Vilka WordPress plugins bör du använda?

Plugins är programtillägg som tillåter användare att anpassa program, webbläsare och webbinnehåll. Även om plugins fortfarande används som tillägg för att anpassa applikationer, har deras användning i webbläsare avtagit. I sin tur har webbläsartillägg tagit deras plats. Nuförtiden betyder plugins i princip extra mjukvara som du installerar för att lägga till ytterligare funktioner till din hemsida.

I denna artikel ska jag förklara vilka WordPress plugins du bör installera ifall du har eller vill bygga en hemsida.

Redirection

En av mina absoluta favorit plugins till WordPress är Redirection. Den är gjord av John Godley och är simpel, bra utformad och gör allt du behöver för att fixa dina URL problem. Snabbt och lätt kan du lägga in en redirect för att fixa 404 eller om du av misstag har ändrat en URL på ett inlägg. För att visa hur det ser ut så har jag tagit en screenshot:

Screenshot av Redirection

Direkt från start kan du enkelt skriva in den URL som du vill redirect:a vid Source URL och skriv in var användaren ska ledas till vid Target URL. Klicka sedan Add Redirect så är du klar! Väldigt enkel!

Efter att du har installerat detta plugin så hittar du det under ”Tools” -> ”Redirection” i WP menyn för admins.

WP Rocket måste du också ha

WP Rocket har gång på gång bevisat för mig att om du har en simpel hemsida utan mycket extra kod etc så kommer din hemsidas hastighet att bli mycket snabbare efter att du har lekt runt med inställningarna.

Något som både användare och Google hatar är långsamma inläsningstider på hemsidor. Har du någonsin klickat på en länk och väntat och väntat och till slut gått ifrån sidan för att det tog för lång tid?

Troligen.

Tid är verkligen pengar. Det beräknas att en extra sekunds fördröjning leder till 11 procent färre sidvisningar!

Att se detta är nog himmelsk för alla oss som gör hemsidor:

Vad gör WP Rocket?

Om du har varit inne på Pagespeed Insights och fått 37 poäng för mobil och du har inte kodat för mycket på sidan så kan du nog höja upp det resultatet ganska bra.

Exempel: Om du har GeneratePress temat och ingen kodning alls så kan du använda mycket av WP Rockets kraft och få upp pagespeed till väldigt höga nivåer. Du måste dock testa vilka funktioner som passar för din sida, så att inte mystiska designer inte slutar fungera (så som typsnitt, footer-design etc.)

För att göra en snabb sammanfattning så kan man till exempel:

  1. Optimisera JS & CSS
  2. Lazyload
  3. Pre-load
  4. Bildoptimering
  5. Du kan till och med integrera CDN för en extra peng!

WordPress Survey Maker Plugin

Ett annat plugin som du måste ha är WordPress Survey Plugin. Detta plugin är perfekt för att skapa enkäter och låta dina läsare/användare att engagera sig eller ge feedback!

Pluginet har en responsiv design och intuitivt gränssnitt. Den kommer att smidigt passa på alla skärmstorlekar automatiskt.

Lär dig vad dina webbplatsbesökare vill, behöver och förväntar sig. Skapa enkla onlineundersökningar, lär dig mer om din målgrupp och lägg steget före.

Du kan skapa kundnöjdhetsundersökningar, frågeformulär för evenemangsplanering, formulär för medarbetarengagemang, genomföra marknadsundersökningar och koncepttester, göra opinionsundersökningar och så vidare.

Börja med din hemsida

Om du ännu inte har valt domännamn så kan du kolla in vilka namn som finns tillgängliga och även få hosting och 120 kr rabatt (!) genom vår affiliate länk: One.com.


Efter du nu vet vilka WordPress plugins du borde ha, så kanske du vill kika på våra senaste artiklar?

Lämna en kommentar