Elon Musk Twitter delägare – aktien gick upp nästan 27% på nyheten

Elon Musk äger nu 9,2 procent av Twitter den populära appen.

Den frispråkige Teslas vd Elon Musk köpte en gigantisk andel i Twitter som gör honom till den största externa aktieägaren i aktien på sociala medier. Inte långt efter att ha kritiserat företaget för vad han sa var dess misslyckande med att upprätthålla yttrandefrihetens principer.

Elon Musk äger nu 73 486 938 aktier i Twitter. Det motsvarar en andel på 9,2 % i företaget, enligt de senaste inskickade dokumenten till Securities and Exchange Commission som släpptes på måndagen. Insatsen är värd 2,89 miljarder dollar, baserat på Twitters slutkurs på fredag.

Köpet kommer mindre än två veckor efter att Musk kritiserade företaget och frågade folk på Twitter om huruvida de följer principerna för yttrandefrihet. “Med tanke på att Twitter fungerar som det de facto offentliga rummet, undergräver demokratin i grunden om man inte följer principerna för yttrandefrihet”, twittrade Musk. “Vad borde göras?”

Se också:

Musk är en mycket flitig användare av Twitter och han har mer än 80 miljoner följare på plattformen. Men med det sagt så har inte alla hans tweets varit okritiserade, speciellt de som har handlat om ett utav hans företag, Tesla, Inc.


Lämna en kommentar