Apple HomePod mini recension

Apple HomePod mini levererar fantastiskt ljud för sin storlek.

HomePod mini är den smarta högtalaren som Apple-fans har väntat på.

FÖRDELARNACKDELAR
Bra ljud för storlekinte många streaming alternativ
Konkurrenskraftigt prisBegränsade barnkontroller
Attraktiv designIngen fysisk mikrofonknapp

Människor är mer benägna att köpa smart högtalare för runt tusenlappen snarare än en som kostar nästan 3 000 kr. Men det finns mer till Apple HomePod mini än bara priset.

Specs

Storlek: 10 cm (diameter), 8 cm lång
Vikt: 0,3 kg
Trådlöst: 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 5.0, tråd


Andra intressanta artiklar:


Apple HomePod mini vad jag gillar

Och för storleken finns det ingen bättre låtande smart högtalare än HomePod mini. Men det finns mer till en smart högtalare än bara ljudet. I denna Apple HomePod mini-recension kommer vi att undersöka hur bra Siri och HomeKit presterar, och hur den samlar de bästa smarta högtalarna du kan köpa.

Liten storlek: Med bara 10 cm i diameter har den samma storlek som Amazon Echo Dot, så att du kan sätta den nästan var som helst.

Fantastiskt ljud: Trots sin lilla storlek lät Mini bättre än det mycket större Amazon Echo.

iPhone-integration: Om du spelar musik på din iPhone kan du helt enkelt trycka på den på HomePod mini för att flytta musiken till högtalaren. Du kan också använda mini för att ringa samtal, skicka meddelanden och mer med Apples Handoff-funktion.

HomeKit-nav: HomePod mini kan fungera som ett smart hem-nav för Apples HomeKit, så att du kan styra alla typer av enheter.

Priset är rätt: Med ett pris strax under 1 000 lappen är HomePod mini mycket billigare än HomePod.

Köp Apple HomePod Mini för 1287kr på ComputerSalg!

Apple HomePod mini: Vad jag inte gillar

Streama musikstöd: Ja, du kan använda Airplay för att strema musik från Spotify och andra tjänster till HomePod mini, men det borde ha inbyggt stöd för Spotify och andra.

Siri: Medan Siri har gjort förbättringar ligger det fortfarande efter Alexa och Google Assistant.

Ingen mikrofonströmbrytare: Jag önskar att det fanns en fysisk strömbrytare för att stänga av HomePod minis mikrofoner. Apples produkter kan vara säkrare, men jag föredrar en mekanisk snarare än en mjukvarubaserad lösning.


Våra nyaste artiklar om smarta hemmet:


Apple HomePod mini: Design

Apple HomePod mini är ungefär lika stor som ett stort äpple. Den mäter 10 cm i diameter och är nästan exakt samma storlek som fjärde generationens Amazon Echo Dot, men mindre än Amazon Echo på nästan 15 cm och mycket mindre än den ursprungliga HomePod. Liksom Amazons enheter är HomePod minis cirkulära design tänkt att väcka uppmärksamhet – men inte för mycket.

Det akustiska tygöverdraget på HomePod mini, tillsammans med dess platta topp, påminner mig om de ljus som du skulle hitta på en gammal italiensk restaurang med röda rutiga bordsdukar. Ändå gillar jag att tyget lindas nästan helt runt högtalaren; på Amazons enheter täcker tyget bara ungefär hälften av högtalaren, vilket minskar det övergripande utseendet.

Liksom HomePod i full storlek finns det på mini en genomskinlig pekskärm högst upp för att kontrollera volymen och aktivera Siri. När Siri är aktiv lyser den här panelen i en mängd färger, vilket är en snygg effekt, och en jag önskar att du kunde styra. Med tanke på att det också ser ut som en magic 8-ball, önskar jag att jag kunde plocka upp den och skaka den för att avslöja min framtid. Att trycka på toppen av HomePod låter dig också spela / pausa din musik, hoppa över eller gå tillbaka och kalla till Siri.


Kanske även är intresserad av:


Knappar och portar

Till skillnad från andra smarta högtalare finns det ingen fysisk knapp för att stänga av minis mikrofoner. Medan Apple har stränga sekretesspolicyer – till exempel använder alla Siri-förfrågningar en slumpmässig identifierare, skulle jag ändå vilja ha en försäkran som en verklig knapp ger, som kan hittas på Amazon Echo och Google Nest Audio.

Det finns inga ljudportar på baksidan av HomePod mini, bara en tygförpackad USB-C-kabel. Det ger ett rent och snyggt utseende, men presenterar två problem: Om kabeln skulle gå sönder måste du skicka tillbaka hela saken till Apple för att bli reparerad. Och eftersom det inte finns någon ljudport – som med Echo – kan du inte ansluta HomePod mini till en ljudkälla. Du kan använda HomePod mini som utgång för Apple TV 4K, men måste ansluta dem via Airplay.

Apple HomePod mini: Ljudprestanda

Trots sina andra problem är HomePod en av de bäst låtande smarta högtalarna på dagens marknad, Sonos One är den vi tycke är bäst, men den kostar också betydligt mer. Men tack vare sitt utbud av sju diskanthögtalare, bashögtalare och förmåga att automatiskt anpassa sitt ljud baserat på akustiken i ditt rum så ger mini ett ljud som kommer att göra till och med en audiofil nöjd.

Begränsningarna, HomePod mini kräver vissa kompromisser. Det finns bara en högtalare (en drivrutin med full räckvidd), men tack vare två passiva radiatorer och en akustisk vågledare levererar HomePod mini det bästa ljudet jag har hört i en högtalare i den här storleken eller till det här priset.

Lyssningsupplevelse

Medan mini inte kan anpassa sitt ljud till rummet använder den beräkningsljud för att analysera allt som spelas och justerar högtalarens utdata för att ge vad Apple kallar en ”optimal lyssningsupplevelse.”

Sammantaget var lyssningsupplevelsen från HomePod mini väldigt bra, men inte lika bra som Sonos One som är den bästa smarta högtalaren när det kommer till ljud.

I flera genrer överträffade HomePod mini Echo och blåste helt Echo Dot ur vattnet. Jämfört med Echo producerade HomePod mini tydligare sång och mer balanserat ljud.

Min största fråga var dock hur HomePod mini jämfördes med Sonos One. Jag lyssnade på både en enda mini och två minis ihopkopplade för stereoljud, men det gjorde ingen skillnad; Sonos One var helt klart det bättre alternativet. Allt jag spelade hade bättre definierade sånger, skarpa diskanter och en mjuk, djup bas. Men det är kanske att jämföra äpplen och apelsiner.

Apple HomePod mini recension: Musiktjänster

Om det finns ett område där mini ligger efter andra smarta högtalare, är det med streamingtjänster. Genom HomePod kan du strömma musik från Apple Music, iHeartRadio, TuneIn och Pandora, Men inga andra alternativ finns just nu. Men om du inte har ett Apple Music-konto – eller bara föredrar något annat – kan du ange en standardmusiktjänst i appen Home.

För att jämföra kan Sonos One ansluta till dussintals på dussintals källor.

Naturligtvis kan du också använda Airplay för att stråla ljud från din iOS-enhet till mini, men det är inte så sömlöst som att be Siri att göra det åt dig.

Apple HomePod mini recension: Siri

Vi har gett Siri mycket flack, och med rätta. Det har helt enkelt inte följt med Alexa eller Google Assistant. De har gjort några förbättringar – du kan nu ställa in flera timers och namnge dem – men det saknar fortfarande många färdigheter och funktioner som du hittar på konkurrerande virtuella assistenter. Se till exempel de bästa Google kommandona.

Siris bästa attribut i förhållande till HomePod mini är dess integration med din iPhone. Du kan be Siri att kontrollera din kalender, ringa, skicka ett meddelande, skapa en ny anteckning och till och med hitta din iPhone eller Apple Watch. Ändå finns det några saker här som Alexa och Google Assistant gör bättre.

Jag bad Siri via Homepod mini att ”söka på nätet efter bilder av elefanter”, och Siri skickade ett kort till min iPhone med relevanta foton. (Intressant nog använde den Bing som en sökmotor). När jag försökte utföra en liknande sökning på ett Amazon Echo och en Google Nest mini kunde de inte slutföra åtgärden.

Trivia

Både Siri och Alexa kunde svara rätt på frågan ”vad betyder Hakuna Matata”, men Google Assistant misslyckades. Jag frågade sedan alla tre assistenterna ”Vem spelade tredje basen för Pirates 1960?” Siri gav mig det mest direkta och rätta svaret: Harry Bright och Don Houk. Google Assistant tillhandahöll en massa andra fakta från en ESPN-artikel om Houk som handlades till Pirates 1959. Alexa returnerade lite slumpmässig information om Willie Stargell.

Frågan ”Hur länge har Jeopardy! varit i gång” kunde ingen av assistenterna svara på. Google läste helt enkelt sammanfattningen på Wikipedia – till och med om jag ville ha mer sammanhang – men gav mig inte det totala antalet år. Alexa trodde att jag hänvisade till videospelet Jeopardy. Alexa svarade ”enligt Wikipedia är det 30 minuter.” Inte hjälpsam.

Planering

När jag frågade Siri om kalenderinformation läste hon vad som stod på mitt schema. Google Assistant och Alexa kunde också läsa mig mina kommande möten. Om du vill att saker och ting ska vara säkrare kan du kräva autentisering för personliga förfrågningar i appen Home, i vilket fall läser inte mini din kalender utan öppnar den på din telefon.

När du ber om vägbeskrivning till jobbet kommer Siri att föreslå en rutt och skicka ett förslag till dig i Apple Maps; Jag önskar att det också skulle få Maps att öppna. Men Google Assistant släppte inte bara en bild på min iPhone, men det gav mig alternativ för olika transportsätt.

Jag bad sedan de tre assistenterna att ”Beställa en pizza.” Både Siri och Google Assistant returnerade en lista över pizzaplatser nära mig. Siri läste upp en lista över platser som börjar med den närmaste min plats. Google Assistant använde med den högst rankade och skickade också en bild till min iPhone som visar det och andra alternativ på en karta. Alexa frågade om jag ville aktivera Dominos pizza-funktinalitet.

Customize

Medan du kan ställa in HomePod mini för att känna igen personliga önskemål för upp till sex personer, måste de alla ha en iPhone. Både Alexa och Google Assistant lättare och mer inkluderande plattformar, så det är lättare att skapa konton.

Eftersom HomePod mini kräver att du har en iPhone finns det inget sätt att skapa ett konto för ditt barn och få den att ge barnsäkra resultat, som du kan med Amazon Echo smarta högtalare. Det saknar också sådana Amazon-funktioner som Kids + (FreeTime), som har massor av barnvänligt innehåll och låter dig övervaka vad de gör. Du kan dock blockera explicita texter från enskilda HomePod-minis.

Apple HomePod mini recension: Smart Home-funktioner

Du kanske inte inser detta, men Apples HomeKit är en snygg bra smart hemplattform, näst bara Alexa. Det beror på att som med Alexa kan du skapa några ganska sofistikerade automatiseringar, som kommer att utlösa dina smarta hem-enheter baserat på en mängd olika saker.

Du kan till exempel låta dina smarta lampor (som Philips Hue) tändas vid en viss tid på dagen, när människor lämnar eller anländer, en sensor utlöses eller någon av dina andra smarta enheter slås på eller av. Alexa’s Routines är lite mer sofistikerade, eftersom de inte bara låter dig styra smarta hemenheter utan också kan göra sådana saker som att läsa dina e-postsammanfattningar, skicka ett meddelande och mer. Du kan till och med programmera i fördröjning när du vill att en åtgärd ska ske. HomeKit är fortfarande mycket bättre än Google Assistant när det gäller smarta hemautomatiseringar.

Köp Apple HomePod Mini för 1287kr på ComputerSalg!

Hands free funktioner

En av de funktioner jag gillar bäst med Apple-produkter är funktionen Handoff; ringa, men din telefon finns i det andra rummet? Du kan hämta den på din iPad, Mac eller Apple Watch och nu din HomePod mini. Omvänt kan du också be Siri att ringa ett samtal via HomePod mini. Och om du har startat ett samtal på en enhet kan du lämna det till en annan enhet.

På samma sätt som Amazons Drop-In kan du använda HomePod mini’s Intercom-funktion för att skicka ljudmeddelanden till andra HomePod-enheter såväl som iPhones, iPads, Apple Watch, CarPlay. När du säger ”Siri, intercom ’x’ gör Apples assistent en inspelning av frasen du säger och levererar den till den enhet du vill ha.

Det fungerar bra, men det är mindre avancerat än Drop-In, vilket gör att du kan ha det som kallas full-duplex-ljud; det vill säga du kan både höra och prata med den andra personen, som ett vanligt telefonsamtal. Med HomePod mini skapar och tar du i princip inspelade meddelanden.

Bortsett från Bluetooth och Wi-Fi har HomePod mini också trådnätverk inbyggt. Detta nya protokoll är utformat för smarta enheter med låg effekt för att kommunicera med varandra över längre avstånd, men trots stöd från både Apple och Google har det varit långsam att ta av. Tråden är inbyggd i Nest Hub Max, men den finns inte i Nest Audio, Googles senaste smarta högtalare.

På samma sätt som Amazon Echo kan HomePod mini användas som ett smart hemnav, så att du kan ansluta enheter, till exempel smarta lås, till ditt hemnätverk.

Apple HomePod mini recension: Slutsats

Det är roligt hur timing fungerar. Precis som lanseringarna av Amageddon och Deep Impact är det en ren tillfällighet att både Apple och Amazon lanserade sfäriska smarta högtalare inom några månader från varandra. Och precis som de här filmerna kommer Echo och HomePod mini att lämna en krater på cirka en tusenlapp i konsumenternas plånböcker.

Mini låter bra för sin storlek och kommer säkert att locka många fler köpare än vad den betydligt dyrare HomePod gjorde. HomePod mini integreras också bra med din iPhone och andra produkter i Apples ekosystem. Men medan jag gillar HomeKit som en smart hemplattform är jag fortfarande mindre imponerad av Siri totalt sett som röstassistent. Och jag önskar verkligen att HomePod mini hade stöd för Spotify. Men Apple-fans som länge tittat på Amazon och Googles budgetsmartiga högtalare har äntligen en enhet att kalla sin egna.

Köp Apple HomePod Mini för 1287kr på ComputerSalg!


7 svar på ”Apple HomePod mini recension”

Lämna en kommentar