De 4 bästa Dolby Atmos Soundbar – För Januari 2022

Bästa Dolby Atmos Soundbar
Bildkredit: Dolby Atmos

Om du letar efter Bästa Dolby Atmos Soundbar har du kommit till rätt artikel! Dolby Atmos är ett objektbaserat surroundljudformat som stöder att högtalare som kan placeras uppe i taket kanaler, vilket innebär att ljud kan komma ovanför ditt huvud. Detta resulterar i en ännu mer uppslukande lyssningsupplevelse. Därför att, beroende på din hemmabioinställning, kan du nu höra ljud som kommer från alla håll.

Många 4K Blu-rays, och till och med vissa streamingtjänster som Netflix, stöder Dolby Atmos – men inte alla soundbars gör det. De soundbars som stödjer Dolby Atmos tenderar att vara i den övre prisklassen, men det är värt du är ute efter en mer naturlig lyssningsupplevelse. Observera att soundbars vanligtvis använder uppåtriktade högtalare för att simulera en illusion av höjd genom att studsa ljudet från taket tillbaka till lyssnaren.

Denna teknik kommer inte att vara lika exakt som nedåtriktade högtalare. Bildkredit Dolby

Bästa Dolby Atmos Soundbar: Samsung HW-Q950T

Samsung HW-Q950T är den bästa Dolby Atmos-soundbar. Denna förstklassiga och välbyggda 9.1.4-installation levereras med en soundbar, subwoofer och två satellithögtalare för att skapa en uppslukande True Dolby Atmos ljudupplevelse. Den kommer också med Q-Symphony som gör att soundbaren kan spela upp ljud från dina kompatibla TV-högtalare samtidigt som soundbarens högtalare, vilket ytterligare kan förbättra din övergripande surroundupplevelse.

Tack vare sin neutrala ljudprofil passar den för en mängd olika ljudinnehåll, inklusive filmer och TV-program. Det kan återge en djup, låg bas, vilket hjälper till att få fram intensiteten i ljudeffekter i actionfyllda scener. Om du föredrar ett annat ljud har det också en grafisk EQ och tillgängliga förinställningar. Den har enastående stereodynamik, och den kan bli ganska högljudd utan för mycket komprimering.

Ett alternativt val: Sonos Arc med subwoofer + One SL-speaker

Du kan även överväga Sonos Arc med Sub + One SL-högtalare. Även om den inte återger en lika djup bas som Samsung HW-Q950T, kommer denna snygga 5.1.2-installation med dedikerade surroundhögtalare som hjälper till att representera surroundföremål som fotsteg, röster och instrument tydligt och mer exakt. Dess standardljudprofil är mycket neutral och välbalanserad, så ljudet i dina favoritfilmer återges tydligt och exakt. Sonos Arc levereras också med en rumskorrigeringsfunktion som analyserar de akustiska egenskaperna i ditt rum för att förbättra soundbarens ljudkvalitet och en nattlägesfunktion för att balansera volymen mellan program. Tyvärr finns det inte en grafisk EQ tillgänglig, så du kan inte riktigt anpassa ljudprofilen.

Om du vill ha en soundbar med djup bas och massor av ljudanpassningsalternativ, överväg Samsung HW-Q950T, men om du föredrar en bar med dedikerade surroundhögtalare som hjälper dig att fördjupa dig i dina filmer, kolla in Sonos Arc istället.

Se mer om denna vackra soundbar här: Sonos Arc Soundbar

Lägg till en smart högtalare för att öka funktionaliteten av din soundbar. Kolla in våra recensioner av Google Nest audio och Sonos One för att hitta den som passar dig bäst!

JBL Bar 9.1: Bästa Dolby Atmos Soundbar

Den bästa Atmos-soundbaren med en 5.1.4 – installation som vi har testat är JBL Bar 9.1. Denna välbyggda installation har två trådlösa satellithögtalare som du kan placera var som helst i ditt rum för att få bästa möjliga lyssningsupplevelse. Tack vare sin dedikerade subwoofer återger den en bas som ger en mer uppslukande upplevelse.

Sammantaget har denna soundbar en neutral, balanserad ljudprofil som passar för att lyssna på många olika typer av ljudinnehåll. Det finns några EQ-förinställningar tillgängliga som hjälper dig att anpassa dess ljud, samt en rumskorrigeringsfunktion som analyserar de akustiska egenskaperna i ditt rum för att förbättra ljudåtergivningen. Den blir tillräckligt hög att använda på fester, och dess breda, fokuserade ljudbild är imponerande.

Tyvärr, till skillnad från några av de andra premium soundbars, kommer den inte med en fullständig EQ för fler ljudanpassningsalternativ. Dessutom saknar den en dialogförbättringsfunktion, som gör rösterna mer tydliga. Men om du älskar att titta på Dolby Atmos-innehåll är denna soundbar ett utmärkt val för filmer.

Här köper du: JBL Bar 9.1

Bästa fristående Dolby Atmos Soundbar: Sennheiser AMBEO Soundbar

Den bästa fristående Dolby Atmos-soundbar är Sennheiser AMBEO Soundbar. Dess unika integrerade design med 13 högtalare skapar en fantastisk upplevelse med endast en fristående enhet.

Även om den inte är lika bra som dedikerade nedåtriktade-högtalare, ger den fortfarande bra surroundljud tack vare sitt unika 3D-ljudläge. Rumskorrigeringsfunktionen hjälper till att anpassa ljudet till ditt rum med en extern mikrofon som kan förbättra din lyssningsupplevelse. Den har en imponerande mängd anslutningsmöjligheter, inklusive inbyggd Bluetooth och Chromecast. Det har också ett standby-läge utlöst av 20 minuters inaktivitet. Om du behöver rengöra den kan du ta bort tyget som täcker högtalarna.

Tyvärr är den stor och att hitta rätt position för den är ganska svårt. Om du inte har aktiverat AMBEO-läge saknar ljudsignaturen bas. Men ifall du inte gillar den här ljudprofilen kan du anpassa EQ med den medföljande appen.

Ifall du letar efter ett fristående alternativ som kan göra allt utan en dedikerad subwoofer, är den här ett bra val.

Värda att nämna

  • Samsung HW-Q900T: Samsung HW-Q900T är en 7.1.2-installation med liknande prestanda som Samsung HW-Q950T. Den saknar dock två bakre högtalare och har en sämre ”atmosfärs”-prestanda.

Köp den här: Samsung HW-Q900T


Andra artiklar om soundbars:

19 svar på ”De 4 bästa Dolby Atmos Soundbar – För Januari 2022”

Lämna en kommentar