Ta bort Netflix historik – Steg för steg

Här är det enklaste sättet ta bort Netflix historik.

Ta bort Netflix historik

Du kanske vill veta hur du tar bort sökhistoriken på ditt Netflix konto för att vara på den säkra sidan i framtiden. Liksom de flesta streamingtjänster, håller Netflix enkelt koll på vad du tidigare har sett. Fliken ”Fortsätt titta” ger dig möjlighet att hoppa tillbaka till valfri serie eller film precis där du slutade.

Men kanske startade du en serie och visste innan det första avsnittet till och med var klart att det inte var för dig. Kanske misslyckades en film med att fånga din uppmärksamhet och du bestämde dig för att borga tidigt. En vän eller familj kan ha använt ditt Netflix-konto och fyllt i listan ”Fortsätt titta” med innehåll du redan har sett eller inte har något intresse för. Du kanske har sett något en natt som du är lite generad över nu, vi dömer dock inte dig utan vi presenterar lösningen!

Se också:

Oavsett din anledning för att du vill radera din Netflix-historik är processen enkel. Även om det kan vara lite tidskrävande eftersom det inte finns något sätt att radera hela historiken på en gång, måste du ta bort varje del av innehållet individuellt. Om du bara vill ta bort ett eller två objekt från listan ”Fortsätt titta” är det naturligtvis mindre problem.

Nedan hittar du enkla att följa genomgångar för hur du tar bort Netflix historiken på både mobil och stationär dator.

Ta bort Netflix historik på mobilen – Hur man går tillväga

  1. Öppna Netflix-appen. Oavsett om du använder iOS eller Android är det första du behöver göra att starta upp Netflix-appen. Se till att du också är inloggad på ditt konto.
  2. När du är på Netflix-appen måste du hitta avsnittet ”Fortsätt titta”. Detta är normalt nära toppen av innehållslistan.

I listan ”Fortsätt titta” hittar du innehållet du vill ta bort och klickar på de tre punkterna längst ned till vänster.

En undermeny ska nu visas. Längst ner kommer ett alternativ att läsa ”Ta bort från rad.” Klicka på den för att ta bort innehållet från din historik.

Netflix kommer då att be dig att bekräfta att du definitivt vill ta bort det valda innehållet från listan ”Fortsätt titta”. Tryck på Ta bort för att bekräfta. Oroa dig inte om du ändrar dig senare, du kan komma åt innehållet igen genom att söka och streamingtjänsten kommer fortfarande ihåg var du slutade också.

Hur man tar bort Netflix-historiken på din stationära dator

  1. Först och främst måste du ladda upp Netflix på skrivbordet.
  2. När du är på Netflix-skrivbordswebbplatsen måste du hitta avsnittet ”Fortsätt titta”. Detta är normalt nära toppen av innehållslistan.
  3. Välj det innehåll du vill ta bort från din historik och håll muspekaren över dess innehållsbricka. Om du gör detta bör du expandera brickan, spela upp en förhandsgranskning och ta upp flera nya alternativ.
  4. När markören är över innehållet du vill ta bort, tryck på “X” -knappen för att ta bort den från listan ”Fortsätt titta”.

Netflix kommer att be dig att bekräfta att du vill ta bort detta innehåll från din bevakningslista och ber dig att ge streameren en anledning till att den tas bort. Detta för att hjälpa dess algoritm att bättre rekommendera innehåll åt dig.

Och det är allt. Om du behöver ytterligare hjälp, kolla in vår guide till Netflix kundtjänst och lär dig hur du ändrar ditt Netflix-lösenord. Om du vill ha fler sätt att streama Netflix, ta en titt på vår lista över bästa streaming-enheter.


3 svar på ”Ta bort Netflix historik – Steg för steg”

Lämna en kommentar