Neato Robotics Botvac D8 – Är den bäst i test?

Neato Robotics Botvac D8 gör ett bra jobb med att samla damm, skräp och husdjurshår från hårda golv och mattor, särskilt i hörn!

Neato Robotics Botvac D8

Kort summering av Neato Botvac D8:

  • Rengör hörn och kanter bättre än det mesta av dess konkurrenter
  • Stöder schemaläggning och virtuella no-go-zoner
  • Fungerar med Amazon Alexa

[su_button url=”https://dot.webhallen.com/t/t?a=1290131238&as=1569667634&t=2&tk=1&epi=neatod8&url=https://www.webhallen.com/se/product/326049-Neato-Robotics-Botvac-D8″ target=”blank” style=”soft” background=”#09c331″ color=”#ffffff” size=”5″ center=”yes”]Se Neato D8 hos Webhallen nu![/su_button]

D8: s främsta styrka ligger i dess design. Med en plan kant kan den rengöra djupare i hörn och längs kanterna längs väggar jämfört med runda robotdammsugare. Om du har vägg-till-vägg-mattor, är D8 ett attraktivt alternativ.

Neato Robotics Botvac D8 pris och återförsäljare:

Vid testning levererade den stark sugkraft, vilket lämnade hårda golv och mattor fria från damm, skräp och husdjurshår. Men i denna prisklass förväntar vi oss funktioner som automatisk tömning av behållare eller möjligheten att både moppa och dammsuga. D8: s främsta styrka ligger i dess design: med en plan kant kan den rengöras djupare i hörn och längs kanterna på väggar än runda robotdammsugare. Om du har vägg-till-vägg-mattor är D8 ett tilltalande alternativ, men kom ihåg att Neato säljer flera äldre men mer prisvärda D-formade modeller, inklusive D7, som erbjuder längre batteritid, bättre tredje parts smarta hem integration och stöd för zonrensning för 1500 kr mindre.

Neato Robotics Botvac D8 design

När det gäller design behåller D8 D-formen på sina föregångare (som iRobot med sin Roomba s9+). Neato säger att designen gör att roboten bättre kan rengöra i hörn och längs väggkanterna än runda modeller, och erbjuder tillräckligt med utrymme för en stor soptunna.

D8: s soptunna är också större än dess konkurrenter. Inuti soptunnan har D8 ett litet högpresterande filter som enligt Neato fångar upp 99% av allergener i luften som passerar genom det när roboten kör. Sanna HEPA -filter, i jämförelse, är testade och certifierade för att ta bort minst 99,97% av luftburna partiklar.

Neato Robotics Botvac D8 – Test

Innan du kör D8 rekommenderar Neato att plocka upp alla föremål från golvet som kan trassla ihop sig i roboten, till exempel nätsladdar, strumpor och skosnören. Företaget rekommenderar också att stoppa eventuella fransar under mattor.

Några dyrare konkurrenter, till exempel Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI, använder kameror och AI för att känna igen och automatiskt undvika saker som kan komma i vägen för roboten som strömsladdar och strumpor, en funktion som du inte får på D8.

Vid sin första testkörning rengjorde roboten i 78 minuter i Eco -läge innan han lyckades navigera tillbaka till sin laddningsbas. Under rengöringen gick roboten enkelt igenom olika golvtyper (jag har kakel, laminat, mattor och vägg-till-väggmatta i mitt hem). Det rengjorde också under möbler och manövrerade trånga utrymmen utan problem.

Volymmässigt fungerar D8 vid cirka 60 dB vid rengöring över mattan i Eco läge, enligt en avläsning från NIOSH Sound Level Meter -appen som togs i samma rum som roboten arbetade. Enligt OSHA är det tystare än en vanlig konversation.

Efter den första testkörningen kollade jag papperskorgen och blev positivt överraskad över att se att den var nästan helt fylld med damm, hundhår och annat skräp.

På plussidan tog det bara en komplett testkörning för D8 att skapa en karta över mitt hem. Appen gör det sedan enkelt att skapa virtuella no-go-zoner för att stänga av områden som du vill att roboten ska undvika. D8 stöder inte målinriktad rengöring, vilket verkar vara en missad möjlighet eftersom den kartlägger ditt hem.

Slutsats

Som ett billigare alternativ till D8 har dess treåriga föregångare D7, som kostar 1 500 kr mindre, har samma D-form men erbjuder mer funktionalitet, inklusive Google Assistant-support, bättre batteritid och målinriktad rengöring av området. Om historia är någon indikation kan D8 så småningom sjunka till 5 000 kr, vilket skulle vara ett mycket mer lämpligt pris. Läs mer om: Neato Botvac D7 Connected – Recension

Se också Bästa Robotdammsugarna 2021


2 svar på ”Neato Robotics Botvac D8 – Är den bäst i test?”

Lämna en kommentar