Ladda ner NordVPN: Installationsguide för NordVPN på Windows, Mac, iOS och Android

Vår steg-för-steg-guide om hur du laddar ner NordVPN på din enhet.

Du kanske undrar hur laddar du ner NordVPN? Med över 12 miljoner användare är NordVPN en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden, och med fler användare som registrerar sig varje dag är det en fråga som många ställer.

För vissa kan det vara en enkel uppgift, men för dem som aldrig har använt en VPN tidigare, eller kanske är mindre bekväma att ändra inställningar på sin enhet i allmänhet, kan det vara lite krångligt att ladda ner NordVPN och installera det.

På den här sidan kommer vi att beskriva exakt hur du laddar ner NordVPN och installerar det på Windows-datorer, Mac-datorer, iPhones och Android-enheter, med steg-för-steg-guider om hur du får VPN att köras på din enhet. Om du vill komma rätt till det, gå till NordVPNs webbplats för att registrera dig.

Nedan undersöker vi varför NordVPN kan vara rätt val, vad VPN-jätten faktiskt kan göra för dig och alla andra alternativ som är värda att överväga. Om du inte är intresserad av det och vill komma direkt till informationen klickar du på flikarna ”Hoppa till” högst upp på denna sida för att komma till relevant guide.

Varför ska jag ladda ner NordVPN?

Som en av de finaste VPN-tjänsterna på marknaden erbjuder NordVPN nästan allt som alla användare behöver från en VPN. Den viktigaste pelaren för alla VPN-tjänster är hög säkerhet, och Nord har det verkligen. Med kraftfull kryptering, ett urval av protokoll och en nyligen granskad sekretesspolicy har NordVPN fått säkerhetssidan av saker täckta.

Det erbjuder också några snygga funktioner som verkligen förbättrar upplevelsen för den genomsnittliga användaren. ”Kill switch:en” bryter till exempel din anslutning i det osannolika fallet att din VPN-server är nere, och delad ”tunnling” är också tillgänglig för att dirigera olika appar genom VPN.

Prestanda är en viktig aspekt av ett VPN som inte bör ignoreras, och NordVPN är en riktigt snabb VPN som konsekvent levererar utmärkta anslutningshastigheter på sina servrar runt om i världen. Detta gör Nord också till ett utmärkt streaming-VPN, och det kan avblockera geobegränsade Netflix-bibliotek, BBC iPlayer, Hulu och mer.

Sammantaget är NordVPN en seriöst kraftfull och användarvänlig VPN med klienter för ett stort antal enheter, och nedan kommer vi att beskriva hur man laddar ner NordVPN och installerar det på dem.

Vilka andra alternativ har jag?

Medan NordVPN är en av de högst rankade VPN:erna på marknaden, har den sin rättvisa andel av konkurrensen.

I vår noggranna testning kom ExpressVPN ut som den bästa tillgängliga tjänsten. Detta tack vare sina utmärkta appar, stora anslutningshastigheter, fantastiskt stöd och ett brett utbud av servrar. Om du vill utforska mer, gå till ExpressVPN-webbplatsen.

För dem som letar efter ett billigare alternativ erbjuder Surfshark den bästa kombinationen av värde och funktioner. Finns för mindre än 2,50 dollar i månaden, det är verkligen värt en titt om du vill spara lite pengar.

Hur laddar jag ner NordVPN på Windows 10

Det enklaste och enklaste sättet att ladda ner NordVPN är att gå direkt till deras webbplats. För att ladda ner NordVPN behöver du inte registrera dig, men för att använda programmet måste du betala för en plan. Vi rekommenderar att du gör det i förväg för att göra livet enklare – gå över till webbplatsen för att registrera dig nu.

När du har gjort det kan du gå till målsidan ”VPN-appar” genom att klicka på fliken högst upp på Nords webbplats. Webbplatsen ska automatiskt upptäcka ditt operativsystem och ger dig möjlighet att ladda ner Windows-klienten. Du ser också en knapp att köpa om du inte redan har gjort det.

Klicka på knappen ”ladda ner” – efter några sekunder har du NordVPN-installationsprogrammet i din nedladdningsmapp. Öppna det och följ instruktionerna, installera det som om du gör med ett vanligt program.

Det är viktigt att notera att ett VPN måste ha åtkomst till nätverksinställningar och eventuellt andra delar av din dator. Under installationsprocessen kan du bli ombedd att ge NordVPN dessa behörigheter, och ja, vi känner till de popup-fönster som ber dig att tillåta en app att få åtkomst till allt som kan verka lite oroande. NordVPN är dock en pålitlig leverantör, och för att kunna använda alla VPN måste du samtycka till dessa.

Bortsett från det är det en bra anledning till att du ska ladda ner NordVPN-appen direkt från sin egen webbplats och inte från en tredje part. Åtminstone kommer du att vara helt säker på att det är vad det står att det är.

När du väl har installerat är allt du behöver göra att mata in dina inloggningsuppgifter som du skapade när du registrerade dig för den plan du valt, och du är bara ett klick från den verkliga internetintegriteten. Tryck på snabbanslutningsknappen så är du klar.

Hur laddar jag ner NordVPN på Mac

Om du vill ladda ner NordVPN på din Mac är processen ungefär densamma som på en Windows-dator. Återigen rekommenderar vi att du börjar med att registrera dig via Nords webbplats. När det är klart bör du gå till målsidan ”VPN Apps”. Ladda ner programmet och köra installationsprogrammet genom att öppna den nedladdade filen.

Det är värt att notera att när vi senast testade Nord på en Mac fanns det en version av NordVPN tillgänglig i Apple App Store som heter NordVPN IKE. Detta är en äkta Nord-produkt och har några lite olika funktioner till appen som laddas ner direkt från webbplatsen, särskilt införandet av IKEv2-protokollet. Kill switch fungerar också på ett något annorlunda sätt, men båda är mycket användbara.

När du har köpt din plan på NordVPN-webbplatsen rekommenderar vi att du pratar med en operatör på Nords livechatt för att bestämma vilken version du vill ladda ner.

Mac-datorer har strikta säkerhetsåtgärder, så du kan behöva gå igenom ett extra steg eller två för att tillåta att någon version av Nord körs. Du kommer troligen att bli ombedd att gå över till Systeminställningar på din Mac så att programmet kan göra ändringar. Klicka på hänglåset, ange ditt systemlösenord om du har ett och låt Nord-åtkomst.

Från och med då är det lika enkelt som att öppna den nyinstallerade VPN-klienten och logga in med dina uppgifter. Tryck på snabbanslutning så skyddas du.

Hur laddar jag ner NordVPN på iPhone

Om du vill ladda ner NordVPN på din iPhone, börja med att registrera dig för en plan på dess webbplats. När du har betalat finns det två sätt att få appen på din enhet.

Det första och förmodligen enklaste sättet är att trycka på de tre raderna längst upp till höger på NordVPN-webbplatsen. Från den menyn trycker du på ’VPN-appar’. Du uppmanas att trycka på en knapp för att ta dig till App Store-produkten – gör det.

Till skillnad från skrivbordsversionerna är det enda sättet att ladda ner NordVPN på iPhone att hämta det från App Store. Du kommer att kunna hitta produkten i butiken utan att gå till webbplatsen – det är det andra sättet att göra det – men om du omdirigeras till butiken från Nords webbplats kan du vara säker på att du får rätt app och inte en skadlig copycat.

När du har laddat ner appen – den är ganska lätt och tar bara några sekunder – öppna den. Tryck på ”logga in” och acceptera den allmänna villkorsskärmen du kommer att ställas inför. Ange inloggningsuppgifterna som du valde när du registrerade dig för en plan, så får du tillgång till hela appen.

Du kommer att bli ombedd att tillåta aviseringar – säg nej om du vill – och första gången du trycker på ”anslut” -knappen kommer appen att be om tillstånd att ansluta till ett VPN. En popup dyker upp och frågar om du vill lägga till VPN-konfigurationer. Du måste tillåta för att Nord ska fungerar, så tryck tillåt. Du skickas till VPN-sektionen i Inställningar och ombeds att använda Touch eller Face ID eller ditt lösenord. Gör det så går du tillbaka till appen. Tryck på anslut så är du klar.

Hur laddar jag ner NordVPN på Android

Att få NordVPN-appen på din Android-enhet skiljer sig inte åt processen för iOS ovan. När du väl har köpt din valda plan på plats finns det ett par rutter att välja mellan.

För de flesta är det enklaste sättet via Google Play Store. Klicka på menyn med tre rader längst upp till höger på Nords mobilwebbplats och sedan på VPN-appar. Det tar dig till den relevanta Google Play-målsidan från vilken installationen ska påbörjas.

Självklart kan du gå separat till Play Store och söka efter Nord där, men att gå via webbplatsen eliminerar oro för att ladda ner en scam copycat-app av misstag.

Alternativt, istället för att klicka dig vidare till Play Store, kan du välja ”Download.apk”. Detta kan vara nödvändigt på vissa begränsade geografiska platser där Play Store inte visar NordVPN-appen som ett alternativ. Vi rekommenderar att du går den här vägen endast om du absolut måste. eftersom du sannolikt kommer att behöva ändra säkerhetsinställningarna på din enhet för att möjliggöra nedladdning också.

Oavsett hur du gör det, när NordVPN-appen är installerad är den svara (ish) delen klar. Öppna den, logga in (acceptera Ts & Cs) och tryck på Quick Connect för att komma igång. Rulla nedåt och du kan börja välja mellan server till server över hela världen. Det är så enkelt!


Se också:

2 svar på ”Ladda ner NordVPN: Installationsguide för NordVPN på Windows, Mac, iOS och Android”

Lämna en kommentar