Kan man använda TV som datorskärm?

Anta att du alltid har velat äga en skärm med en stor dimension men vet inte om du kan använda TV som datorskärm? Då har jag goda nyheter för dig! För det är möjligt att länka din TV och använda den som en bildskärm.

Moderna TV-apparater kan du ansluta till nästan alla datorer via HDMI-porten. Shoppa efter en HDMI-kabel på Kjell & Company här. Den multifunktionella och bra spelupplevelsen som kommer med en betydande dimension är uppslukande. Att använda TV som bildskärm antyder inte alltid att det är ett utmärkt alternativ. Men den här artikeln klargör vad du bör veta när du använder en TV som bildskärm.

använda TV som datorskärm

Använda TV som datorskärm – Kommer det fungera korrekt?

När montern är korrekt monterad fungerar monitorn korrekt. Det skulle hjälpa om du hade HDMI-kabeln och resten av nödvändiga ingångar. De flesta moderna TV-apparater kan du också ansluta till datorer.

Hur förvandlar du TV-skärmen till en bildskärm?

Du måste länka dem till HDMI-porten och se till att du placerar den korrekt. Vi rekommenderar också att du kollar att alla upplösningar är anpassade. Du bör först se till att din dator och tv är installerade med en HDMI-port och använda kabellänkarna på båda enheterna.

Se till att TV: n är i rätt ingång genom att klicka på ingångsknappen på fjärrkontrollen.

Om du har den gamla PC-versionen med den föråldrade moderkortversionen kan du använda DVI-kabeln eller en DVI till HDMI-adapter. Den matchar samma överföringsteknik som HDMI.

Se också: Vad är HDMI 2.1? Här är allt du behöver veta

HDMI-funktioner att tänka på för att använda TV som datorskärm

Antag att du funderar på att konvertera din High Definition TV till ett multifunktionellt kraftverk, och att du tänker använda den för en streaming hub; det kommer att tjäna dig bra. Men antar att du vill lägga en 55-tums HDTV på ett bord, det kommer att lämna dig ansträngande.

Nedan följer några viktiga faktorer som du bör tänka på om du vill ha en TV som bildskärm.

Pixeldensitet

Detta är som antalet pixlar som finns i en bildskärm; det är bland de viktigaste faktorerna du bör tänka på. Mindre pixeldensitet innebär att bildkvaliteten kommer bli lite sämre. Behovet av densiteten minskar beroende på ditt betraktningsavstånd. Om du är långt ifrån skärmen behöver du en lägre densitet för att ha den utmärkta upplevelsen.

Se också:

Input Lag

Input lag definieras som fördröjning när det finns rörelse på inmatningsenheten och innehållet på skärmen. De flesta moderna datorskärmar har minst fördröjningstid i kontrast till HDTV. Dessa extra millisekunder kanske inte ser ut som en stor grej när du utför enkla uppgifter, men det kan förhindra en bra spelupplevelse i konkurrenskraftiga spel.

Om du behöver en ny datorskärm så finns denna på Kjell och Company!

Svarstid

Det misstas ofta med fördröjning. Fördröjningsingång definieras som den tid det tar mellan scener att ändra visningspixelns färg. HD-TV och PC-skärmar har varierande svarstid.

För- och nackdelar med att använda en TV som PC-skärm

Även om en TV som skärm kan se ut som en bra idé, och en widescreen-TV förbättrar storleken och bildkvaliteten, har det dess nackdelar. Nedan tittar vi på några.

Fördelar

  • TV-skärmar kan användas för spel och andra fritidsändamål, vilket gör att du kan spara stora summor pengar.
  • Platt-TV-skärmar har alla portar som krävs för att ansluta bildskärmsporten från PC: n till TV: n tillåter nästan alla moderna TV-apparater som är kompatibla med detta plugin.
  • Att spela spel på en TV-skärm är en mycket bättre upplevelse. När den anständiga storleken förvärvas är det möjligt att njuta av tydlig visning från nästan 3,5 m från den.

Nackdelar

  • Trots storleken som förbättrar tittarutrymmet kan användningen av en TV som bildskärm begränsa njutningen på grund av dess avsedda syfte.
  • Dina ögon kommer att stressa mer eftersom du kommer att spela på nära håll. TV-apparater är utformade för att fungera långt ifrån. Detta kan påverka din syn senare.
  • Att flytta den stora TV: n kommer att vara utmanande, till skillnad från om den vanliga bildskärmen var i bruk. Detta beror på att TV: n ofta är tjockare och tyngre.
  • Du kommer att ha svårt att bli av med bilden eftersom den inte var avsedd att kopplas till en dator.

Spel är en del och plan i det mesta av våra dagliga liv. Det kommer utan tvekan att använda en TV som bildskärm skulle vara en utmärkt idé på grund av den förbättrade upplevelsen. Ändå rekommenderas du också att veta att det har sina nackdelar.

Se också: Var kan man köpa PS5? – Köp Playstation 5 i Sverige


3 svar på ”Kan man använda TV som datorskärm?”

Lämna en kommentar