ExpressVPN Recension

Det bästa blir bara bättre. ExpressVPN är vår favorit VPN

ExpressVPN Recension

VÅRT OMDÖME

Enkelt uttryckt finns det mycket lite fel med ExpressVPN. Med ett enkelt men effektivt gränssnitt, över 3000 servrar, utmärkta hastigheter med både OpenVPN och WireGuard, oöverträffad streamingprestanda och klassledande sekretessfunktioner, vi är bekväma med att säga att det är den allra bästa tjänsten på marknaden idag.

Fördelar med denna service:

 • Appen är smart på alla enheter
 • Utmärkta hastigheter över hela världen
 • Klassledande supportnätverk
 • Perfekt för streaming och torrenting

Nackdelar med ExpressVPN:

 • Något snål gräns på 5 anslutningar samtidigt
 • Inget fristående webbläsartillägg

ExpressVPN är ett väletablerat företag och anses allmänt vara en av de bästa VPN-leverantörerna på marknaden. Fantastiska recensioner från både användare och branschexperter har cementerat det som VPN att slå – och vi är här för att se om det verkligen blåser resten ur vattnet. Spoiler alert: vi tror att den gör det.

Baserat på de integritetsvänliga Brittiska Jungfruöarna, bildades ExpressVPN 2009 och har sedan dess varit på tävling till toppen. Den generösa mängden globala servrar ger den räckvidd över hela världen och blir använd av flera miljoner människor.

Men med något rejäla prenumerationskostnader är den inte det billigaste, så här kommer vi att se om ExpressVPN verkligen är värt pengarna och hur den står emot konkurrenterna.

ExpressVPN en kort recension

Från $ 12,95 per månad på rullande månadsbasis och sjunker till $ 8,32 per månad vid tolv månaders beställning. Användarna får med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, under vilken de kan testa hela tjänsten och göra anspråk på full återbetalning om de inte är nöjda. Och nu, de som registrerar sig för en 12-månadersplan får också en gratis 1-årsplan från molnbackup-företaget Backblaze.

ExpressVPN använder industristandard 256-AES-kryptering och ett 4096-bitars RSA-certifikat, med stöd för många protokoll inklusive det supersnabba proprietära protokollet Lightway. Du får också Perfect Forward Secrecy, och alla Express-servrar är endast RAM (känd som TrustedServer), vilket innebär att ingen av dina data kan lagras fysiskt. Dessutom har dess policy för icke-loggning granskats oberoende, vilket grundar de starka påståendena.

Hastigheterna är utmärkta och med introduktionen av LightWay har de ökat till över 500 Mbps. Det är mycket snabbare än vad de flesta inhemska anslutningar klarar av, och medan några få VPN-leverantörer kan slå det, för de allra flesta användare kommer ExpressVPN inte att ha någon märkbar inverkan på anslutningshastigheter alls. Dessutom, oavsett var du befinner dig i världen är det enkelt att få en pålitlig server.

Det är goda nyheter, eftersom det är fantastiskt att avblockera nästan alla streamingleverantörer som vi försökte också – regionala Netflix, BBC, iPlayer, Amazon Prime, Hulu och mer. Och P2P-delare kommer att vara nöjda eftersom varje server är optimerad för torrenting – även om webbplatsen verkar hålla den ganska tyst. Här kan du läsa mer om regions blockering.

Användbarhet

När det gäller användbarhet finns ExpressVPNs appar tillgängliga på ett brett utbud av enheter, och inte bara typiska stationära och mobila system. Du får tillgång till en dedikerad router-app, en Linux-klient och stöd för MediaStreamer (Smart DNS) för spelkonsoler för att nämna några. Alla dessa är enkla att använda och kraftfulla med djupgående installationsguider.

Gränsen på fem enheter är något av en nackdel och en besvikelse med tanke på priset. Ett annat litet problem är att även om webbläsartillägget är kraftfullt är det beroende av att ExpressVPN är installerat på din PC eller Mac – inte bra för dem som letar efter ett webbläsartillägg för att undvika just det.

Men med utmärkt stöd – både skrivna artiklar och livechatt dygnet runt – bör alla problem du har sorteras enkelt, och om vi är ärliga, erbjuder få VPN-enheter allt ExpressVPN gör i ett paket.

Vill du fastna i de detaljerade detaljerna i ExpressVPN? Fortsätt bläddra, eftersom vi har allt du behöver veta, här.

Senaste uppdateringarna

ExpressVPN har nyligen fått sina Android-appar certifierade av ioXt Alliance. Det är inte ensamt (NordVPN och private internet access har gjort detsamma), men det är definitivt en bra sak för alla som bryr sig om sin integritet. På egen hand är det inte nödvändigtvis så speciellt – det är bara för Android-appen – men detta visar att ExpressVPN är engagerade i att ytterligare säkerställa användarnas integritet online, är säker på sina produkter och är villig att sätta sig in under granskning av tredje part.

De som använder ExpressVPN på routern kommer gärna höra att appen nu startar om och uppdaterar sig själv. Det är ett nischanvändningsfall, men alla som använder en router VPN kommer att veta att detta kommer att ta mycket besvär ur processen.

Den 1 april 2021 tillkännagav ExpressVPN ett nytt partnerskap med molnbackup-leverantören Backblaze. Anmärkningsvärt på grund av det faktum att detta är det allra första samarbetet eller värdetilläggskampanjen som ExpressVPN har lanserat i sin långa och stora historia, alla som registrerar sig för en 12-månadersplan får både standard tre månader gratis och gratis 1 -år plan med Backblaze, värt $ 60 per år.

VPN uppdateringar

ExpressVPN: s största tekniska utveckling på senare tid är det patenterade LightWay-protokollet, som har ett antal ytlikheter med den unga WireGuard – eftersom det är helt nytt, har utvecklats från grunden med modern användning i åtanke och lovar snabbare, mer tillförlitlig anslutningar än det beprövade OpenVPN-protokollet.

Finns på Windows, Mac, Android, Linux och routrar – det är i beta för iOS-användare – det blir snart öppen källkod och ser verkligen lovande ut. Våra prestandatester var lovande, och det är definitivt ett tecken på ExpressVPNs framåtriktade tanke. Plus, eftersom leverantören ser ut att ignorera WireGuard är det enda sättet att utveckla sitt eget moderna protokoll.

ExpressVPN har också ett bug bounty-program, där du kan undersöka koden själv och rapportera buggar direkt till ExpressVPN-ingenjörer.

Slutligen, om du är en betalande prenumerant på premiumpassordhanteraren LastPass, eller om du planerar att bli en, kan du göra anspråk på en gratis 30-dagars ExpressVPN-testversion – ett perfekt sätt att testa tjänsten innan du köper .

ExpressVPN på papper

 • Antal servrar: 3000+
 • Antal länder: 94
 • Plattformar som stöds: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, BlackBerry, Kindle Fire, Nook, routrar, konsoler (MediaStreamer), Amazon Fire TV Stick, Apple TV, Boxee, Chromebook, Windows Phone
 • Samtidiga anslutningar: Fem
 • Delad tunnling: Ja
 • Kill Switch: Ja
 • Protokoll som stöds: Lightway, OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP / IPSec, IKEv2
 • Registreringsland: Brittiska Jungfruöarna
 • Support: 24/7 livechatt, e-post, kunskapsbas

Hur privat är ExpressVPN?

Kärnan i alla fantastiska tjänster, integritet är absolut att göra eller bryta för VPN-leverantörer. Och medan andra leverantörer kan göra sparsamma löften, har ExpressVPN en seriös teknik för att bevisa det.

För att starta – och varnas för att vi blir tekniska här – använder ExpressVPN ett 4096-bitars SHA-512 RSA-certifikat, använder AES-256-CBC i branschstandard för att kryptera sin kontrollkanal och HMAC för att skydda mot förändringar i realtid. av vanliga uppgifter. När vi inspekterade OpenVPN-konfigurationsfilerna bekräftade vi att detta var absolut fallet.

För att ge dig ännu mer skydd finns också Perfect Forward Secrecy, vilket innebär att du får en ny sessionsnyckel varje gång du ansluter och en ny var 60: e minut efter det. Det betyder att även om din anslutning på något sätt äventyras, får de bara maximalt 60 minuter med data innan de startas.

Även om omfattningen inte offentliggörs, har ExpressVPN också ett antal fördunklade servrar som är mycket användbara för att använda det som en China VPN. Dessa servrar höljer det faktum att du använder en VPN alls och kan kringgå regionala VPN-block eller till och med göra den användbar på platser som universitet som kan begränsa VPN-användningen.

Slutligen har ExpressVPNs Android-app nyligen fått ioXt-certifiering. Det betyder att designen av appen och tjänsten har undersökts på låg nivå. Så att användarna kan vara säkra på att programvaran beter sig på rätt sätt. Att göra dessa tester själv är en knepig uppgift, så denna certifiering är en stor grön bock i våra böcker.

Hur säker är ExpressVPN

ExpressVPN kör sin egen nollkunskap 256-bitars krypterad DNS på var och en av dess servrar. Detta eliminerar behovet av att använda det sårbara OpenDNS eller andra DNS-tjänster från tredje part. Dessa tredje parter är ansvariga för att logga dina DNS-förfrågningar. Om de är okrypterade, erbjuder de ett praktiskt sätt för hackare att fånga upp och ändra dina förfrågningar.

Även om vi inte gick så djupgående på detta visade korta tester på webbplatser som IPLeak och DNS Leak Test att ExpressVPN verkligen inte läcker DNS-information. Och om du vill använda den tillhandahåller apparna också den här tjänsten.

Du får också en enkel och funktionell dödsbrytare för att skära av ditt internet om din VPN-skyddade anslutning misslyckas, vilket är mycket användbart för torrenting. Om du inte hade det här kan du surfa eller ladda ner i timmar utan att inse att du var bortkopplad.

Slutligen kommer vi till det faktum att alla ExpressVPNs servrar är 100% RAM-endast. Jämfört med traditionella hårddiskservrar kan endast RAM-servrar fysiskt inte spara information efter avstängning (även efter en fullständig rensning kan data ibland fortfarande hämtas från hårddiskar). Detta följer VPN: s bästa praxis till en tee och leder oss väldigt bra till …

Behåller ExpressVPN loggar?

ExpressVPN verkar tillräckligt självsäkert i sitt rykte för att inte plåstra sin hemsida med påståenden om noll loggning. Du måste gräva lite för att ta reda på det.

På sidan ”Vad är VPN” får du reda på att ExpressVPN anser att ”integritet är en grundläggande rättighet. Vi behåller inte anslutnings- eller aktivitetsloggar och vi delar aldrig dina uppgifter med någon. ”För att klargöra detta hittar du ett enkelt. Effektivt loggningsförklaring skrivet på vanlig engelska (du ser att detta är något ExpressVPN gör mycket bra senare också).

Du ser att ExpressVPN inte håller reda på IP-adressen som används för att ansluta, din inloggningstid, IP-adressen du har tilldelats, någon av din trafik eller någon information om sidorna du besöker.

Det finns dock fortfarande några minimala loggar, nämligen datumet (inte tiden) när du ansluter, ditt serverval, mängden data som överförts och klientens versionsnummer. Utan tid, IP eller surfdata är det dock omöjligt att använda detta för att länka några åtgärder på nätet till någon specifik ExpressVPN-användare.

Ett annat positivt är att ExpressVPN är baserat på de integritetsvänliga Brittiska Jungfruöarna, precis som konkurrenten Surfshark. BVI har inga lagar som kräver att företag baserade där ska skicka in uppgifter till Storbritannien eller USA, och det är inte heller en del av varken 5 Eyes eller 14 Eyes allianser. Detta, kombinerat med det faktum att Express loggar inga personligt identifierbara uppgifter och är mycket tydligt om vad det håller reda på, gör det tillfredsställande att läsa för den integritetsmedvetna.

Ta dock inte vårt ord för det – ExpressVPN har granskats oberoende av PricewaterhouseCoopers. Och även om vi inte får citera från rapporten är det fritt tillgängligt att läsa för alla.

Hur snabbt är ExpressVPN?

Även för de mest integritetsmedvetna användarna är det inte ett alternativ att offra anslutningshastigheten. Speciellt eftersom det finns ett sådant utbud av högkvalitativa leverantörer som kombinerar säkerhet och hastighet. Så oavsett om du är ute efter en max-out-spel-VPN eller bara vill surfa snabbt, är en VPN-prestanda kritisk.

För att kort sammanfatta vår metod använde vi en Windows 10-maskin för att ansluta ExpressVPN till närmaste plats (USA och Storbritannien). För att testa hastigheterna använde vi ett antal olika webbplatser och tjänster för hastighetstest, och vi noterade minst fem resultat från var och en. Vi upprepade processen tre gånger med OpenVPN, IKEv2 och Lightway och genomförde också morgon- och kvällssessioner för att kontrollera variationer i hastighet.

Från och med vår supersnabba 1 Gbps US-linje var ExpressVPNs OpenVPN-anslutningar imponerande och levererade hastigheter på 270-280 Mbps. Det är väldigt lite högre än vi har sett tidigare, så vi kan säkert säga att ExpressVPN levererar konsekvent snabba OpenVPN-anslutningar i USA. Med IKEv2 steg hastigheterna till 300-310 Mbps, vilket är det snabbaste vi har sett med det protokollet.

Men om du vill ha riktigt brännhastigheter vill du använda det färskt Lightway-protokollet. Hastigheterna varierade från 490-630 Mbps, vilket uppriktigt sagt borde vara tillräckligt för vem som helst, och utnyttjar den gigabit-anslutning som vi använde för testningen.

Vi körde också tester på en mer genomsnittlig 75 Mbps UK-linje för att se vad som hände när vi anslöt oss till några längre servrar. och återigen var resultaten imponerande. Med hjälp av Lightway returnerade Storbritannien till Malaysia hastigheter på 68 Mbps (knappt en hastighetsnedgång alls), Brasilien 69 Mbps och Nepal 64 Mbps. Till och med vårt långsammaste test (Kenya, 42 Mbps) var tillräckligt snabbt för att strömma i HD och torrent utan problem.

Hur bra är ExpressVPN för streaming?

Det är inte längre en hemlighet att en av de mest frestande VPN-användningarna är att avblockera streaminginnehåll på Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime och många fler.

ExpressVPN är inte blyg – dess webbplats anger öppet vilka tjänster du kommer att kunna avblockera (tips: det är i stort sett alla). Detta kan bara vara goda nyheter, eftersom det innebär att leverantören i huvudsak håller fast vid dessa anspråk och använder dem som direktförsäljningsställen.

Vi testade alla tjänster – Netflix, Amazon, iPlayer och Disney + – från ett urval av servrar över hela världen.

Som Netflix VPN var resultaten allvarligt imponerande med ExpressVPN som konsekvent avblockerade innehåll från Storbritannien, USA, Kanada, Australien och Japan – och vi är säkra på att det förmodligen finns några fler platser vi inte försökte där det utmärker sig som väl.

Avblokering

Avblockering av Amazon Prime fungerar inte på samma sätt som Netflix (ditt innehåll är begränsat till ditt registreringsland). Men om du är utomlands och vill titta på program hemifrån fungerar ExpressVPN också bra. I vår testning fick den tillförlitligt tillgång till amerikanskt innehåll från Storbritannien.

BBC iPlayer kan vara besvärligt för många VPN och BBC har investerat mycket pengar i att skydda sitt innehåll som du kan titta på gratis. Med ExpressVPN var två av våra fyra försök effektiva, vilket innebär att det inte borde vara för mycket krångel att titta på. Allt du behöver göra är att koppla bort och ansluta igen och uppdatera iPlayer. Disney + avslutade våra tester positivt och alla våra försök lyckades.

Att förlora åtkomst till vissa strömmande webbplatser är emellertid ett problem som alla VPN-användare måste bekämpa. Detta eftersom IP-adresser blockeras och olika skydd skyddas.

När ExpressVPN har haft dessa problem har användarna inte lämnats i mörkret. Om du har problem med en viss tjänst eller server, är det värt att öppna en livechatt och skicka en fråga till en medlem av teamet. De ger dig vanligtvis ett direkt svar och råd för att åtgärda situationen.

Det är också värt att notera att ExpressVPN har en dedikerad Smart DNS-funktion som heter MediaStreamer. Som låter användare streama på icke-VPN-stödda enheter som Smart TV-apparater och spelkonsoler byta plats och titta på geoblockerat innehåll. Av de VPN-tjänster som erbjuder Smart DNS (och inte alla gör det) är ExpressVPNs MediaStreamer förmodligen den enklaste att använda.

Hur bra är ExpressVPN för torrenting?

Även om det inte är enormt publicerat på webbplatsen är varje VPN-server som ExpressVPN erbjuder optimerad för P2P-delning. Vilket är mer än de flesta andra leverantörer kan säga. Det betyder att det inte går att försöka hitta en torrenting-server.

Om du hittar andra applikationer som berörs av ExpressVPN kan du också aktivera split tunneling. Detta gör att du kan separera trafiken från vissa appar. I det här fallet din torrentklient – och dirigera den genom VPN samtidigt som resten av din interanvändning påverkas.

Det finns inte heller några gränser för dataöverföring, och du kommer aldrig att få din anslutning begränsad. Plus, de utmärkta sekretess- och säkerhetsfunktionerna. Tillsammans med Bitcoin-stöd och inga aktivitetsloggar, gör ExpressVPN till ett utmärkt alternativ om du letar efter en torrenting VPN.

Hur lätt är det att installera ExpressVPN?

För många människor kan det vara en skrämmande upplevelse att skapa en VPN. Men ExpressVPN har tagit bort stressen från den. Till skillnad från de flesta leverantörer måste du först registrera dig och skapa ett konto för att ladda ner ExpressVPN. När du väl har gjort det är processen mycket enkel.

Från hemsidan kommer ExpressVPN att upptäcka ditt system-operativsystem. Och rikta dig mot den version som du tror att du behöver. Det har alltid varit korrekt i vår erfarenhet. Om du vill ladda ner en annan version kan du också välja den i navigeringsfältet högst upp på webbplatsen.

Förresten, dessa sidor är mycket mer än bara, säg, länkar till Google Play Butik. Du kan åka dit om du vill, men du kan också ladda ner .APK-filerna för Android VPN-versionen och till och med använda en QR-kod för att skicka dig en installationslänk via e-post.

När du har laddat ner och installerat appen på vilken enhet du använder blir du ombedd att verifiera med en aktiveringskod. Tack vare detta behöver du inte ange dina inloggningsuppgifter, vilket är mer välkommet än du tror. Och det är allt som finns i det.

Om du föredrar att använda en annan klient kan du göra det enkelt med hjälp av Express OVPN-konfigurationsfiler.

Hur bra är ExpressVPNs stationära appar?

VPN-tjänster, stationära VPN-appar ska vara enkla, tydliga och ge dig tillgång till allt du vill göra med ett par klick. ExpressVPN besviker inte.

Med ett initialt enkelt gränssnitt ser du den automatiskt valda Smart Location plus en enorm, inbjudande på / av-knapp. Om du bara vill bli skyddad och glömma det är allt du behöver göra att klicka på den knappen.

Genom att klicka på den valda platsen visas en lista och sökruta för att välja en annan server. Och appen låter dig också välja favoriter och visa dina två senaste servrar. Du kommer också att kunna ansluta till dina tre sista platser via en systemfältikon i Windows och menyraden på Mac utan att öppna appen.

Du hittar inte mycket information om hälsan hos någon viss server från serverlistan. Men ett inbyggt hastighetstest är också lätt tillgängligt och kan ge dig exakta uppgifter om vilka servrar du vill.

Öppna inställningar så har du valet av protokoll, inklusive Lightway, OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP / IPSec och IKEv2. Du kan växla den pålitliga dödsbrytaren härifrån, tillsammans med IPv6-läckageskydd och DNS-inställningar. Du får också tillgång till delad tunnling. Dessa som låter dig välja vilka appar som går genom VPN och vilka som inte gör det.

Hur bra är ExpressVPNs mobilappar?

När det gäller gränssnitt liknar både Android- och iOS-apparna mycket de stationära versionerna. Och båda är tillgängliga från deras respektive App butiker. Installationen är super enkel på båda systemen och kräver bara att du anger dina inloggningsuppgifter och accepterar ett par behörigheter.

Båda versionerna innehåller några intressanta extraverktyg utöver VPN-skydd, inklusive en IP-adresskontroll, en DNS-läckagetestare, en WebRTC-läcktestare och en lösenordsgenerator. Ingen av mobilapparna stöder det användbara hastighetstestet som skrivbordsversionen ger. Så det finns inget enkelt sätt att berätta hur snabb en server är innan du ansluter. Men Smart Location kan vanligtvis lösa detta.

IOS-versionen har ett par begränsningar tack vare operativsystemet. Du får inte delad tunneling eller en kill-switch, båda har Android-versionen. Men du får möjlighet till automatisk återanslutning, vilket är så nära en kill-switch som iOS tillåter. Det är inte perfekt, men det är ungefär lika bra som vi kommer att få med Apples programvara för nu.

Medan de saknar några andra expertfunktioner som möjligheten att ställa in dina föredragna DNS-servrar. ExpressVPNs mobilappar är kraftfulla, väldesignade och, viktigare nog, lätta att använda. Vi har sett att några andra erbjuder marginellt mer djupgående appar. Men om du inte verkligen kommer att sakna DNS-anpassning kommer dessa mobilversioner att vara mer än tillräckligt.

Hur bra är ExpressVPNs webbläsartillägg?

ExpressVPN erbjuder också ett användbart webbläsartillägg, tillgängligt för både Chrome och Firefox. Och till skillnad från vissa konkurrenter är det inte en enkel proxy. Det här är en fullständig VPN i din webbläsare. Även om detta betyder att du måste ha den fristående klienten också, men det ger dig några allvarliga fördelar.

I själva verket betyder det att du inte behöver växla mellan windows för att ändra inställningar (igen, mer användbart som du kanske tror). För det första kommer tillägget att tillämpa HTTPS överallt. Detta förhindra att HTML5-geolokalisering avslöjar din sanna plats, och det blockerar också WebRTC-läckor.

Även om tillägget inte erbjuder allt som appen gör (till exempel inga favoriter). Det är ett användbart tillägg som du kanske eller inte vill använda. Vi välkomnar verkligen valet.

Men många användare av Chrome VPN-tillägg använder dem eftersom de inte vill installera en sann VPN-klient på sin dator. Och i det här fallet passar ExpressVPNs webbläsartillägg inte räkningen. Men när det gäller funktioner är det en av de allra bästa.

Vilken kundsupport erbjuder ExpressVPN?

Medan ExpressVPN har visat sig vara mycket stabilt i vår erfarenhet. Kan problem dyka upp, som i alla komplexa program – från serverupprörelser till förlorad Netflix-åtkomst. Det är då det är viktigt att ha en erfaren kundsupportgrupp till hands när du behöver det mest.

Din första anlöpshamn bör ExpressVPN: s encyklopediska samling artiklar och inställningsguider. Dessa täcker ämnen som är så varierande som att åtgärda anslutningar som faller ur, ställa in VPN på en router, hur du avbryter ditt konto och hur du ställer in MediaStreamer.

Dessa artiklar har tusentals ord, men de är inte för korta heller. Du får den bakgrundsinformation som behövs för att förstå problemet och sedan de steg du behöver vidta för att lösa det. Varje App har också en dedikerad installationsguide. Och vi är bekväma med att säga att de är de bäst skrivna FAQ-artiklarna från vilken VPN som helst.

Om du inte vill söka igenom det, vill du hoppa på 24/7 livechatten – och satan vad de är bra. Vi ställde en hel massa erkända geeky-frågor. Och varje gång en riktig person svarade inom några minuter – det var uppenbart att vi inte pratade med en bot.

Även om du tror att du kanske inte behöver den här typen av stöd är det oerhört användbart när du stöter på en fråga som du inte kan lösa. Eller inte kan bry dig om att gräva för att lösa dig själv. Dessutom kan de också berätta för dig de bästa servrarna vid en viss punkt för att komma åt blockerade Netflix-platser. Och det är verkligen ett användbart verktyg i sig.

Slutsats ExpressVPN

Nästan alla aspekter av ExpressVPN imponerar, med enkla appar som gör det enkelt att få tillgång till alla funktioner på expertnivå som erbjuds. Detta är också vad vi förväntar oss när vi ser den rejäla prislappen, men som det ser ut är det värt de extra utgifterna för att få tillgång till det som är möjligen den mest polerade och användbara VPN-tjänsten på marknaden idag. Klicka här för att komma till ExpressVPNs hemsida.


29 svar på ”ExpressVPN Recension”

Lämna en kommentar