Vad är Ronin Wallet och hur du skapar en?

Vad är egentligen Ronin Wallet som du behöver för Axie Infinity?

Vad är Ronin Wallet
Bildkredit: App Store

Om du är en spelare som är intresserad av att spela Axie Infinity, ett play-to-earn NFT-spel, måste du lära dig hur du skapar och använder en Ronin Wallet. Spelet körs på Ethereum blockchain och låter spelare föda upp, samla och byta bedårande NFT-karaktärer som kallas Axies.

Ronin Wallet är en kryptoplånbok designad speciellt för ett spel som heter Axie Infinity. Utöver dess användning i ekosystemet av Axie Infinity-spelet, är denna kryptoplånbok även kompatibel med andra NFT-spel i Ronin Blockchain.

Läs igenom artikeln för att veta mer om en Ronin Wallet och stegen för hur du använder den!

Vad är en Ronin Wallet?

En Ronin Wallet är en kryptoplånbok som fungerar i Ronin-nätverket, en sidokedja från Ethereum.

Genom den här plånboken kan du hitta mycket roligt att spela Axie Infinity, ett populärt NFT-spel att spela för att tjäna, och olika decentraliserade applikationer (DApp) som fungerar i Ronin Blockchain.

Inte bara detta, utan du kan också logga in på Axie Infinity Marketplace skicka och ta emot en kryptotillgång och NFT utan att behöva betala gasavgifter som kan vara mycket dyra.

För närvarande kan Wrapped Ether (WETH), Axie Infinity Shard (AXS), USDC och Smooth Love Potion (SLP) sparas på ett Ronin-konto.

Axies är husdjur som du hittar i Axie Infinity-spelet. Dessutom kan du också handla SLP i flera välrenommerade kryptobörser globalt.

Hur skapar man en Ronin Wallet?

Denna plånbok är tillgänglig i form av ett webbläsartillägg eller en mobilapplikation som du kan ladda ner antingen i Play Store eller App Store.

Nedan följer stegen för att skapa en Ronin-plånbok med ett webbläsartillägg.

 • Lägg till webbläsartillägget av Ronin Wallet till Chrome eller Firefox.
 • Öppna tillägget och klicka på [Kom igång], du kommer att navigeras till inställningssidan för Ronin Wallet. Klicka nu på avsnittet [I’m new. Let’s get set up!]
 • Skapa ett lösenord för din plånbok och klicka på [Create Wallet]. Se till att lösenordet har en kombination av bokstäver, siffror och symboler för att vara säker.
 • Klicka på [Reveal Seed Phrase] och skriv ner din secret recovery code. Spara den på ett säkert ställe eftersom du kan komma att behöva den vid ett senare tillfälle om du skulle behöva återställa din egen plånbok. Dela aldrig din Seed Phrase med någon annan!
 • Klicka sedan på [Continue], så är ditt plånbokskonto redo att användas!
 • Klicka på webbläsartillägget för att öppna din plånboken.

Info om Ronin Wallet

Överst ser du plånboksnamnet [Konto#], följt av din Ronin-adress. Senare måste du ange denna adress när du sätter in eller tar emot en tillgång.

Avsnittet ”Tillgång” visar saldot för dina nuvarande NFT-tokens för ERC-20 och ERC-721. För att kontrollera din transaktionshistorik, klicka på [Activity].

Det är viktigt att förstå att en Ronin Wallet är en tjänst utan vårdnad. Det betyder att andra inte kan komma åt din fond, inte ens Ronin-utvecklaren själv.

Och det betyder att om dina privata nycklar tappas bort, stjäls eller förstörs kan ingen hjälpa dig att återställa ditt plånbokskonto.

Det är därför du alltid måste skriva ner ett lösenord först och spara det på två eller tre olika platser. Därför, om något oönskat händer, kan du enkelt återställa ditt konto.

Se också:

Skapa ett Axie Infinity-konto med en Ronin-plånbok

 1. Besök en Axie Marketplace och klicka på [Log in]
 2. Välj [Log in with Ronin Wallet] och klicka på ”Confirm” för att tillåta spelet att ansluta till din Ronin Wallet.
 3. Välj ett användarnamn och klicka på [Save]. För att slutföra inställningen, lägg till din e-postadress och skapa ett lösenord för att skydda ditt konto. Ditt Axie Infinity-konto är klart nu.

Hur man gör en transaktion med Ronin Wallet

 1. Öppna ditt webbläsartillägg och klicka på [Send].
 2. Ange en destinationsadress och välj en tillgång (WETH, AXS eller SLP). Ange sedan det belopp du vill ha och klicka på ”Next”.
 3. Kontrollera slutligen detaljerna igen och klicka sedan på ”Confirm”. Ronin låter dig göra 100 gratis transaktioner varje dag.

Lämna en kommentar