Ändra hur iPhone-aviseringar visas i iOS 16 Guide

Så här kan du ändra hur iPhone-aviseringar visas på din iOS 16-låsskärm

Ändra hur iPhone-aviseringar visas i iOS 16 Guide

Aviseringar har länge blivit ignorerade eller direkt varit hatade när det kommer till iPhones användarupplevelse. Många användare, särskilt de som kommer från eller regelbundet använder Android-enheter, hatar iPhones meddelandesystem med en brinnande passion.

Med iOS 16 har Apple dock lagt en del utveckling på området, med en förändring i var hur aviseringar kan bli sedda och hur de ser ut på din låsskärm.

På grund av ändringar av låsskärmen i iOS 16 – du kan anpassa utseendet på din låsskärm med widgets – du kan visa aviseringar på en annan plats. De kan du nu se nu längst ner på låsskärmen, staplade ovanpå varandra som standard. 

Men iOS 16 låsskärmsmeddelanden behöver inte förbli staplade om det inte är vad du vill. De kan också dyka upp i det klassiska listformatet, vilket är hur iPhone-användare kommer att vara vana vid att se aviseringar. Eller så kan de helt enkelt bli visade som ett nummer (dvs. Antalet aviseringar du har), med faktiska meddelanden som endast blir visade när du trycker på numret.

Att växla mellan dessa visningslägen är också otroligt enkelt att göra, så här är hur du ändrar hur iPhone-aviseringar blir visade i iOS 16.

Så här ändrar du hur aviseringar blir visade på iOS 16:s låsskärm

1. Öppna Inställningar.

2. Tryck på Aviseringar och sedan på Visa som.

3. Välj ett visningsläge att använda. 

Om du väljer Stack flyttas meddelanden till en stapel längst ned på skärmen, som kommer att dela upp sig ut när du trycker på dem.

Sedan om du väljer Lista blir meddelanden visade i det klassiska formatet som en vertikal lista längst ner på skärmen.

Om du väljer Räkna blir antalet aviseringar visade. Aviseringar kan du sedan se genom att trycka på numret.


Nu när du läst vår Ändra hur iPhone-aviseringar visas i iOS 16 Guide kanske du är intresserad av:

3 svar på ”Ändra hur iPhone-aviseringar visas i iOS 16 Guide”

Lämna en kommentar