Stäng av Shake to Undo på iPhone Guide

Stäng du av Shake to Undo på iPhone en gång för alla!

Stäng av Shake to Undo på iPhone Guide

Om du inte är säker på varför du skulle vilja stänga av Skaka för att ångra på iPhone, låt mig gratulera dig till din otroligt stadiga händer. Jag har en stor vana vid mobiler av olika slag och trots detta har jag problem med Shake to Undo hela tiden. Det är klart att mina händer inte är så stadiga som de skulle kunna vara.

Om du faktiskt inte är säker på vad Shake to Undo är, ja, det är en enkel iOS-funktion som låter dig ångra inskriven text genom att skaka din enhet. Även om det är en tillgänglighetsfunktion som är avsedd att göra det enklare för personer med nedsatt rörelse att radera text, kan den vara något känslig. Överkänslig, till och med.

För dem som inte behöver funktionen men som har för vana att flytta sin enhet på lite fel sätt när man ska skriva snabbt, resulterar Shake to Undo i regelbundna och väldigt irriterande popup-fönster som frågar om du vill ångra skriver. Och för att göra det ännu värre så visas dessa popup-fönster även om du precis har raderat en bit text på vanligt sätt.

Det blir värre: att trycka på ångra i de situationerna gör inte ens någonting. Istället för, som du logiskt sett skulle anta, att lägga tillbaka den raderade texten, gör det ingenting alls. Det gör mig galen.

Okej, så det är inte så stor sak förstås, kontra som global uppvärmning. Faktum kvarstår dock att för de som inte behöver det är Shake to Undo en jävla olägenhet.

Om det har pågått för länge för dig också, så här stänger du av Skaka för att ångra på iPhone.

Hur man stänger av Shake to Undo på iPhone

1. Öppna Inställningarscrolla sedan ned och tryck på Tillgänglighet.

2. Tryck på touch.

3. Tryck på knappen Skaka för att ångra och se till att den är på Av.

Om du behöver aktivera Shake to Undo är stegen desamma, fast du bara vid steg 3 aktiverar istället.

Och där har du det. Du behöver inte längre störa ditt litterära flöde medan du skapar det där arga e-postmeddelandet till din chef eller det där berusade ex-meddelandet kl. 03.00. Skyddsnäten är nu helt borta!


Nu när du läst om hur man stänger av Shake to Undo, kanske du vill läsa om:

Lämna en kommentar