Bästa 4K Projektorn Under 20000 kr

Projektorer har varit väldigt spännande dessa dagar för att de har på sätt och vis ändrat kursen för hur det visuella visas. Att välja den bästa 4K-projektorn under 20 000 kr är kanske inte den enklaste uppgiften som finns. Men det finns ett par 4K-projektorer under 20 000 kr som vi ska titta på i den här artikeln.

Den här guiden gör att du kan välja den bästa 4K-projektorn för under 20 000 kr. På så sätt kan du förbättra din filmupplevelse hemma och till och med bli bättre på mötet på arbetsplatsen och i olika regioner som skolor och andra platser.

Bästa 4K Projektorn Under 20000 kr

Vad ska man leta efter i en 4K Projektor?

Det finns massor att tänka på när du bränner pengar på en 4K-projektor. Det finns dock tre saker du helst inte vill förbise.

Bildkvalitet 

Alla 4K-projektorer ger inte en liknande bildkvalitet. Briljans, kontrast och färgkvalitet påverkar alla bildens klarhet. Projektorns lumenvärde avgör hur magnifika bilder är, särskilt i omgivande ljus. Allt mer än 2 400 lumen kommer att balansera det mesta av det omgivande ljuset. 

Högre kontrastförhållanden är en annan sak att leta efter. Det garanterar kanonbra vitkontrast och rik svärta. Även om du kommer att ha möjlighet att se bilder med lägre kontrast, är färgerna regelbundet suddiga när proportionen är 100 000:1 och därunder. 3LCD färgbehandlingsteknik ger dig exakta färger medan du spelar dina spel eller tittar på filmer och presentationer. 

Spelkvalitet 

Det är ovanligt att spela dina tv-spel på den stora skärmen. Icke desto mindre fungerar det möjligen om projektorn har en snabb uppdateringsfrekvens och mindre fördröjning. Några få modeller har sina spellägen, och detta kan påskynda ingångsfördröjningen. Det kan också sänka bildkvaliteten från 4K till 1080p. Det lägre betyget kommer inte att påverka den pågående interaktionen. Men bilderna blir inte tillräckligt skarpa.

Se också: Var kan man köpa PS5? – Köp Playstation 5 i Sverige

Uppdateringshastigheten kan också backa på specifika projektorer när den är i spelläge. Frame för ram action är ryckig eller uppskjuten, vilket gör att du upprepar en spelnivå. Professionella spelare godkänner en ingångsfördröjning runt 25-27ms. Entusiastiska spelare kommer att behöva en snabbare på 15-17 ms. Uppdateringshastigheter vid 240 Hz garanterar jämn bild-för-bild-action i höghastighetsspel. 

Enkelheten med installation och installation 

Faktum är att inte ens en 20+lb projektor behöver vara utmanande att bära eller arrangera. En trådlös design håller dig borta från irriterande ledningar och anslutningar. Du kan helt enkelt ansluta projektorn till ditt Wi-Fi och köra flera uppgifter. Streamingapplikationer gör det enkelt att titta på filmer, sporter och program tillsammans med det vanliga Android OS . 

Att justera bilden kan vara svårt för nya projektoranvändare, och de bästa projektorerna erbjuder funktioner som hjälper till att göra det enklare. Om du funderar på att montera projektorn på taket är en vertikal keystone-korrigering ett behov. Automatisk linsförskjutning och keystone-korrigering gör det enkelt att justera din skärm. Det ger dig dessutom fler valmöjligheter om var du introducerar projektorn. Dessutom behöver du inte sätta projektorn framför duken med kapacitet att anpassa bilder på skärmen vertikalt och horisontellt.

Med en kontroller inkluderad och kapacitet att introducera en fungerande app på din mobiltelefon, garanterar du att du inte kommer att ha problem med att arbeta med projektorn.

I nästa avsnittet kommer vi att visa dig de bästa 4k-projektorn under 20 000 kronor. Ta en titt på dem och välj sedan vilken projektor som är det perfekta valet för dig.

BenQ TK810

Otrolig bildkvalitet, en streamingapplikation förberedd och kommer med inbyggt Bluetooth-stöd. Modellen BenQ TK810 är den idealiska expansionen till ditt hemmabioarrangemang. Dess 4K UHD-upplösning producerar dynamiska bilder, och 3 200 lumen garanterar att omgivande ljus inte blir ett problem. 

Att styra TK810-projektorn är enkelt. Du kan använda den medföljande kontrollern eller ladda ner BenQ Smart Control-applikationen till din mobiltelefon eller surfplatta. Läs innehåll, ändra volymen och spela filmer utan att resa dig ur soffan. Med arbete i Android OS kommer du inte ha några problem med att arbeta med projektorn eller upptäcka något att titta på. 

Du har likaså belöningen för Bluetooth-tillgängligheten inverkad. Du kan ansluta en extern högtalare för ljud eller ett par trådlösa hörlurar när du behöver titta på ett program utan att störa andra.

Fördelar

 • Ljusa, tydliga bilder
 • Bluetooth utrustad
 • Android OS (lätt att använda)
 • 10-bitars färginnovation
 • Anpassningsbar installation

Nackdelar

 • Hög ingångsfördröjning (ej lämplig för spel)
 • Den har en begränsad inbyggd Bluetooth-räckvidd (några fot) och kan göra högtalarplaceringen utmanande.

BenQ TK850i

Här är ytterligare ett otroligt alternativ om du behöver en ljusstark och intelligent projektor. BenQ TK850i använder ett liknande Android TV-gränssnitt som TK3550i, vilket gör att användare kan överföra musik och inspelningar rakt igenom projektorn. Man kan spegla innehåll från en annan enhet via Chromecast eller AirPlay. Den har också en liknande assistent för Alexa och Google Assistant röstsökning. Dock med liknande begränsningar. Den har inte de uppspelningskontroller som smarta hemanvändare söker efter. 

BenQ TK850i är ett utmärkt beslut för både hängivna hemmabiosystem och mer anpassningsbara utrymmen som lounger. Det är särskilt anmärkningsvärt för att titta på sport, med häpnadsväckande detaljer, för höghastighetssporter som hockey. Den har engagerade granskningslägen som förbättrar bildinställningarna för inomhus- eller utomhussporter. Medan färgomfånget är mindre än olika projektorer på kort sikt, kompenserar Förbättrad HDR Tone Mapping för detta. Det gör att bilden blir både dynamisk och exakt.

Se också: Kan man använda TV som datorskärm?

När det gäller installationen är denna modell måttligt anpassningsbar. Dess 3 000 lumen ljus matchas med Dynamic Iris innovation, vilket ökar effekten och begränsar effekten av omgivande ljus på bilden. Den vertikala linsförskjutningen och keystone-stödet gör det verkligen enkelt att fixa i praktiskt taget alla utrymmen.

Fördelar

 • 4K-upplösning och hög kontrast
 • Dedikerade sportlägen (för bildoptimering)
 • Inbyggt Android TV OS
 • Fungerar med Chromecast och AirPlay
 • Stöder Alexa och Amazon röstsökningar

Nackdelar

 • Du kan bara använda röstkontrollen för sökningar
 • Inte idealiskt för spelare

Vanliga frågor om bästa 4K projektorn under 20 000 kr

Här hittar du några av de besvärliga frågorna om projektorer och deras funktioner. Ta en titt på dem för att få dina tankar klarade om ämnet grundligt.

Är projektorer hemska för dina ögon? 

Nej, projektordukar är bättre för dina ögon. Projektorer kan skapa mycket större bilder, vilket belastar dina ögon mindre. Dessutom speglar projektorer ljus medan TV-apparater producerar det. 

Är 4K-projektorer värda det? 

Om du tänker använda högkvalitativa media som är 4K-kompatibla, måste du sitta desto mer nära din skärm, det kan mycket väl förtjäna den extra kostnaden. Med en 4K-projektor kan du njuta av hög upplösning, briljans och kontrast i större skala.

Behöver du en 4K-projektor? 

Nuförtiden är 4K-projektorer en allvarlig trend och betraktas som en uppdatering. Svaret på ”behöver du verkligen en 4K-projektor” beror uteslutande på din ekonomiska ställning och vad du behöver. Om du söker efter en bild av överlägsen kvalitet med en föredragen upplösning är 4K ditt beslut att välja. Så den återger verklighetstrogen erfarenhet med distinkta färger.

Bästa Monitor 2021: Se innan du köper ny Dataskärm!

Vilken är den bästa 4K-projektorn under 20 000 kr? 

Enligt vår uppfattning kan endast två projektorer under 20 000 kr anses vara de bästa. Dessa innehåller Optoma UHD52ALV och BenQ HT3550i. Dessa båda är till och med ihågkomna för Amazon’s Choice. Ändå kan innebörden av best ändras från en individ till en annan, så ta en titt på marknaden och välj den perfekta projektorn för dig själv. 

Är 4K bättre än 1080p? 

Först måste du karakterisera upplösningen för både 4K och 1080p. 4K-upplösningen är 3840 x 2160 och upplösningen på 1080p innehåller 1920 x 1080 pixlar. Så om vi fortsatte att titta på dem är 4K-innovation nästan fyra gånger siffran på skärmen jämfört med 1080p. 

Denna gigantiska detalj ger 4K-projektorer en fördel, och vi kan resonera att utan tvekan är 4K-projektorer bättre än 1080p. De har högre ljuseffekt, bättre optik, lins, högre kontrastförhållanden, längre ljuslivslängd, mer önskvärda färger, klarhet, etc.

Bästa 4K-projektor under 20 000 kr: Slutsats

I den här artikeln diskuterade vi 4K och de bästa hemmabioprojektorerna. För närvarande kan du titta på dessa projektorer utan mycket av en sträcka och skaffa dig själv och din familj en idealisk projektor. Vi litar på att den här artikeln var till hjälp och rensade alla dina förfrågningar. 

Det sista tipset, innan du tar med en 4K-projektor, se till att du har allt du behöver för att ansluta den till dina enheter (telefon, bärbar dator, etc.). Du kan behöva köpa en annan HDMI-länk för att ansluta din projektor. 

Helst har denna uppdelning hjälpt dig att reda ut den stora mångfalden mellan dessa projektorer. De är alla billiga metoder för att bära Ultra HD-kvalitet till ditt hem. Vad du än letar efter i en 4K-projektor kommer en av dessa modeller att passa helt och hållet i ditt hemunderhållningssystem!

1 svar på ”Bästa 4K Projektorn Under 20000 kr”

Lämna en kommentar