dammsuga och moppa dina golv.

S5 Max var mer imponerande och lättare att använda än dess konkurrenter, och mer grundlig när det gäller rengöring. Om ditt hem har ett antal hårda golv är Roborock S5 Max ett utmärkt och prisvärt alternativ som är obestridliga kundfavoriten på grund av att den har nära 5 stjärnor på över hundratals recensioner, på flertalet sidor.

Här kan du hitta din nya Roborock S5 Max:

Nu när du läst om Roborock S5 Max kanske du också vill läsa Bästa robotdammsugarna 2021 eller någon av våra nyaste robotdammsugare artiklar:

9 svar på ”Roborock S5 Max – Recension”

Lämna en kommentar