Vad är en PKG uppdatering – Allt om .PKG

Idag ska vi ha en genomgång kring vad en PKG uppdatering innebär. En PKG-fil, diminutiv från ”Package”, är helt enkelt ett paket med installationsfiler. Filen liknar MSI-installationsfilerna för datorer som kör Microsoft Windows-operativsystemet.

Vad är en PKG uppdatering

.PKG

.pkg (paket) är ett filnamnstillägg som man använder för flera filformat som innehåller paket med programvara och andra filer som ska installeras på en viss enhet, operativsystem eller filsystem, såsom macOS, iOS, PlayStation Vita, PlayStation 3 och Playstation 4.

3D-modellering

CoCreate Modeling-programvaran använder PKG-filtillägget för att komprimera och paketera de filer som behövs för nedladdning av en 3D-modell.

PKG-formatet minskar filernas storlek och gör dem enklare att ladda ner i en enda session. Du kan visa och öppna PKG-filer med CoCreate Modeling eller tidigare programvaruversioner som kallas SolidDesigner eller OneSpace Designer.

Adobe Acrobat Pro X-programvara kan också öppna PKG-filer på Windows- och Mac-datorer.

Säkerhet

Du bör vara försiktig när du öppnar en PKG-fil eftersom det här är installationspaketfiler som kan utgöra en risk för infektion med skadlig kod. Vi rekommenderar att du skannar PKG-filen innan du öppnar den.

Om det är typen av 3D-modelleringsfiler bör du undvika att öppna dem med fel programvara. Därför att undvika att skada dem. Om du inte kan öppna en PKG-fil kan det vara på grund av fel filtilläggsassociation eller så kan filen vara skadad.

Se också: NordVPN Recension

Öppna PKG-filen i Windows OS

  • Om du känner till applikationen som använder PKG-fil, använd den för att öppna PKG-filen
  • Om filen finns i Mac OS-installationsfilformat bör du använda Mac OS-maskinen för att öppna den
  • Är filen i Symbian OS-installationsfilformat bör du använda Symbian OS-enheten för att öppna den
  • Om fil är en 3D-modellfil bör du använda CoCreate Modeling-programvaran för att läsa data från den
  • Om du inte vet vilket program som använder PKG-fil, försök öppna filen med hex-redigeraren för att se vad som finns inuti
  • Du kan använda HxD, WinHex, UltraEdit.

PKG Uppdatering för TV apparater

När man har problem med sin TV att den inte visar någon bild fast den är påslagen så är en PKG uppdatering användbart. Det kan starta upp bilden igen och detta får man oftast från TV tillverkarens support exempelvis Philips TV. Så ta kontakt med de för att få en en sådan pkg fil. Annars ta hjälp av vår guide: TV har svart bild men ljudet fungerar.


Läs även:


1 svar på ”Vad är en PKG uppdatering – Allt om .PKG”

Lämna en kommentar