Roborock S6 MaxV – Recension

Roborock S6 MaxV

Roborock S6 MaxV levererar ett imponerande rengöringsresultat vid varje användning och du kan helt överlåta städningen till roboten utan bekymmer. Sugeffekten på 2500Pa, kombinerat med ett avancerat borstsystem ger en djupgående och otroligt noggrann rengöring.

  • Moppningssystem för flera våningar
  • 25 % bättre sugeffekt än föregångaren!
  • Välbyggd, robust design

[su_button url=”https://ion.kjell.com/t/t?a=1098281531&as=1569667634&t=2&tk=1&epi=RoborockS6MaxV&url=https://www.kjell.com/se/produkter/smarta-hem/robotdammsugare/roborock-s6-maxv-robotdammsugare-p51592″ target=”blank” style=”soft” background=”#09c331″ color=”#ffffff” size=”5″ center=”yes”]Köp din S6 MaxV robotdammsugare nu![/su_button]

Roborock S6 MaxV är en av de mest imponerande robotdammsugarna vi har stött på. Den kommer att göra ett utmärkt jobb med att hålla golven rena samt undvika hinder. Med Roborock S6 MaxV kommer du att bli bekväm med att roboten tar hand om din städning framöver.

Roborock S6 MaxV är intelligent och lätt att använda. Det är en av Roborocks mest kraftfulla och avancerade modeller hittills. Med två kameror och LiDAR-lasersystem, kommer den här dammsugaren att lätt navigera ditt hem och städa effektivt.

Efter flera timmars rengöring var vi imponerade av nästan alla aspekter av Roborock S6 MaxV. Den kan moppa såväl som att dammsuga och lämnade våra golv fläckfria. Roborock kommer med massa olika konfigureringar så att den kan hantera alla hem, och så att du kan få just den städningen du behöver vid ett visst tillfälle. Den har också 2,5 kPa sugkraft, vilket är mer än de flesta andra robotdammsugarna på marknaden.

Design och app

  • Enkel installation
  • Välbyggd, robust design
  • Intelligenta appfunktioner

Robotdammsugarens storlek är 48,8 cm x 40,6 cm x 15,6 cm med en vikt på 6,34 kg. Så den tar lite plats när den rullar runt. Denna har dock en fördel jämfört med många andra robotdammsugare på marknaden då den lätt kan hantera städning ovanpå mattor.

Roborock har gjort ett bra jobb med S6 MaxV design. Enheten är snygg, välbyggd och robust, med en generös 460 ml skräpbehållare, och en 300 ml vattenbehållare.

Roborock S6 MaxV
Bildkredit NetOnNet

Installationen går snabbt. Du behöver hitta ett platt utrymme nära en vägg för att installera dockan. Sedan ladda du ner appen, och efteråt behöver du sätta på S6 MaxV enheten. Sen är det klart! De flesta funktioner hanteras via appen, från rengöringsrutiner till firmwareuppdateringar. Men det finns ett ”snabbstarts” – läge som du kan starta från själva enheten som bara kommer att rengöra det aktuella rummet den befinner sig i.

Vi gillar verkligen den flexibilitet du får med den medföljande Roborock-appen. Eftersom du kan ställa in områden och rum du inte vill att robotdammsugaren ska gå in i. Dessutom kan man säga åt den att den ska koncentrera sig på ett visst rum och instruera det när du både vill torka och dammsuga – eller när du bara vill dammsuga. Detta är en funktion som vi vill se i fler robotdammsugare.

Som en extra bonus kan du starta en rengöringscykel med din röst, om du först ansluter Roborock-enheten till Alexa eller Google Assistant via din telefon. Appen informerar dig också om eventuella underhållsuppgifter som behöver utföras.

Dammsugningsprestanda

  • Stark sugning och rengöring
  • Går bra med att undvika hinder
  • Enkelt att välja att moppa golvet med
Roborock S6 MaxV
Bildkredit: Roborock

Tack vare den dubbla kamerainställningen på Roborock S6 MaxV kan den snabbt justera sin dammsugning över golvet därefter. Om den hittar hinder i vägen kommer den att markera dessa hinder på kartan och till och med ta ett foto för att visa dig vad de är inne i appen. Appen kommer att tillämpa lite AI-bearbetning för att försöka identifiera vad hindret är, vilket fungerar för i de flesta fall.

Du har fem olika effektinställningar för just dammsugningen att pilla med. På läget ”Balenced” fann vi att S6 MaxV plockade upp nästan allt och lämnade trälaminat och såsom mattor, lika rena. Om du har husdjur hemma kan du behöva öka sugkraften.

Vi var imponerade av hur effektivt robotdammsugaren fungerade samt hastigheten som den arbetade på. Efter ungefär en halvtimme och sjönk från 100 procent till 80 procent när det gäller batterinivå. Det är en mycket rimlig prestandanivå. Särskilt när man tänker på att robotdammsugaren kan gå tillbaka till laddaren om det behövs.

Hur högljudd dammsugaren är beror på vilken inställningen du använder.

S6 MaxV fungerar verkligen som annonserad, och det fungerar snabbare, tystare, mer intelligent och med mer sug än många robotdammsugare vi har sett tidigare. Till viss del ses dessa förbättringar i modeller från alla tillverkare i fältet när tekniken blir bättre. Dock verkar Roborock S6 MaxV verkligen hjälpa till att leda race:t just nu.

Kundnöjdhet

Recensioner från Robotexperten.se

Se också:


5 svar på ”Roborock S6 MaxV – Recension”

Lämna en kommentar