Ansluta Samsung TV till Alexa – Steg för steg

Vill du ha mer röststyrning? Så här gör du för att ansluta Samsung TV till Alexa.

Ansluta Samsung TV till Alexa
Bildkredit: Future

Om du har en Samsung Smart-TV från 2019 eller 2018 men vill ha något bättre än Samsungs Bixby, är det ganska enkelt att ansluta TV: n till en smart högtalare! Genom att para ihop en Amazon Alexa-högtalare kan du lägga till lite grundläggande röstkontroll på din Samsung Smart-TV. Med bara ett par appar kan du ställa in din Amazon Echo eller liknande Alexa-driven enhet för att erbjuda röstaktiverad bekvämlighet på din Samsung Smart TV. Med möjligheter som att slå på och stänga av TV: n, justera volymen och fler grundläggande kontroller.

Om du har en Samsung TV-modell 2 020, som den som ses i vår Samsung Q80t QLED TV-recension, har du ännu mer tur, för nuvarande Samsung-smarta TV-apparater har Amazon Alexa inbyggt, som vi ser i vår guide din Samsung TV till Alexa. (Och om du är mer en Google-fläkt, kolla in hur du ansluter din Samsung-TV till Google Assistant.) Det finns ingen anledning att använda en ihopkopplad smarthögtalare. För du kan använda mikrofonen i fjärrkontrollen för samma sak Alexa-färdigheter och röstinteraktioner, samt byta kanal, öppna appar, söka efter filmer och program, spela musik och styra dina smarta hemenheter.

2018- och 2019-modellerna som tas upp här har bara röststyrningsalternativ med bara ben, men Samsung har arbetat för att göra dem mer röstvänliga. Om du vill ha mer avancerade kontroller måste du använda Bixby röstassistent inbyggd i TV: n. Då använder du mikrofonen på TV: ns fjärrkontroll.

Om du vill lägga till Alexa-kapacitet till din Samsung Smart-TV, så här får du det att fungera.

Så här ör du för att ansluta Samsung TV till Alexa

Steg 1: Ställ in dina enheter.

Kontrollera först att både din Samsung TV och din Amazon Alexa-enhet är inställda och fungerar. När du har slutfört den första installationen på TV: n och Alexa-enheten måste du se till att båda enheterna är i samma Wi-Fi-nätverk.

Om du inte har gjort det ännu måste du också ställa in TV: n som en sak i SmartThings-appen. För att göra detta loggar du bara in på ditt Samsung-konto på TV: n.

Steg 2: Förbered apparna.

Du måste också göra din telefon redo att samordna dessa två enheter. Om du inte har gjort det, ladda ner både Samsung SmartThings-appen (tillgänglig för iOS och Android) och Amazon Alexa-appen (även för iOS eller Android).

Och om du är osäker på hur du använder Amazons röstassistent-app, kolla in våra guider för att använda Alexa på din Android-telefon eller använda Alexa på din iPhone.

Se till att du loggar in på båda apparna med samma kontoinformation som du använde för din TV: s Samsung-konto och ditt Echos Amazon-konto.

Steg 3: Upptäck din TV i SmartThings-appen.

Först måste du upptäcka din Samsung TV i Samsung SmartThings-appen, som låter dig behandla den som en basansluten smart enhet när du ansluter den till din Alexa-högtalare.

För att göra detta, gå till Enheter-menyn, som du hittar i appens nedre meny.

På sidan Enheter väljer du alternativet Lägg till enhet. Med TV: n påslagen bör det vara enkelt att hitta din enhet i listan.

När du har hittat enheten och parkopplat din telefon till TV: n väljer du Samsung Smart TV och använder växlingsknappen bredvid dess namn för att möjliggöra användning som en smart enhet.

Steg 4: Upptäck din smarta högtalare i Alexa-appen.

För det andra måste du vara säker på att din Amazon Echo, Echo Dot eller annan Amazon-enhet har upptäckts i Amazon Alexa-appen. Om den inte har gjort det, eller om enheten är konfigurerad via någon annans telefon, måste du göra följande. (Om detta inte gäller dig, gå vidare till nästa steg.)

I appen väljer du knappen Enheter i menyn längst ner på startskärmen.

Om Echo (eller liknande Alexa-enhet) dyker upp i den här menyn, är du redo. Om inte, öppna menyalternativet Alla enheter och hitta din Alexa-enhet i listan över tillgängliga anslutna enheter.

Steg 5: Anslut apparna.

I Amazon Alexa-appen aktiverar du Samsung SmartThings-skicklighet och loggar in med ditt Samsung-konto för att länka kontona.

Steg 6: Välj din TV i Alexa-appen.

När du har aktiverat Samsung SmartThings-färdigheten – som automatiskt ska para Alexa till TV: n – är du klar. Grattis, du har precis anslutit din Samsung smart-tv till Alexa!

Du kan nu använda din Alexa-smarthögtalare för att slå på och stänga av TV: n, ändra kanal eller ingång, justera volymen och till och med styra mediaspelning med grundläggande kontroller som snabbspolning framåt, bakåt, paus och uppspelning.

Se också:

Denna artikel är delvis baserad på tom’s guide’s artikel.


3 svar på ”Ansluta Samsung TV till Alexa – Steg för steg”

Lämna en kommentar