Den bästa gaming VPN 2022

Bästa gaming VPN: Håll dig privat och säker och undvik att störa nätverket

När du optimerar din rigg är en spel-VPN förmodligen inte det första du kommer att tänka på – men du kanske bara får reda på att det bästa VPN är det perfekta sättet att stabilisera opålitliga anslutningar och skydda din känsliga information samtidigt.

Det är ingen hemlighet att även de bästa VPN: erna har en inverkan på din anslutningshastighet – men med mindre och mindre i dessa dagar – så hur kan en VPN för spel förbättra din anslutning?

Tja, om du märker att dina hastigheter fluktuerar mycket kan du bli offer för nätverksstrypning. Det är då din Internetleverantör sänker dina hastigheter som svar på din aktivitet – ofta upplevd vid streaming, torrenting och spel. En VPN kan eliminera detta genom att anonymisera din trafik, vilket betyder att din Internetleverantör inte kan berätta vad du gör och därefter inte kan besluta att strypa dig.

Vad är den bästa gaming VPN?

Om du planerar att använda din valda tjänst som ett spel-VPN kommer hastighet att prioriteras – men sekretess behöver inte ta baksätet. ExpressVPNs bästa spel-VPN idag är tack vare utmärkta hastigheter, låga pingtider, plus kraftfulla sekretessfunktioner och enkla appar för alla typer av enheter. Det är en vinnande kombination.

Om du vill komma åt geoblockerade spel eller spela på olika regionala servrar är det viktigt att du ser till att din VPN har ett brett nätverk. Återigen utmärker ExpressVPN här med över 3000 servrar i 94 länder, och med en utmärkt app för routrar kan du undvika att strypa på din PS4, Xbox, Switch eller någon annan enhet du ansluter till webben.

Eftersom mobilspel blir mer och mer populärt över hela världen, är en bra VPN-version för mobilspel viktig. Dessutom är det bra att ha ett stort utbud av underhållning i dessa corona tider, så se till att du har tillgång till alla streamingtjänster du behöver.

Nedan kommer vi gå igenom mer om varför ExpressVPN är marknadens bästa spel-VPN, och vi tittar också på närmaste konkurrenter för att se vilken som passar dig bäst.

Snabb lista av bra VPN

 1. ExpressVPN – den bästa VPN för spel
  För spelare som vill maximera anslutningar och undvika fördröjning och ISP-strypning är ExpressVPN den bästa VPN för jobbet. Dess hastigheter är stora, och dess tillförlitlighet är oöverträffad, och när den är påslagen glömmer du att den är där. Klicka här för att komma till ExpressVPNs hemsida
 1. NordVPN – det största namnet är supersäkert
  Du är förmodligen ingen främling för NordVPN – din favoritstreamer kan till och med snacka on denna tjänsten i början av deras videor. Tack och lov är Nord verkligen en bra spel-VPN som nu levererar utmärkta hastigheter, och med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti är det verkligen värt att överväga. Klicka här för att komma till NordVPNs hemsida

De bästa gaming VPN idag

ExpressVPN

Marknadens bästa spel-VPN

Routerstöd: Ja | USA-hastigheter på 600MB-linjen: 200-220Mbps | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, YouTube, Hulu | Kundsupport dygnet runt: Ja | Samtidiga anslutningar: 5

Fördelar:

 • Utmärkta, pålitliga hastigheter
 • Super enkel routerinstallation
 • Apps för massor av enheter
 • Bra för streaming

Nackdelar:

 • Endast 5 enheter samtidigt

Vi är inte förvånade över att ExpressVPN presterar bättre än någon annan tjänst när det gäller att vara ett spel-VPN – det toppar massor av våra andra guider, och igen slog det ut parken. Läs vår fulla ExpressVPN recension här.

Viktigast av allt, Express levererar utmärkta hastigheter – och om din ISP levererar vanliga hastigheter på cirka 100-200 MB, är det osannolikt att du kommer att märka någon förändring alls. I vår testning toppade den 220MB på en 600MB, vilket är mer än tillräckligt snabbt för 360 no-scope n00bs.

Funktioner

ExpressVPN tillhandahåller också en dedikerad VPN-app för routern, vilket innebär att du kan undvika strypning och hålla dig säker även på konsoler, som inte stöder VPN. Det finns ingen speciell behandling för PC-spelaren här. Plus, även om de inte erbjuder kryptering, kommer Express MediaStreamer Smart DNS-verktyg att låta dig byta plats på din PlayStation eller Xbox.

Utanför spel kommer du också att kunna avblockera i stort sett alla regionala Netflix-bibliotek, samt få åtkomst till begränsade webbplatser som BBC iPlayer i USA. Dessutom, om du någonsin har några problem med tjänsten, kommer livechatten dygnet runt att kunna reda ut dig på några minuter.

Om vi ​​var tvungna att hitta ett negativt skulle det vara så att Express bara erbjuder fem samtidiga anslutningar per plan. Men om du installerar en av dem på din router täcks alla enheter som är anslutna till den – då kan du installera de andra fyra på telefoner och bärbara datorer du tar hemifrån.

Sammantaget finns det inte en tjänst som kan utmana ExpressVPN idag. Om du letar efter ett spel-VPN som kan hjälpa dig att undvika strypning, skydda dig från hackare och spårare och även avblockera strömmande media bör ExpressVPN vara högst upp på din lista.

Klicka här för att komma direkt till ExpressVPNs hemsida

NordVPN

Sekretess-först, spel-VPN

Routerstöd: Ja | Amerikanska hastigheter på 600MB-linjen: 340-350Mbps | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, YouTube, Hulu | Kundsupport dygnet runt: Ja | Samtidiga anslutningar: 6

Fördelar:

 • Snabba NordLynx-hastigheter
 • Privatlivsfokuserad upplevelse
 • Bra stöd

Nackdelar:

 • Några fluktuationer i hastigheter

Som den mest kända VPN som finns kan du förvänta dig att NordVPN fungerar bra som en spel-VPN – och du har rätt.

Vår NordVPN-recension fann att den Panama-baserade leverantören levererade stora hastigheter på alla anslutningar, och du har ett nätverk med över 5000 servrar i 59 länder att välja mellan. Det betyder oavsett var du är, du är ganska garanterad en anslutning som fungerar bra på din vanliga internetlinje. Vi har även en installationsguide till NordVPN om det skulle verka komplicerat.

NordVPN mot ExpressVPN

Tidigare led NordVPN av lite opålitliga hastigheter. Men nu med den fullständiga utrullningen av det WireGuard-baserade NordLynx-protokollet är det en av de allra snabbaste på marknaden och toppar med blåsande 820 Mbps.

Nords appar är mycket stabila, vilket innebär att du inte kommer att gå fram och tillbaka för att kontrollera den, och du kan också ställa in den på en router för att täcka dina konsoler. Dessutom är streamingstödet starkt så att du kan titta på vad du än vill, var du än är.

Även om det inte riktigt är polerat och pålitligt som ExpressVPN, är det fortfarande en nära match och Nord är definitivt värt att överväga.

Registrera dig nu på NordVPN-webbplatsen

Bästa FAQ för bästa gaming VPN

Varför behöver jag ett spel-VPN?

Det finns ett par anledningar till att du kanske vill ha en gaming VPN.

För det första, om du tycker att din internetanslutning fluktuerar. Kan det troligtvis bero på att din Internetleverantör stryper din anslutning på grund av din aktivitet. En VPN hjälper dig att undvika detta genom att anonymisera din aktivitet. Vilket betyder att din ISP inte kan utpeka dig som någon att strypa.

För andra är integritet. Vem som helst är sårbar, men spelare upplever särskilt DDoS-attacker och löper högre risk att bli hackad. En VPN kan skydda vem som helst – inte bara spelare. Från en hel del av riskerna på nätet, plus det kommer också att hindra Google från att spåra dig.

Är det lagligt att använda en VPN för spel?

Enkelt svar: Ja.

Men vad du använder ditt spel-VPN för är kanske inte lagligt. Kom ihåg att även om det kan göra olagliga aktiviteter möjliga eller enklare, gör det dem inte lagliga.

Om du använder din VPN för att förfalska din plats och köpa spel till ett lägre pris. Så är det förmodligen mot utvecklarens eller distributörens villkor. Och om du blir tagen kan du ha ditt konto avstängt eller värre.

Men om du bara använder den för att se till att din ISP inte stryper dig, har du inget att oroa dig för.

Kommer en VPN att öka min ping?

Det här är en knepig. Jämfört med din standardanslutnings topphastigheter kommer en VPN sannolikt att öka din ping något. Men om du är mycket nära en av dina VPN-servrar kan de eventuellt minska den om du har tur.

Men vad du använder en spel-VPN för är att stabilisera och göra din anslutning mer pålitlig. Så på din vanliga anslutning kan du toppa med en 10ms ping. Men när du stryps kan det öka till 300ms, svårt att hantera.

Genom att använda det bästa gaming VPN kan du se till att din ping kommer att hålla sig i en användbar hastighet. Kanske 20 ms eller bättre om du är van vid 10 ms – men du kan vara säker på att den kommer att vara stabil så länge du spelar.

Vad ska ett spel-VPN ha?

Den viktigaste funktionen i alla spel-VPN är utmärkta anslutningshastigheter. Du vill kunna komma så nära dina vanliga anslutningshastigheter som möjligt. Så att ha en snabb VPN är en bra start.

Sedan bör du också se till att ditt spel-VPN har utmärkta sekretessuppgifter. Även om det kanske inte är högst upp på din prioriteringslista. Eftersom så många tjänster ger utmärkta hastigheter samt stor säkerhet. Men det finns verkligen ingen anledning att offra det heller.

Slutligen, gör din forskning och se till att din valda tjänst är tillförlitlig. Det är inte bra om din VPN ständigt kommer att klippa ut. Och om den har en kill switch aktiverad kommer hela din anslutning dö i denna situation.


Kategorier VPN

5 svar på ”Den bästa gaming VPN 2022”

Lämna en kommentar