Apple Glasses – Ny antydan och ny info kring Apples AR-planer

Tim Cook är förhoppningsfull över Apples AR-planer

Apples AR-planer
Bildkredit: Fossbytes

Det är absolut ingen hemlighet att Apple har investerat i AR-teknik under de senaste åren. Tim Cook har varit mycket högljudd om Apples planer tidigare. Han har precis nämnt några detaljer om hur det kommer att bli framöver.

Vi har hört mycket om Apples VR/AR-headset (som skulle kunna lanseras så snart som sent i år) samt några godbitar om de AR-centrerade Apple Glasses.

Under sitt konferenssamtal för första kvartalsrapporten 2022 , fick han en fråga om Apples roll på den nya metaverse-marknaden. Han passade på att antyda om AR-framtiden och sa att Apple ”ser mycket potential i det här utrymmet och investerar därefter.”

Cook påpekade också att App Store för närvarande är värd för 14 000 ARKit-appar, som används av miljontals människor. Samtidigt som han upprepade Apples tidigare intresse för allt som kan anses vara metaverscentrerat.

Metaversen är designad för att erbjuda ett virtuellt alternativ till den verkliga världen, medan Gurmans källor hävdar att Apples första AR/VR-headset är designat för mer kortvarig användning. Vare sig det är för kommunikation, underhållning eller spel.

Rykten säger att headsetet också är designat som en språngbräda för augmented reality Apple Glasses. Allt vi har hört tyder på att Apple siktar på att erbjuda något som liknar ett vanligt par glasögon, om än med en skärm som kan lägga virtuella objekt över den verkliga världen.

Apples AR-planer: AR-Glasögon

AR-glasögon är något som teknikindustrin har försökt göra ett tag nu. Men vi slutar vanligtvis med några skrymmande headset som ser snygga ut som Microsofts Hololens eller Magic Leap . Om Apple kan få till det som det som ryktena säger att de arbetar med, skulle det vara en stor affär.

Se också: iPhone 13 eller iPhone 13 Pro – Vilken ska du välja?

Men som vanligt verkar Apple spela det långa spelet. Ryktena om AR/VR-headset antyder att det främst är tänkt att hjälpa apputvecklare att bli mer bekanta med AR inför lanseringen av Apple Glasses.

Eftersom alla produkter med dåligt appstöd är i princip döda vid ankomsten. 14 000 ARkit-appar och räkning är inte dåligt. Men det är en droppe i havet jämfört med 2 miljoner plus appar tillgängliga att ladda ner för iPhones.

Dessa rykten är fortfarande overifierade, och vi hörde ingenting från Apple om dess AR-hårdvaruplaner. Antydan, som VD:ns senaste, är allt vi officiellt har att gå på tills produkten faktiskt blir upp visad på deras produktpresentation. Det är fortfarande oklart när det kan vara.

Just nu finns det rykten om att Apples AR-planer med VR-headsetet kommer mot slutet av året eller början av 2023, även om rapporterna om Microsoft Hololens 3:s död har varit mycket överdrivna, enligt Microsoft. När det gäller Apple Glasses är de ännu längre bort än headsetet. Så vi måste bara ha tålamod på båda fronterna.


Lämna en kommentar