Spider Man Filmerna i Ordning! – Så här ska du titta!

Vem är din favorit Spider-man, Tobey, Andrew eller Tom? Titta på Spider-man Filmerna i Ordning så här!

Bildkredit: Sony Pictures

Marvel Cinematic Universe’s tidslinje har precis blivit ännu mer komplex. Multiverse är här för att stanna!

Den första glimten vi har sett av ett multiversum dyker upp i Spider-Man: No Way Home. Den innehöll hjältar och skurkar från hela Spider-spektrumet i en och samma film. Det betyder dessutom att det aldrig har funnits en bättre tid att se alla Spider-Man-filmerna igen.

Så här ser du alla Spider-Man-filmerna i ordning — i det här fallet fungerar ordningen de kom ut i fortfarande bäst. Eftersom den ständiga omstarten betyder att det inte riktigt finns något sätt att sätta ihop filmerna i kronologisk ordning. 

Men stackars Peter fortsätter bara att upprepa gymnasiet om och om igen!

Hur bör du se Spider-man filmerna i ordning?

Bara för att Spider-Man är i MCU, betyder det inte att hans filmer finns på Disney+. Faktum är att ingen av de riktiga Spider-Man-filmerna är det – bara filmerna där han dyker upp som en bikaraktär i en film om Avengers.

Varför finns de inte på Disney+?

Ingen av de tidigare Spider-Man-filmerna var Marvel Studios – de kom alla från Sony Pictures Entertainment.

Nog om det, nu går vi direkt till listan på Spider man Filmerna i Ordning – Så här tittar du!

Spider-Man (2002)

Det är svårt att tro att det dröjde ända fram till 2002 att få en modern Spider-Man film på bioduken. Även efter remakes och reboots håller den fortfarande. Den innehåller Tobey Maguire romans med Kirsten Dunsts Mary Jane, samt den ikoniska upp och nervända kyssen! Så möter han även Willem Dafoe som Green Goblin.

Filmen är regisserad av Sam Raimi, som återvände till Marvel för Doctor Strange in the Multiverse of Madness!

Spider-Man 2 (2004)

Även om du bara har sett trailers för No Way Home, vet du att Doctor Octopus gör en cameo som en Spider-Man antagonist. Om du vill besöka första gången Doc Ock mötte Spidey, fortsätt direkt till Spider-Man 2.

Spider-Man 3 (2007)

Den här filmen avslutar Raimis Spider-Man-trilogi, och det är den sista vi kommer att se av denna lista av skådespelare och karaktärer (på ett tag).

I den här filmen möter Spidey många skurkar – vissa säger för många – inklusive Sandman, Venom och en ny Green Goblin.

The Amazing Spider-Man (2012)

Efter att det blev klart att Raimis vision för en Spider-Man 4 inte skulle förverkligas, fick vi vår första omstart.

Den här gången regisserad av den passande namngivna Marc Webb. Det är en återberättande av Spideys ursprungsberättelse, med Andrew Garfield i huvudrollen som gymnasieelev som blev webslinger och Emma Stone som hans kärleksintresse, Gwen Stacy.

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Detta blev den sista Webb/Garfield Spider-Man-filmen. Den här versionen kom inte ens till en trilogi. Men i likhet med Spider-Man 3, har den tillräckligt med skurkar för en hel franchise, inklusive Rhino, ännu en Green Goblin och Jaime Foxx som verkligen går all-in som Electro.

Captain America Civil War (2016)

Ingen kan säga Captain America: Civil War är Spider-Mans film. Han är definitivt inte ens bland de tre viktigaste karaktärerna i filmen. Men det här är Spider-Mans introduktion till MCU. (Resten är, som nämnts, Sony-filmer.)

Du kan se hur Iron Man rekryterar Peter Parker för att bli en av Avengers, så det är bra att ta med för att jämna ut övergången mellan Andrew Garfield och Tom Holland.

Spider-Man: Homecoming (2017)

Medan Civil War bara ger oss ett smakprov på Tom Hollands tavla Spider-Man, låter Jon Watts Homecoming honom verkligen lysa. Även om den här filmen tack och lov hoppar över ursprungsberättelsen, är den fortfarande fylld av välbekanta Peter Parker-problem, nämligen att balansera hjältemod och gymnasiet. 

Michael Keaton dyker upp som skurken Vulture, som kan komma tillbaka i en framtida film.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Peter Parker är inte den enda Spider-Man i New York. Och om du räknar multiverser finns det ännu fler, inklusive Spider-Ham, Penny Parker, Spider Gwen, Spider Noir och Peter B. Parker. 

I denna animerade fröjd slår Brooklyn-tonåringen Miles Morales sig ihop med alla dessa varianter för att hjälpa till att hålla universum intakt och säkert från den fruktade Kingpin. Den länkar inte ihop med någon av de andra filmerna (åtminstone tills en uppföljare kommer ut i höst), men den kan ge en ledtråd om hur serier hanterar flera universum.

Venom (2018)

Medan Venom är en beprövad Spider-Man-skurk i serierna, nämns Spider-Man inte ens i filmen Venom. Men Tom Hardy spelar samma karaktär, Eddie Brock, som Topher Grace spelade i Spider-Man 3 – och de båda är infekterade med en rymdsymbiot som ger dem krafter – så det är en rolig jämförelse för fans som verkligen vill se allt kopplat till Spider-Man som filmats.

Avengers Infinity War (2018) och Avengers Endgame (2019)

Återigen, eftersom det finns så många Avengers som tävlar om skärmtid, är Infinity War och Endgame inte en riktig Spider-Man film.

Om du letar efter mycket Spidey-tid kommer du att bli besviken. Men han får en viktig – och gripande – berättelse i båda, även om de mest fungerar som motivation för Tony Stark. (Bonus: Både Infinity War och Endgame streamas på Disney+.)

Spider-Man: Far From Home (2019)

Efter Endgame får Spidey full rampljuset igen. Den här gången reser han till Europa på en klassresa, där han möter skurken Mysterio (spelad av Jake Gyllenhaal). Efter alla de sammankopplade MCU-äventyren är den här ganska fristående, även om den innehåller MCU-favoriter som Nick Fury och Maria Hill.

Venom Let There Be Carnage (2021)

I den här Venom- uppföljaren försöker Eddie Brock, som lär sig leva med Venom inom sig, få sin journalistkarriär tillbaka på rätt spår genom att intervjua en seriemördare. Föga vet Brock om att han och mördaren har mer gemensamt än någon av dem kanske har gissat. Obs: Se till slutet, dvs end credit scenes!

Spider-Man: No Way Home (2021)

I det tredje kapitlet i Watts Spider-Man-serie, besöker Spidey Dr. Strange och ber honom att ändra verkligheten för att skydda hans hemliga identitet. Men eftersom Peter är den han är, går allt inte enligt planerna. Och, som fansens spänning kan vittna om, kan det bara vara så att några av de andra filmiska Peters kommer för att hjälpa honom.

Morbius (2022)

Det här är en annan Spider-Man-skurk som får sin egen fristående spin-off-film. Det finns ingen Spidey, men Michael Keatons Vulture kommer att dyka upp igen, som man ser i trailern.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Om du föredrar Miles Morales framför Peter Parker, har du tur. En uppföljare släpptes 2 juni 2023. Den fick mycket bra recensioner på IMDB.

Om du senare är klar med att se Spider-Man filmerna i ordning så kanske också vill fortsätta se: Marvel’s Avengers filmer i Kronologisk Ordning!


1 svar på ”Spider Man Filmerna i Ordning! – Så här ska du titta!”

Lämna en kommentar