Hur man tittar på Netflix med ExpressVPN

Använd ExpressVPN med Netflix för att få tillgång till massor av exklusiva TV-serier!

Trots den ständigt ökande strömningskonkurrensen söker fler användare än någonsin en Netflix VPN för att både säkra sin visning och få tillgång till geoblockerat innehåll.

Det största problemet med Netflix är att faktumanvändare i Sverige till exempel inte kan titta på samma innehåll som de i USA, UK eller Japan (kolla in vår lista på exempel på geoblockerat innehåll). Det betyder att om du har åkt utomlands kommer du inte att ha samma val som du skulle göra hemma. Om du använder en av de bästa VPN-tjänsterna som ExpressVPN med Netflix kan du dock ändra din plats och få åtkomst till program och filmer som är blockerade var du än är.

Dessutom kan användning av ExpressVPN med Netflix också säkra din visning – du kommer inte längre att ha din internetleverantör att veta om dina sex-timmars Glee-maraton och de kan heller inte störa din anslutning när de anser att du strömmar för mycket. Klicka här för att komma direkt till ExpressVPNs hemsida.

Hur Netflix med ExpressVPN fungerar

För det första är det värt att nämna att det finns många andra VPN-nätverk som fungerar bra med Netflix. Andra bra alternativ är NordVPN och Surfshark, men här ska vi diskutera ExpressVPNs Netflix-förmågor eftersom det uppriktigt sagt är den bästa tjänsten vi har testat.

När du ansluter till Netflix med vilken VPN som helst skapar du en säker anslutning mellan din enhet och webbservern. En ISP kan fortfarande se din anslutning och din IP-adress, men de kan inte se vad du tittar på. Faktum är att ingen kan se vad du gör, varken en annonsör, en hackare eller din arbetsgivare.

Du är säker och kan titta på vad du vill på Netflix utan att någon överordnad ser dina medieinställningar.

Den mest intressanta delen av att använda ExpressVPN när du tittar på Netflix är dock det faktum att du kan ändra din plats och få tillgång till program och filmer som är exklusiva för en viss del av världen.

Det betyder att du till exempel kan få tillgång till USA-exklusiva TV-serier när du är i Sverige. Allt du behöver göra är att ansluta till en VPN-server i USA och uppdatera Netflix. Så simpelt är det.

Lyckligtvis är det anmärkningsvärt enkelt att ställa in ExpressVPN även om du använder en surfplatta eller smartphone, ansluter på en bärbar dator eller använder en smart TV/spelkonsol. Vi börjar med grunderna för hur du registrerar dig för appen och börjar använda en VPN och sedan hur du kommer åt Netflix.

Hur man kommer igång

För att installera ExpressVPN på en dator är den snabbaste metoden att gå till ExpressVPN-webbplatsen. Leta efter länken ”Kom igång”. Vi går inte igenom varje steg som är involverat här. Det räcker med att säga att processen är extremt lätt. När du har laddat ner klienten väljer du ett land som platsen du vill använda och klickar på anslut. Därefter kan du använda Netflix normalt. Det finns inga andra inställningar att konfigurera.

Detsamma gäller för att använda ExpressVPN som en Android VPN eller iPhone VPN. Gå över till webbplatsen, registrera dig och ladda sedan ner appen från relevant appbutik. När den är installerad är allt du behöver göra att logga in med dina uppgifter och öppna Netflix-appen för att börja titta.

Att installera ExpressVPNs router VPN-app kräver viss konfiguration för din routers märke och modell, men när du gör det skyddar VPN dina spelkonsoler och smart-TV.

Tittar på Netflix med ExpressVPN

För att ta reda på vilka program som finns tillgängliga på vissa regionala bibliotek på Netflix är ett användbart verktyg Flixwatch. På den webbplatsen kan du kontrollera vilka program och filmer som är exklusiva för olika regioner.

När du väl har hittat en show att titta på – eller om du är utomlands och dina favoriter inte är tillgängliga. Är nästa steg att bara ansluta till en server i ett land som ger dig åtkomst. För lite inspiration, ta en titt på de bästa Netflix-programmen i USA, UK Frankrike och mer.

När du väl är ansluten är allt du behöver göra att öppna Netflix och söka efter titeln du vill titta på. ExpressVPN är super tillförlitligt på nästan alla platser, så du borde inte ha några problem att titta på vad du vill.

Saker att veta om Netflix och en VPN

Även om allt detta är enkelt och enkelt, finns det några viktiga försiktighetsåtgärder att nämna. En viktig sak att notera är att ett VPN skyddar och säkrar din anslutning. Men det lägger till cirka 10-15 % av extra användningen på din internetanslutning.

Om du använder en anslutning som har begränsad bandbredd, bör du veta att du konsumerar mer data varje månad. Den goda nyheten är att ExpressVPN förhindrar en ISP från att störa din hastighet på grund av denna överskottsanvändning.

En annan viktig anmärkning är att Netflix fortfarande vet vad du tittar på. Det beror på att du även med en VPN fortfarande måste logga in på ditt konto. Detta avslöjar din identitet och låter Netflix spåra vad du tittar på.

Det finns inga tydliga försäkringar om hur Netflix använder dessa uppgifter. Även om vi vet att företaget ger förslag på vad man ska titta på baserat på din tidigare visningshistorik.

Ett sista ord av försiktighet. Det finns ingen tydlig indikation om Netflix säljer eller missbrukar användardata. För det mesta stöds tjänsten av prenumerationer. Och företaget har uppgett att de håller dina uppgifter säkra (du kan läsa mer om det på deras integritetssida). Företaget har dock också meddelat att de kommer att arbeta med myndigheter om användare som begår bedrägeri eller bedriver olaglig aktivitet. En VPN skyddar dig inte från det.


Nu när du läst om Netflix med ExpressVPN kanske du också är intresserad av:

8 svar på ”Hur man tittar på Netflix med ExpressVPN”

Lämna en kommentar