Varför kraschade Spotify Technology-aktier i Augusti

Spotify Technology: Aktiehandlarna var inte imponerade av media-streaming veteranens andra kvartals rapport.

Spotify Technology aktie

Viktig fakta om Spotify Technology

  1. Ett tillfälligt tekniskt problem ledde till nedslående användarregistreringsresultat under andra kvartalet.
  2. Samtidigt slog Spotify nästan alla tillgängliga analytikeruppskattningar och vägledande mål.

Vad hände med Spotify Technology

Aktierna i Spotify Technology (NYSE: SPOT) föll kraftigt denna månaden, efter företagets resultatrapport för andra kvartalet. Resultaten överträffade de flesta av Wall Street förväntningar, men investerare var snabba med att fokusera på affärsuppdateringens nedslående detaljer istället.

Spotify Technology augusti

Än sen då

Spotifys försäljning under andra kvartalet ökade med 23% från år till år och landade på 2,75 miljarder dollar. Din genomsnittliga analytiker skulle ha nöjt sig med 2,23 miljarder dollar. I korthet minskade nettoförlusterna från 2,26 dollar till 0,22 dollar per utspädd aktie. Antalet månatliga aktiva användare (MAU) ökade med 22% från år till år till 365 miljoner. Premiumabonnenttillväxten steg med 20% medan annonsstödda MAU: er ökade med 24%.

MAU-siffran kom precis under den nedre änden av ledningens vägledningsintervall för kvartalet, medan premiumabonnenter och intäkter från topplinjen låg istället uppe i toppen av sina respektive vägledningsintervall.

Vad är nästa steg för Spotify Technology

Spotify utökade sina musikstreaming- och podcasttjänster till 80 nya marknader under det första kvartalet, vilket drev en stark tillväxt i resultaträkningen. Företaget höjde också prenumerationspriserna på mer än 30 marknader tidigare under våren. Bearish investerare parar ihop prishöjningarna med en mjuk MAU -tillväxt, och många kommer fram till att tjänsten är mer känslig för högre priser än vad ledningen hade förväntat sig.

Ekonomidirektör Paul Vogel avvisade den åsikten med inkomstsamtalet. Vogel påpekade att tillväxten av premiumabonnenter faktiskt landade nära toppen av Spotifys vägledning. Istället, förklarade han, gjorde ett tekniskt problem med e-postverifieringssystem det svårt att registrera sig för någon form av Spotify-tjänst under ett par veckor, och det var den verkliga orsaken bakom de otillfredsställande MAU-registreringarna. Problemet har åtgärdats, men företaget sänkte sin helåriga MAU-vägledning för att återspegla svagheten under andra kvartalet.

Företaget gör nästan allt rätt. Jag tror att det är ett misstag att fokusera på en tillfällig nedgång i användartillväxt eftersom Spotifys långsiktiga utsikter ser fantastiska ut. Jag är köpare av Spotify -aktier till dessa lägre priser.

Den här artikeln representerar författarens åsikt, som inte är en officiell rekommendation. Att ifrågasätta en investeringsuppsats – även en av våra egna – hjälper oss alla.


Lämna en kommentar