Bose Soundbar 500 Recension

Bildkredit: Bose

En tunn soundbar med seriösa smart funktioner

Bose Soundbar 500 erbjuder ett urval av röstassistenter och ger den kvalitet och användarvänlighet du förväntar dig av Bose – liksom premiumpriset.

FÖRDELAR:NACKDELAR:
Smal och snyggDyr
Tydlig dialogSaknar HDMI-ingångar
Google Assistant och Amazon Alexa inutiInget Atmos-stöd

Bose vet hur man gör ljud enkelt. De vet också en sak eller två om att skapa utmärkt ljud. Lägg dessutom till ett urval av röstassistenter, både Google Assistant och Amazon Alexa . Så konkurrerar Bose Soundbar 500 med Sonos Beam för den enklaste soundbar upplevelsen. Om du gillar Bose-ljud och dessutom inte har något emot att betala en för en premieprodukt är Soundbar 500 en av de bästa soundbars som finns i sitt prisklass.


Nyaste om Soundbars:


Bose Soundbar 500-design

Det första du kommer märka med Soundbar 500 är hur tunn den är, den är märkbart tunnare än Sonos Beam. Men trots Bose Soundbar 500:s storlek kan ingen förneka kraften och fullheten av ljud som den producerar.

Bildkredit: Amazon

Enheten har en HDMI-ingång, som du ansluter till din TV för att använda HDMI ARC som ljudkälla, det betyder att du måste ansluta alla videokällor till TV:n, inte till din soundbar. Om din TV inte stöder HDMI ARC kan du använda den optiska digitala ljudingången. Du kan också ansluta trådlöst via Wi-Fi, Bluetooth eller AirPlay 2.

Själva soundbaren har bara två knappar: en för att stänga av mikrofonen och den andra för att engagera en röstassistent. Den levereras med en fjärrkontroll för att växla ingångar och kontrollera volymen. Den kostnadsfria Bose Music-appen erbjuder fler alternativ. Precis som Sonos Beam kan du lägga till högtalare i systemet, inklusive en trådlös subwoofer och satelliter.

Du kan slå på soundbaren, ändra volymen och spela musik med röstkommandon, tillsammans med andra typiska uppgifter som att få väderprognosen. Ingen av assistenterna kan dock ändra ingången på soundbaren, så håll fjärrkontrollen eller mobilappen till hands.

Bose Soundbar 500-prestanda

Soundbar 500 utmärker sig genom att göra all dialog mycket tydlig och producerar imponerande bas för en liten enhet utan subwoofer, speciellt när man lyssnar på musik. Soundbar levererar ett brett ljud trots sitt lilla fotavtryck.

Du kommer nog att sakna en separat subwoofer under actionscener i filmer. 

Men Soundbar 500 saknar inte low-end när du lyssnar på musik. Den har det traditionella basljudet som Bose är kända för. 

MER: Bästa Soundbars – Här är det bästa ljudet för pengarna

Soundbar 500 har väldigt hög max volym, återigen överraskande med tanke på dess storlek. Med volymen inställd på 50 procent fyller den enkelt ett medelstort rum. På max, mätter den nästan 90 decibel.

Bose Soundbar 500-installation

Soundbar 500 använder Bose Music-appen för installation. Den leder dig genom att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk, och slutligen du kan lägga till musiktjänster som Spotify och Amazon Music.

Bildkredit: Bose

Boses Adaptiq-rumskalibrering hjälper dig att få det bästa ljudet i ditt utrymme. Processen är lite besvärlig, eftersom du måste ha ett headset som mäter ljud från fem platser i rummet (det gör Sonos TruePlay-process – där du går runt i ditt rum och vinkar telefonen upp och ner – verka mindre pinsam).

När du väl har skapat din ljudprofil kan du justera bas- och diskantnivåerna, samt mittkanalvolymen, via appen. Du kan också aktivera Dialog Mode, som ska göra röster lättare att höra, men många gillar det övergripande ljudet bättre utan det. Det finns dessutom inga andra ljudlägen att välja mellan.


Andra intressanta artiklar:


Slutsats

Bose Soundbar 500 är enkel att använda och låter bra för sin storlek – precis vad du kan förvänta dig av Bose. Med möjligheten att lägga till en subwoofer och satelliter kan det vara grunden för ett robust hemmabiosystem.

Även om det saknar funktioner som du kan få med andra soundbars prisklassen – särskilt Dolby Atmos-stöd och HDMI-ingångar – konkurrerar den med Sonos Beam för ljud och enkelhet. Valet mellan Soundbar 500 och Beam beror på vilket märke du föredrar. Om du redan har några Bose-högtalare som fungerar med Bose Music-appen kommer Soundbar 500 att vara ett utmärkt komplement till ditt ljudsystem.

MER: Läs allt om Dolby Atmos här!


Andra recensioner vi har gjort:


4 svar på ”Bose Soundbar 500 Recension”

Lämna en kommentar