Hur man ansluter Alexa till Wi-Fi

Alexa behöver en Wi-Fi-anslutning för att fungera. Vi visar hur du ansluter Alexa till Wi-Fi nätverket.

Hur man ansluter Alexa till Wi-Fi
Bildkredit: Tom’s guide

Alexa, som alla andra digitala assistenter, får sina smarthet från en aktiv internetanslutning. Och eftersom även de bästa Alexa-högtalarna i allmänhet inte har Ethernet-portar, är det överlägset bekvämaste sättet att ställa in Alexa med en Wi-Fi-anslutning.

Alexa-appen effektiviserar denna process, men det finns fortfarande några steg, så fortsätt läsa vår guide om hur du ansluter Alexa till Wi-Fi. Vi har delat upp varje steg i processen för att hjälpa dig få igång dina Alexa-enheter, igång och redo att ta emot kommandon eller frågor.

Se också:

  1. Ansluta Samsung TV till Alexa – Steg för steg
  2. Alexa vs Google Assistant vs Siri: Vilken smart assistent är bäst?
  3. De bästa Google Home-kommandona 2021

Att ansluta Alexa till en Wi-Fi-anslutning är en integrerad del av att ställa in vilken Amazon Echo-enhet som helst, men den här processen fungerar också för att byta till ett nytt nätverk på en Echo du redan äger.

Allt du behöver är Alexa-appen på din telefon (den är tillgänglig för både Android och iOS) och din Echo-enhet. Se till att den senare är inkopplad och påslagen innan du börjar.

Hur man ansluter Alexa till Wi-Fi

  1. Sätt din Echo-enhet i installationsläge. Detta visas genom att den ljusa ringen snurrar orange – om den inte är det, håll högtalarens åtgärdsknapp intryckt tills ljusfärgen ändras.
  2. I Alexa-appen trycker du på ”Enheter” i det nedre ikonfältet. På följande skärm trycker du på symbolen ”+” längst upp till höger i appen och sedan på ”Lägg till enhet.”
  3. Tryck på ”Amazon Echo” och sedan på ”Echo, Echo Dot, Echo Plus och mer.”
  4. Appen kommer att fråga dig om ditt Echo är inkopplat och i inställningsläge. Förutsatt att du följt steg 1 och ljusringen snurrar orange, tryck på ”Ja”.
  5. Välj din Wi-Fi-hemmaanslutning från listan över tillgängliga nätverk. Om du tidigare har anslutit till det valda nätverket i Alexa-appen, fortsätt; om inte, ange ditt Wi-Fi-lösenord.
  6. Vänta några ögonblick tills appen bekräftar att din Echo-enhet – och i förlängning Alexa – är ansluten.
  7. Du kan fortsätta med installationsprocessen om du vill ställa in en plats för din Alexa-enhet eller lägga till musikstreamingtjänster, men vid den här tiden kan du helt enkelt avsluta appen och börja använda Alexa med sina Wi-Fi-aktiverade funktioner.

Se också:

Den här artikeln är delvis baserad på Tom’s guide’s artikel med liknande namn.

1 svar på ”Hur man ansluter Alexa till Wi-Fi”

Lämna en kommentar