Bästa 85 tums TV – [Uppdaterad för 2023]

Bästa 85 tums TV – Bästa TV över 80 tum för när du vill ha en bio-känsla i vardagsrummet.

Om ditt vardagsrum eller hemmabio är på den större sidan, bör du överväga en 80 till 85 tums TV. Dessa storbildsmodeller är perfekt lämpade för färdiga källare och rum med välvt tak eller katedraltak, och ger verkligen bioupplevelsen in i ditt vardagsrum – till ett pris.

De bästa 85 tums TV-apparaterna tar dig in i elitvärldens hemmabio. Du får bilder nära storleken av en projektorduk. Fast i en form som är mycket enklare att ställa in och det är lättare att få bästa möjliga bildkvalitet från.

Vi har samlat våra andra TV-val nedan och delat upp deras funktioner för att hjälpa dig att bestämma vilken som är rätt för dig. Om du har budgeten är det här de bästa 8K-TV-apparaterna verkligen kommer till optimal användning. Eftersom den extra upplösningen verkligen får en chans att lysa i de största storlekarna.

Det finns billigare modeller som också når upp till 85 tum, men även då är ”lägre kostnad” ett relativt begrepp, eftersom varje TV av den här storleken kommer att kräva en ordentlig ekonomisk investering. Och inte bara det, utan de kommer att behöva en stor mängd utrymme för att passa in dem också – det är en enorm ökning från de bästa 65 tums TV, och faktiskt är skillnaden från de bästa 75 tums TV mer än du kanske förvänta.

Om du inte egentligen söker efter en TV utan nöjer dig med en projektor så kolla in: Bästa 4K Projektorn Under 20000 kr

Bästa 85 tums TV – Är detta rätt storlek för dig?

Föga överraskande är en 80+ tums TV riktigt stor, och även om en sådan skärm skulle kunna passa i ett vanligt vardagsrum, kommer den förmodligen att dominera utrymmet till en oönskad grad, om du inte har en enorm öppen yta.

En så här stor TV borde verkligen installeras i ett dedikerat rum, där den kan stå i centrum och dess storlek kommer inte att vara ett problem. Väggmontering är förmodligen den bästa metoden, men se till att väggen är bärande och att fästet är robust.

Se också:

Du kan teoretiskt sett sitta upp till 18 fot bort, men med den ökade upplösningen som finns idag kan du sitta mycket närmare, vilket gör upplevelsen mer uppslukande. Du bör också överväga att investera i ett flerkanaligt ljudsystem, så det finns en stor ljudbild som ackompanjerar de imponerande bilderna. För mer: Bästa Soundbars.

TCL 85″ 85C735 QLED

Specifikationer

Skärmstorlek: 85 tum

Andra tillgängliga storlekar: 55, 65, 75 & 98 tum

HDRHDR10, HDR10+, HLG

Fördelar

 • Häpnadsväckande dynamiskt omfång
 • Fantastiska 4K-detaljer
 • HDMI 2.1 redo
 • QLED

Nackdelar

Upplev ultravibrerande färger och överlägset ljud med denna TCL 85″ C735 4K Ultra HD Smart QLED TV. Med en rad tekniker för optimal visning av ditt innehåll, njut av otroliga färger med Quantum Dot-tekniken och Dolby Vision IQ och medan du tittar, lyssna med otroligt ljud tack vare Onkyo Audio och Dolby Atmos. Om du är ute efter en TV som kan ge hela hemunderhållningsupplevelsen, då är denna TV den perfekta lösningen.

Njut av en filmisk 4K-visningsupplevelse hemma med TCL:s 85-tums C735 4K Ultra HD Smart QLED TV. Quantum Dot-tekniken producerar fantastisk, verklighetstrogen visuell precision med en omfattande uppsättning färger, medan HDR10+ ger bättre kvalitet, förhöjer detaljer och jämnar ut färggradienter ruta för ruta för en bättre bild. Den avancerade TCL AiPQ Engine bearbetar och optimerar bildinnehåll i realtid, medan ljudkvaliteten uppdateras dynamiskt, eliminerar distorsion och ger en mer autentisk lyssningsupplevelse för vad du än tittar på.

Den har också en ramfri design som är spektakulär att se, den erbjuder utmärkta spelfunktioner inklusive HDMI 2.1, den smarta TV-plattformen är utmärkt och den har högtalare runt hela kanten, för positionsljud.

Samsung QN90B Neo QLED TV

Specifikation

Skärmstorlek: 85 tum

Skärmtyp: QLED

Uppdateringshastighet: 100Hz

HDMI-portar: 4 (1 eARC, 4 HDMI 2.1)

Storlek utan stativ: 189,2 cm x 108,2 cm x 2,7 cm

Fördelar

 • Vacker, tunn design
 • Neo QLED levererar otrolig ljusstyrka
 • Imponerande antireflexförmågor

Nackdelar

 • Ingen One Connect-anslutningsbox
 • Inget stöd för Dolby Vision

Sony XR-83A90J

Specifikationer

Skärmstorlek: 83 tum

Andra tillgängliga storlekar: 55 tum, 65 tum

HDR: HDR10, HLG

Fördelar

 • Spektakulär bildkvalitet
 • Mycket imponerande rörelse och uppskalningsbearbetning
 • Uppslukande och öppet ljud

Nackdelar

 • Ingen VRR eller 4K/120fps med Dolby Vision
 • Några saknade appar

Återförsäljare

När vi granskade den sa vi att Sony A90J var Sonys bästa 4K-TV någonsin. Och det är lika sant för 83-tumsversionen, som helt enkelt är spektakulär. 4K HDR OLED-panelen drivs av Sonys Cognitive XR-processor, som gör ett fantastiskt jobb med att hantera rörelse och uppskala innehåll med lägre upplösning, och det finns Acoustic Surface Audio+-teknik för ljud som är lika imponerande som bilden. Där de flesta tillverkare tydligt antar att du kommer att fästa en soundbar på sina apparater, har Sony funderat noga på denna TV:s ljudsystem och den levererar imponerande positionsljud och Dolby Atmos-ljud.

Sony kör Google TV, med de flesta men inte alla välbekanta streaming apparna. I skrivande stund har tjänsten YouView (som inkluderar iPlayer och All4) inte inkluderats; en firmware-uppdatering utlovas för detta, och för det för närvarande saknade stödet Variable Refresh Rate för spel.

Det finns några andra frågor också. A90J har Dolby Vision, HDR 10 och HLG, men inte HDR 10+ – formatet Amazon Prime använder för sitt HDR-innehåll – och det finns inget Dolby Vision-spelläge.

Dessa problem är en besvikelse när resten av TV:n är så imponerande, men å andra sidan är bildkvaliteten är hisnande vacker.

Bästa 80 tums TV: Vad du ska leta efter

TV-marknaden på 80+ tum domineras av avancerade modeller, inklusive (men inte begränsat till) de bästa 8K-TV:erna , eftersom den större skärmstorleken drar mest nytta av den ökade upplösningen. Men det finns fortfarande utmärkta 80+ tums 4K-TV-apparater tillgängliga – vi rekommenderar dock att du använder 8K om du kan.

Det finns både OLED- och QLED-skärmar tillgängliga (liksom andra former av LCD), även om detta storleksintervall tenderar att domineras av LCD för närvarande. Väldigt få av de bästa OLED-TV-apparaterna når faktiskt denna skala, även om fler modeller kommer att dyka upp under året.

Som med alla skärmstorlekar bör du leta efter HDR-stöd, Dolby Atmos, toppmoderna smarta plattformar och spelfunktioner redo för nästa generations konsoler, om du är så sugen – det finns mer information om dessa i vår guide till de bästa spel-TV:erna.

Det viktigaste när man hanterar så här stora paneler är att ha högteknologisk bildbehandling för att säkerställa att allt innehåll ser fantastiskt ut på den stora skärmen. När bilden är så stor kommer du att se eventuella brister, särskilt när du skalar upp från HD eller ännu värre 480p/576p till 4K eller högre.

Detta segment på är väldigt nischat för tillfället. Att hitta den bästa 85 tums TV, betyder att man måste välja emellan en väldigt liten skara TV-apparater. Därav hoppas vi att vi har varit till hjälp.

Bästa 88 tums TV:n för de allra mest lyxigaste villorna är LG 88″ OLED Z2 Signature 8K TV

Se också:


Lämna en kommentar