NordVPN Recension

Är det största namnet i branschen fortfarande en av de bästa?

Vår slutsats

Som förväntat levererar NordVPN en enormt imponerande VPN-upplevelse med P2P-stöd, bra Netflix-prestanda och utmärkta hastigheter tack vare det skräddarsydda NordLynx-protokollet. Vi var inte helt imponerade av mobilappens gränssnitt och OpenVPN-hastigheter kan vara ojämna. Men totalt sett är det en av de allra bästa på marknaden idag.

FÖRDELAR:

 • Senaste och regelbundna sekretessgranskningar
 • Perfekt för Netflix, Disney +, Amazon Prime
 • Kill switch fungerar bra
 • Utmärkt stöd

NACKDELAR:

 • Mobila gränssnitt är besvärliga
 • Förnyelsepriserna är höga

Förmodligen det mest kända virtuella privata nätverket på marknaden. NordVPN är så nära ett hushållsnamn som någonting i CyberSec-världen kommer att få. Men bakom dess sportsponsorskap och aggressiva TV-marknadsföring, är det verkligen en utmanare om titeln bästa VPN?

I denna NordVPN-granskning kommer vi att undersöka våra resultat från vår djupgående testning av programvaran på ett flertal system och dess webbläsartillägg. Samt analysera NordVPNs integritets-, säkerhets-, streaming- och torrentprestanda med mera – och sedan kan du fatta ett välgrundat beslut som till om det är rätt VPN för dig.

Nedan kommer vi att kortfatta ner vår recension i några stycken. Sedan kan du ta ett djupdyk i varje specifikt område i vår fullständiga NordVPN-granskning nedan.

NordVPN en minuts granskning

NordVPN är inte dåligt värde för pengar. Deras priser börjar på 3,30 Eur i månaden på sin tvåårsplan och toppar till 9,56 Eur om du vill ha friheten för ett månatligt rullande kontrakt. Det finns ett antal alternativ som ser ut som de ger bättre värde på papper. Men Nords stöd för PayPal, kreditkort, Bitcoin och andra kryptobetalningar innebär att det finns många alternativ som slår dem.

Du täcks av branschstandard AES-256-kryptering, plus några utmärkta extrafunktioner som Onion over VPN och Double VPN. Nords krypterade servrar ger också bra prestanda i länder som Kina som begränsar VPN-användning. Du får också en kill switch om din anslutning får problem och tillförlitligt DNS-skydd.

Nyligen oberoende granskningar har bekräftat NordVPNs status utan loggar. Detta är ett riktigt power move för dem som är intresserade av verklig säkerhet – och detta går långt för att lösa in det välkända serverhacket från 2018 och företagets diskuterbart dåliga svar på det.

NordVPNs anslutningshastigheter är nästan klassledande, särskilt om du använder NordLynx-protokollet. Våra tester levererade tillförlitliga hastigheter på upp till förvånande 820 Mbps. Kombinerat med utmärkt upplåsning av streamingtjänst innebär detta att Nord är ett bra val för streaming. Plus, torrentstöd på de flesta, men inte alla, servrar betyder att det är användbart för P2P.

Mobil och skrivbords appar

Skrivbordsapparna är smarta, kraftfulla och lätta att använda. Mobilapparna kan dock vara lite besvärliga tack vare det kartbaserade gränssnittet. Det fungerar bra på större skärmar, men handhållna versioner lider. Medan enhetsstöd är bra kan du dock bara använda din plan på sex enheter åt gången.

Nords supportteam är tillgängligt dygnet runt vilket är utmärkt och kunskapsbasen är full av bra artiklar. Även om det kan vara svårt att hitta rätt artikel.

Sammantaget är NordVPN absolut en av de bästa tjänsterna på marknaden och en bra allround. Men för att lära dig mer, fortsätt bara läsa.

Klicka för att gå rakt igenom till NordVPN-webbplatsen

Senaste uppdateringarna

NordVPNs senaste tillägg inkluderar förinställningar, som gör att du kan optimera appen för streaming, torrenting eller andra användningsfall. Dark Web Monitor är en snygg funktion som varnar dig om dina detaljer har läckt ut. Även om det av en eller annan anledning bara är tillgängligt på iOS och Android.

Kartgränssnittet har blivit lite mer användbart tack vare en ”grupperingsfunktion”. Det betyder att när kartan är zoomat ut kan du klicka på en region för att zooma in och se servrarna mer detaljerat. Detta städar kartan (vi stod tidigare inför massor av överlappande servernålar) och gör det lättare att använda totalt sett.

Android-appen har nu en uppdateringsfunktion som smart söker och ansluter dig till en bättre server när och när en blir tillgänglig.

Android-appen har certifierats av ioXt Alliance, tillsammans med ExpressVPN.

Medan det nu är gamla nyheter är NordVPN: s lansering av WireGuard-baserade NordLynx fortfarande betydelsefull. Och detta har verkligen ökat anslutningshastigheter över hela systemet. Det ser ut som att det snart kommer att bli normen, med många stora leverantörer som antingen antar WireGuard (Surfshark, CyberGhost) eller utvecklar sina egna alternativ (ExpressVPNs Lightway, Hotspot Shields Catapult Hydra).

NordVPN specs

 • Antal servrar: 5400+
 • Antal länder: 59
 • Plattformar som stöds: Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Fire TV, Android TV, Xbox & PlayStation (SmartPlay Smart DNS), Chrome, Firefox
 • Samtidiga anslutningar: 6
 • Delad tunnling: Endast med webbläsartillägg och Android
 • Kill switch: Ja
 • Protokoll som stöds: OpenVPN, IPSec / IKEv2, NordLynx (Wireguard), SSTP
 • Registreringsland: Panama
 • Support: 24/7 livechatt, kunskapsbas, e-post

NordVPN-pris: hur mycket kostar det, och finns det en gratis NordVPN-testperiod?

En av de första sakerna som kan drabba potentiella kunder är priset på alla tjänster. Så det är där vi börjar.

NordVPN öppnar upp för $ 11,95 på en månadsplan och är ungefär genomsnittlig när det gäller ett kort kontrakt. Som med nästan alla VPN-tjänster börjar vi dock se några betydande besparingar om du bestämmer dig för att åta dig längre – på en sexmånadersplan betalar du 9 dollar i månaden (om än betalas i förskott).

Registrera dig för ett år och det sjunker till 5,27 Eur i månaden. Men de bästa besparingarna kommer på tvåårsplanen – bara 3,30 Eur i månaden.

Våra rekomendationer

Om vi ​​är ärliga rekommenderar vi att du tar den längsta planen. Det är inte så länge att du är bunden för alltid. Och med 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti kan du se till att det är rätt för dig. Men om du är riktigt försiktig kan vi rekommendera att du betalar i en månad för att undvika den initiala kostnaden. Och sedan antingen fortsätta med det eller registrera dig för en långsiktig plan när du vet att NordVPN är för dig.

Det är dock värt att notera att priserna för längre planer är inledande erbjudanden. Om du stannar, efter din första period kommer du att slänga ut $ 9,92 per månad. Inte riktigt det fynd du kanske önskar dig, och dyrare än ExpressVPN, som ofta betraktas som det dyraste alternativet.

Betalningsalternativ inkluderar kreditkort, förbetalt kort, PayPal, UnionPay, AmazonPay, GooglePay och iTunes. Sekretessfans kommer dock att vara glada att veta att Nord tar kryptobetalningar (via CoinPayments) och accepterar Bitcoin, Bitcoin Cash, Monero, Ethereum och en hel del mer.

Om du vill ha en VPN-kostnadsfri provperiod kan du få 7 dagar gratis på Android och iOS. Men om du verkligen vill testa tjänsten och se om det är rätt för dig. Rekommenderar vi att du registrerar dig för en betald plan och sedan använder 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti om det inte fungerar. Du kommer inte att bli av med pengar och du har en hel månad på dig att bestämma dig.

Hur privat är NordVPN?

NordVPN är stolt över att ha ett stort sekretesspaket, och de levererar verkligen. Nord använder industristandard AES-256-GCM-kryptering i kombination med 4096-bitars Diffie-Hellman-nycklar.

Användarna får också för perfekt sekretess, vilket säkerställer att nya nycklar används vid inloggning och varje timme. Detta innebär att i det mycket osannolika fallet att någon session äventyras är den längsta som angriparen får en timme.

Som om inte detta var nog. Du kan välja att använda Onion over VPN, som dirigerar din anslutning över det krypterade Tor-nätverket. Och du kan också använda Double VPN, som dirigerar din trafik genom två separata servrar. Så om du är villig att ha en mindre direkt hastighet i utbyte mot absolut integritet är det här användbara alternativ att ha.

I länder där VPN-användning är begränsad kommer NordVPN: s fördunklade servrar att visa sig vara användbara. Dessa är mer effektiva för att dölja det faktum att de alls är VPN-anslutningar och kan få tillgång till webbplatser och regioner där VPN-användning är förbjuden eller begränsad. Vi betygsätter faktiskt Nord som en av de bästa VPN-tjänsterna i Kina på grund av detta.

Hur säker är NordVPN?

NordVPN ger också utmärkt säkerhet för sina användare. Du får en kill switch som automatiskt skär din anslutning om din VPN får problem (perfekt för allt som kräver högsta säkerhet). Och en annan som stänger vissa program i samma scenario. Båda dessa är måste för dem som letar efter en torrenting VPN – men vi kommer att utforska det lite mer senare.

VPN blockerar effektivt DNS- och WebRTC-läckor – som vi testade på DNS-läckagetest, IPLeak och andra tjänster. Allt låter ganska bra, eller hur?

Serverhacket 2018

Tja, det måste hända någon gång – låt oss diskutera serverhacket 2018 och hur Nord hanterade det.

Skylls på ett ”tredje parts datacenter” kom en enda finsk NordVPN-server i fara. Det finns ingen data om vem eller vad som påverkades. Men det gjordes via ett komprometterat konto i datacentret, som därefter avslutades.

I efterdyningarna höll NordVPN tyst och meddelade inte problemet förrän ungefär sex månader senare. Dåligt – men tog steg som att uppgradera varje server så att de bara kör på bara RAM – bra.

Med hänsyn till den senaste oberoende granskningen och efterföljande svepande infrastrukturuppgraderingar. Detta är saker som väldigt få andra leverantörer har gjort – är CompareSweden bekväm att rekommendera NordVPN till säkerhetsmedvetna. Även om det som inledde reformerna verkligen inte var positivt verkar det ha stimulerat NordVPN att leverera den mest säkerhetsmedvetna VPN-tjänsten på marknaden.

Dessutom har NordVPN nyligen fått sin Android-app certifierad av ioXt Alliance. Detta innebär att funktioner på alla nivåer har testats grundligt och bevisats säkra.

Håller NordVPN loggar?

NordVPN hävdar att de inte samlar in några loggar om användarnas aktivitet. Beskrivs i sin policy för icke-loggning:

”Nord garanterar en strikt ingen-logg-policy för NordVPN-tjänster, vilket innebär att din internetaktivitet … inte övervakas, spelas in, loggas, lagras eller skickas till någon tredje part. Vi lagrar inte anslutningstidsstämplar, använd bandbredd, trafikloggar, IP-adresser eller surfdata. ”Nord hävdar också att de inte samlar in sessionsloggar, vilket många VPN-användare gör och fortfarande hävdar att de inte är loggade.

Det kommer tillbaka till granskningen igen. PricewaterhouseCooper undersökte djupt NordVPNs servrar och jämförde dem med leverantörens angivna policyer. Vi kan inte återge några av resultaten här, men granskningen är tillgänglig online för Nord användare, och den fann ”inga tecken på att [NordVPN] på något sätt hade brutit mot [dess] no-logs-löfte.”

Hur snabbt är NordVPN?

Även om sekretess och säkerhet borde vara högst upp på listan är anslutningshastigheten sannolikt en mycket nära tvåa – om inte, surfar du i snigeltakt, med videor som buffrar till vänster, höger och mitt. Vi testade NordVPN på våra brittiska och amerikanska internetanslutningar och samlade resultaten. Vi använde ett antal olika hastighetstestwebbplatser och tjänster och upprepade testerna både morgon och kväll för att få en bra spridning.

Test Storbrittanien

När du använder OpenVPN i Storbritannien levererade NordVPN hastigheter på 250-325 Mbps, vilket är ganska bra. Att byta till NordLynx fick hastigheter att stiga till mellan 480-820Mbps, vilket är en enorm förbättring jämfört med tidigare tester (som i sig var mycket imponerande) och långt före nästan alla andra VPN-tjänster. Var dock medveten om att hastigheter bara kan gå lika snabbt som din basanslutning.

Test USA

I USA levererade våra OpenVPN-tester resultat så varierande att vi inte kan vara säker på exakt vad som hände – hastigheter varierade från ynkliga 3,5 Mbps upp till 283 Mbps. Vi har inte sett den typen av dålig prestanda från Nord tidigare, så vi kommer att krita upp den till en extern faktor den här gången. Och i vår dagliga användning och avslappnade testning har vi aldrig upplevt några problem som kan härröra från att ha en sådan låg hastighet.

Återigen, NordLynx ökade hastighetrna och levererade hastigheter mellan 240 och 480 Mbps – endast StrongVPN, ExpressVPN och Speedify har det slå i en liknande-för-liknande tävling.

Så nu är NordVPN ett utmärkt val om du vill ha en snabb VPN. Som visats av StrongVPN gillar dock konkurrenter som vanligtvis inte är kända för direkt hastighet WireGuard och ser otroliga boosts. Så även om Nords hastigheter är imponerande är de inte den enda leverantören som kan leverera dem.

Registrera dig nu på NordVPN-webbplatsen

Hur bra är NordVPN för streaming?

Streamingprestanda för vilken VPN som helst blir allt viktigare och det är uppenbart att NordVPN har gjort stora ansträngningar för att säkerställa att sina kunder kan få tillgång till både inhemska titlar och geo-blockerade tjänster och shower. Medan garantier för åtkomst till vissa tjänster inte görs på plats (till skillnad från till exempel Surfshark), finns det viss försäkran om att dina favoritsidor kommer att avblockeras.

NordVPNs prestanda som Netflix VPN utmärkt. I våra tester kunde vi låsa upp USA Netflix på ett tillförlitligt sätt, och på varje server vi försökte. Det är imponerande med tanke på mängden arbete Netflix lägger i att försöka stoppa VPN-åtkomst. Dessutom är Nord också bra för åtkomst till brittiska, kanadensiska, australiska och japanska Netflix-bibliotek.

YouTube är vanligtvis en promenad i parken, och som förväntat var det ingen match för Nord. Till och med Disney +, med sin Netflix-konkurrerande VPN-säkerhet, kunde inte hindra oss från att komma åt tjänsten från Storbritannien, USA och australiensiska servrar.

NordVPN har tidigare haft problem med BBC iPlayer, men i den här testomgången fick vi strömning utan problem. Vi har också tidigare lärt oss att om skrivbordsappen kämpar för att avblockera iPlayer kan webbläsartillägget vanligtvis gå ändå fungera.

Så om du är ute efter en streaming-VPN är NordVPN ett utmärkt alternativ. Det är inte ensamt, eftersom andra tjänster som ExpressVPN och Surfshark också är tillförlitliga.

Hur bra är NordVPN för torrenting?

NordVPN skryter om att de är den bästa VPN för P2P på sin webbplats. Även om vi skulle ta det med en nypa salt, är det verkligen uppmuntrande att det öppet annonserar detta faktum. Även om det inte längre är en huvudfunktion på hemsidan.

Du får tillgång till ”hundratals” torrentvänliga servrar över hela världen, och även om det nätverket inte kommer att vara lika utbrett som ett VPN som har varje server P2P-aktiverad, bör det ge en ganska bra spridning.

Men ett problem med VPN: er som inte är helt P2P-optimerade har är att när du är ansluten till en server som inte är en torrenting server, och du startar din torrenting-klient kanske den helt enkelt inte fungerar. NordVPN har dock tagit bort detta problem genom att automatiskt omdirigera dig till en server som är lämplig om den upptäcker P2P-trafik.

Sammantaget i kombination med Nords utmärkta policy för icke-loggning, bra hastigheter, funktioner som Double VPN och Onion over VPN, plus bra DNS-skydd, är det ett bra val för torrenting. Om det bara är en användning av många du letar efter från din VPN, kommer Nord definitivt att göra jobbet – men det är inte den absolut bästa torrenting-VPN på marknaden.

Hur lätt är det att installera NordVPN?

Processen att installera NordVPN är ganska enkel i nästan vilket operativsystem som helst. Användarna har ett stort utbud av handledning och guider tillgängliga. Om du vill veta mer om hur du installerar apparna kan det vara användbart.

Utöver dussintals guider för de vanliga operativsystemen har du också detaljerade instruktioner om hur du konfigurerar fler nischanvändningar, inklusive saker som att ställa in den som en SOCKS 5-proxy, plus information om hur du ställer in den för att fungera med massor av olika webbläsare, Raspberry Pi, routrar, Windows Phone och mycket mer.

Hur bra är NordVPNs stationära appar?

När du har installerat dem är NordVPNs stationära appar rena och attraktiva. Du kommer att ställas inför ett stort kartbaserat gränssnitt och du kan välja din server genom att klicka på en plats på kartan.

Men även om det ser snyggt ut är det i praktiken inte otroligt intuitivt. Det tidigare problemet med överlappande serverplaceringsnålar på kartorna har dock avhjälpts, och en intelligent zoomfunktion slår samman regioner som en i stället för att visa alla tillgängliga platser.

Så till exempel har Central- och Sydeuropa ett stort antal tillgängliga servrar. I stället för en hel massa stift kommer du nu att möta en enda stift. Klicka på det så zoomar du in och appen visar varje land individuellt utan att kartan är rörig. Det är en användbar lösning för att behålla kartgränssnittet, men vi tycker fortfarande att det handlar om stil över substans.

Nords räddning här är det faktum att du kan öppna en vanlig serverlista, precis som alla andra VPN. Även om vi förstår att kartan är en något definierande egenskap hos NordVPN-märket, tror vi att den skulle kunna implementeras lite mer effektivt.

Till skillnad från vissa konkurrenter kan du inte välja en enskild server. Vi vet att Nord har många platser i Europa, men i appen kommer du fortfarande bara att kunna klicka på det enda alternativet ”USA” där appen fattar beslutet om vilken server som är bäst för dig.

Registrera dig nu på NordVPN-webbplatsen

Funktioner

När det gäller klientens kraft får du snabb tillgång till nästan alla funktioner som Nord tillhandahåller på bara ett par klick, och en sökfunktion låter dig hitta exakt den server du letar efter.

Det är emellertid en besvikelse att se att favoritsystemet verkar ha ersatts av en lista över ’Senaste’. Även om detta förmodligen kommer att vara bra för de flesta, kan vi inte riktigt se logiken i att ta bort en användbar standardfunktion bara för att ersätta den med en något mindre användbar. Varför kan vi inte ha båda?

Den nya förinställningsfunktionen är spännande och kommer definitivt att vara användbar för åtminstone vissa användare. Kort sagt kan du konfigurera en server och ett protokoll för snabb åtkomst. Det betyder att om det finns en viss server- och protokollkombination som fungerar bra för torrenting, eller om du ofta får åtkomst till USAs Netflix utanför landet, kan du ställa in din förinställning och aktivera den utan att faffa runt.

En ikon för systemfältet finns också, som låter dig ansluta till dina senaste anslutningar utan att öppna appen alls.

Stabilitet

Stabilitet vid användning är utmärkt, och om vi är ärliga är det det viktigaste. Anslutningarna är snabba, det är snabbt och enkelt att byta servrar (något som några ledande VPN-användare kämpar med), och du kommer till och med att behandlas med en ikon i systemfältet / menyraden som låter dig ansluta till dina favoriter … tyvärr, senaste servrar utan att öppna hela app.

Att byta protokoll, aktivera kill switch och använda andra extrafunktioner är enkelt i inställningsdialogen, och övergripande är NordVPN-skrivbordsappar mycket användbara. Vi är ganska säkra på att de flesta kan förlåta kartgränssnittet, och annars är det ett attraktivt, funktionellt paket.

Hur bra är NordVPNs mobilappar?

Återigen domineras NordVPNs mobilappar på iOS och Android av ett kartbaserat gränssnitt, och här visar det sig ganska besvärligt. På en handhållen skärm finns det väldigt lite utrymme att bläddra runt, och vi skulle vara frestade att glömma bort det helt och bara använda serverlistan – men på iOS är den marginellt mer användbar än på Android.

Installera och ställa in är ungefär samma som i alla andra appar i båda operativsystemen. Efter att du registrerat dig på NordVPN-webbplatsen skickas du till appbutiken. Ladda ner, acceptera några behörigheter och gå sedan igång. Vid användning är anslutning och bortkoppling enkel och tar inte mer än cirka fem sekunder i genomsnitt, och de viktigaste inställningarna är lätta att komma åt.

Automatisk anslutning är tillgänglig på båda, och gör att Nord kan ansluta sig själv till okända nätverk och hålla sig utanför när du använder sådana som du har vitlistat – mycket användbart om du vill ha automatiskt skydd. Dessutom, med CyberSec får du annonsblockering plus skydd mot skadlig kod och nätfiske.

Skillnader Android IOS

Skillnaderna mellan de två är ganska minimala. Android-appen saknar en riktig kill-switch, men du kan skapa ett användbar simulacrum genom att göra följande: Systeminställningar> NordVPN-inställningar> Aktivera ’Alltid på VPN’ och ’Blockera anslutningar utan VPN’. IOS-appen har dock en inbyggd kill-switch, men den kan inte väljas av användaren – den är alltid på.

Android VPN-appen är den enda NordVPN-klienten som faktiskt erbjuder split tunneling, och den har också makten att skapa en anpassad DNS-server och skydda dig från skadliga popup-fönster.

IOS-appen, å andra sidan, har inget av det, men är fortfarande en av de mer kraftfulla iPhone VPN-tjänsterna tack vare Apples begränsningar. Du kommer att behandlas med Siri-support och mörkt läge, plus ett bra urval av protokoll. Det borde vara tillräckligt för de flesta användare dagligen.

Ett användbart tillägg som vi önskar var tillgängligt på skrivbordet är den tidigare nämnda Dark Web Monitoring. Om du väljer det kommer du att få ett meddelande om någon av dina uppgifter som dyker upp i mörka webbläckor, vilket skulle ge dig en chans att ändra dina uppgifter.

Så, totalt sett, ganska bra mobila VPN-appar från NordVPN, och även om de inte är perfekta, är de mycket användbara och kan säkert ge ett snabbt och enkelt skydd när du är på språng.

Registrera dig nu på NordVPN-webbplatsen

Hur bra är NordVPNs webbläsartillägg?

Som nämnts tidigare är NordVPNs webbläsartillägg ofta det enda sättet att få åtkomst till BBC iPlayer. Så om du är britt eller anglofil, kommer den här biten att vara viktig.

NordVPN: s Firefox och Chrome VPN-tillägg är ett proxytillägg, vilket innebär att det kan fungera utan att skrivbordsklienten är installerad, men den ger ingen kryptering. Istället ger det bara en möjlighet att snabbt ändra din plats och, om du aktiverar inställningarna, blockera WebRTC-läckor, annonser och skadlig kod med CyberSec.

Huvuddraget är det faktum att du inte behöver starta upp hela klienten, och inom ett par klick kan du se ut att vara var du vill – plus kommer din anslutning inte att påverkas av någon möjlig hastighets begränsning från kryptering . Webbläsartilläggen har dock sina begränsningar. Du kan bara välja länder – inte städer – och uppenbarligen påverkas bara din webbläsartrafik.

Jämfört med andra är NordVPNs tillägg bra. Medan ExpressVPNs tillägg förmodligen är det bästa, är det i grunden ett annat gränssnitt för hela appen – Nords är fristående programvara som inte är lika kraftfull, men utför en annan uppgift och gör det bra.

Vilken kundsupport erbjuder NordVPN?

Om något går fel eller du behöver hjälp har du några alternativ med Nord. Din första mål ska vara kunskapsbasen, som sammanställer massor av artiklar om massor av ämnen. Även om det är ganska förvirrande utformat, när du hittar vad du behöver är informationen utmärkt.

Men många föredrar att använda livechatten som är öppen dygnet runt. Chatboxen fungerar också som en chatbot, vilket kan hjälpa dig att hitta viss information, men om du vill prata med en riktig person är det också möjligt. Enligt vår erfarenhet har operatörerna varit vänliga och hjälpsamma och har löst alla problem inom några minuter efter att vi ställt frågan.

Slutligen finns även e-poststöd tillgängligt, men förvänta dig att vänta lite längre på ett svar.

NordVPN-recension: Slutlig dom

NordVPN lever verkligen upp till sitt rykte som en av de bästa tjänsterna på marknaden och har en seriös integritets- och säkerhetsinformation, inte minst i granskning utan loggning.

Även om apparna kan vara lite besvärliga uppskattar vi verkligen de extra funktioner som finns i alla operativsystem, och totalt sett är Nord fantastiskt om du vill ha en riktig Jack-of-all-trades VPN – samtidigt som den inte är den absolut största inom något område kan den effektivt användas till nästan vad som helst.

Så nu när du vet allt om NordVPN kan du klicka här för att sätta igång din 30-dagars testperiod för att se om NordVPN är tjänsten för dig.

Kategorier VPN