Den bästa VPN-tjänsten 2022

Vår definitiva lista över de bästa VPN-tjänsterna idag

Bästa VPN – VPN är kort för ”virtuellt privat nätverk” – är programvara som traditionellt används för att hålla din onlineaktivitet privat och praktiskt taget ändra din plats. Men de bästa tjänsterna idag kan göra så mycket mer än så. Dessutom, eftersom många av oss fortfarande arbetar och studerar hemifrån, får fler än någonsin nyttan av fördelarna VPN kan ge.

Från att säkra din känsliga information och undvika spårare till att kringgå innehållsblock som upprättats av streamingleverantörer som Netflix, det finns mer till det bästa VPN än vad som syns. Dessutom har de bästa leverantörerna appar för nästan vilken enhet som helst, så vad du än använder mest kan du vara säker.

Bästa VPN alternativen

Det finns dock otaliga alternativ att välja mellan, så det är helt avgörande att se till att din valda VPN kan komma åt dina favoritströmningswebbplatser, fungerar på alla dina enheter och inte saktar ner din Internetanslutning.

Det bästa VPN fungerar genom att tunnla din anslutning genom sina egna krypterade servrar, vilket döljer din aktivitet från din ISP och alla andra som kan titta på – inklusive regeringen och hackare. Detta låter dig också komma åt begränsade webbplatser, strömma ett bredare utbud av program och undvika nätverksstrypning.

Till exempel, om Facebook eller YouTube är förbjudet på din skola kan du komma åt dem via din VPN. Om du reser till Förenade Arabemiraten eller Kina kan du använda en VPN för att komma åt begränsade webbplatser och appar som du använder dagligen, som Gmail och WhatsApp. Och om du är på semester någonstans utanför ditt hemland kan du använda det bästa VPN för att komma åt Netflix visar att du älskar, eftersom de kan vara otillgängliga utomlands.

Vad är den bästa VPN-tjänsten?

Tävlingen om att bli kronad som bästa VPN blir hårdare varje dag, men det finns fortfarande en tydlig vinnare som är huvud och axlar över resten – ExpressVPN.

En av ExpressVPNs huvudsakliga tillgångar är att den är otroligt enkel att använda på vilken plattform som helst – vare sig det är din telefon, PC eller till och med PlayStation. Det fungerade också bra i våra strömmande tester, lätt att komma runt geografiska begränsningar för Netflix, Hulu och Amazon Prime Video – och eftersom den ger sådana snabba anslutningar, kommer du att kunna titta i HD eller 4K precis som vanligt.

För att avsluta det kommer du också att täckas av en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att du effektivt kan testköra tjänsten och dess 3000+ servrar under en hel månad innan du köper – du kan ta reda på alla detaljer i vår fullständiga oberoende ExpressVPN-recension.


Andra intressanta artiklar:


1. ExpressVPN – 3000+ servrar i 94 länderMedan ExpressVPN inte har det stora antalet servrar som några av dess konkurrenter har, har de det bredaste nätverket av alla VPN vi har testat. Kombinera det med sin klassledande prestanda och support så är det vårt rekommenderade val. Klicka här för att komma till deras hemsida.
2. CyberGhost – 6700 servrar i 90 länderCyberGhost är en av de mest servertunga VPN: erna på marknaden – med 6 700+ har den ett enormt urval som gör den utmärkt för streaming och den ger den mycket valuta för pengarna. Bristen på polering i deras appar är dock lite tråkigt.
3. NordVPN – 5400+ servrar i 58 länderMed 5 400+ servrar har det största namnet i spelet NordVPN en otrolig räckvidd över hela världen. Men medan den har massor av servrar, så har de bara 58 platser, lite besvikande jämfört med de andra. Det dock en utmärkt service till ett bra pris. Klicka här för att komma till deras hemsida.

De bästa VPN-serverleverantörerna

1. ExpressVPN

Det bästa utbudet av serverplatser plus utmärkt användbarhet

Servernummer: 3000+ | Serverplatser: 160 platser i 94 länder | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Finns på: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Samtidiga enheter: 5

Fördelar:

 • Brett nätverk med massor av servrar
 • Polerad användarupplevelse
 • Bra för att avblockera innehåll
 • Utmärkt livechattstöd

Nackdelar:

 • Endast 5 samtidiga anslutningar

Om du letar efter ett supertillförlitligt VPN-servernätverk spritt över hela världen bör ExpressVPN vara ditt första val. Oavsett om du befinner dig i Stockholm, Birmingham eller Peking har du en bank med snabba servrar i närheten, och oavsett var du är kommer du att kunna bli skyddad och surfa i en snabb, säker anslutning.

ExpressVPNs stora servernätverk är dock inte den enda anledningen till att den hamnar i listan. För dem som vill strömma eller torrenta är det det perfekta verktyget, och oavsett vad du gör kommer du att täckas av dess stränga och granskade sekretesspolicy.

Express ger också användarna några riktigt användbara fördjupningsverktyg, inklusive möjligheten att byta protokoll, aktivera en kill-switch och aktivera split tunneling. Du kommer också att skyddas av Perfect Forward Secrecy som använder en ny nyckel varje gång du loggar in och varje timme därefter.

Men, verkligen, ExpessVPNs användbarhet är tack vare dess omfattande nätverk av välskötta och säkra servrar över hela världen – inte bara kommer du att kunna få en bra anslutning var som helst, men du kan också bläddra fritt med vetskapen om att din data hålls säkra.

Om vi ​​hade några klagomål om ExpressVPN skulle det vara så att gränsen för fem samtidiga anslutningar inte är den mest generösa, men det är inte en enorm begränsning (och många andra leverantörer erbjuder detsamma).

Sammantaget, om du vill ha tillgång till det bästa VPN-servernätverket på marknaden, är ditt bästa alternativ ExpressVPN. Vi har även en full recension av ExpressVPN här.

2. Cyberghost

Fantastisk service med ett massivt VPN-servernätverk

Servernummer: 6400+ | Serverplatser: 111 platser i 90 länder | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Finns på: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Samtidiga enheter: 7

Fördelar:

 • Enorma mängder servrar
 • Bra för torrenting och streaming
 • Mega 45-dagars garanti

Nackdelar:

 • Upplevelsen är lite opolerad

CyberGhost har förtjänat sin andra plats tack vare sitt verkligt stora antal VPN-servrar. Nästan ingen annan leverantör kommer nära deras 6.400+ servrar, och med det kommer en inneboende tillförlitlighet och variation.

Leverantören är också ett utmärkt val för dem som älskar streaming och torrenting. Eftersom apparna har inbyggda filter som kan hjälpa användare att välja de bästa servrarna för P2P eller till exempel US Netflix. Det här är något vi också skulle vilja se i andra VPN-nätverk.

Men medan CyberGhost har dubbelt så många servrar, täcker de inte lika många länder som ExpressVPN. Även om det fortfarande är massvis med länder jämfört med de flesta andra tjänster. Det är därför det placeras på andra plats och inte först.

I vår testning hittade vi inte heller någon märkbar förbättring av prestanda från att ha ett så stort nätverk, vilket indikerar att när en leverantör har tillräckligt för att täcka världen ordentligt, ökar dess serverantal snabbt avtagande avkastning.

Det är inte att säga CyberGhost inte är ett bra alternativ, och för dem som letar efter en ganska billig, lättanvänd VPN för streaming och torrenting som har servrar i nästan alla länder du kan önska, är det ett utmärkt val.

3. NordVPN

Massor av servrar och stor tillförlitlighet

Servernummer: 5 200+ | Serverplatser: 59 länder | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Finns på: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Samtidiga enheter: 6

Fördelar

 • Säkerhetsfokuserad upplevelse
 • Utmärkta hastigheter
 • Bra för streaming

Nackdelar:

 • Mobilappar kan vara besvärliga

Säkerhetsjätten NordVPN är en annan VPN-leverantör som erbjuder ett stort antal servrar. Även om dess nätverk är betydligt smalare än både ExpressVPN och CyberGhost. I praktiken har det inte varit ett problem för oss, men för dem som befinner sig längre bort är det värt att kontrollera om du har en anständig server i närheten.

Nord kompenserar för detta med en mycket säkerhetsfokuserad användarupplevelse. Och medan serverhacket 2019 lämnar en dålig smak har leverantören granskats oberoende två gånger för att återta användarnas förtroende och bevisa att den är lika säker som den hävdar .

För dem som letar efter en användbar streaming VPN är det också ett utmärkt val, eftersom det kan låsa upp nästan alla tjänster runt – från Netflix till BBC iPlayer och Hulu. Och om det inte räcker, har det också dedikerade P2P-servrar för dem som vill torrenta.

NordVPN är inte på något sätt dålig med tanke på sitt antal platser (59), men det kan inte riktigt slå ExpressVPN och CyberGhosts höga nummer när det gäller serverspridning. Det är dock fortfarande en av de allra bästa tjänsterna på marknaden idag, och vi rekommenderar den starkt.

Bästa VPN FAQ

Hur väljer jag den bästa VPN-tjänsten?

Att välja bästa VPN för kan vara en knepig process – det är därför vi har sammanställt den här omfattande guiden. För de flesta rekommenderar vi dock vår # 1 VPN ExpressVPN som det bästa valet.

Det fungerar bra som en Netflix VPN, en torrenting VPN och till och med en China VPN, så oavsett vad du behöver din VPN för att göra, är du täckt – samtidigt som du skyddas med en solid kryptering.

Om du vill ha en VPN med många servrar rekommenderar vi också fynd VPN Cyberghost som ett bra alternativ. Det är inte en så fullfjädrad ExpressVPN, men har fler servrar.

Som mellanväg är NordVPN-favorit också användbart. Det erbjuder allvarlig säkerhet till ett anständigt pris och har appar för massor av enheter.

Är det olagligt att ha en VPN?

Kort svar – nej.

Att använda en VPN är inte olagligt, och det är helt legitimt att vilja skydda dina data och din aktivitet. Att ha en på din dator och använda den regelbundet i strävan efter vattentät webbsäkerhet och lokalförfalskning är på inget sätt olagligt.

Om du använder en VPN för att dölja olaglig aktivitet gör dig dock inte över lagen, så nedladdning av upphovsrättsskyddat material är fortfarande olagligt även med en VPN. På samma sätt går det att slå VPN mot Netflix:s Ts&Cs, och leverantören har rätt att säga upp din prenumeration om de fångar dig – även om det aldrig har hänt.

Länder som Kina och Förenade Arabemiraten har gjort lagar mot VPN-användning, men på grund av deras användning i affärer är det omöjligt att förbjuda VPN-tjänster direkt. Men i dessa fall är det väl värt att läsa igenom vad du får eller inte får använda en VPN för, och överväga om den risken är värd att ta.

Vad är en VPN för och vad bör du undvika

Det bästa en VPN kan göra är att få det att se ut som om du befinner dig någonstans du inte är. Det är en välanvänd praxis för att undvika censur online, som det görs i vissa länder, eller att utnyttja amerikanska streamingtjänster i Europa eller Asien. Vi har använt VPN för att läsa morgontidningen i New York i Peking och titta på amerikansk TV i Sverige.

Men det finns några försiktighetsåtgärder. En VPN ger dig mer integritet, men inte mer säkerhet. Om du hamnar på en webbplats som innehåller skadlig kod kan VPN inte hindra dig från att bli smittad.

Om du bara vill undvika geografiska begränsningar för strömmande innehåll som BBC iPlayer eller Hulu behöver du inte nödvändigtvis ett VPN för att göra det. Du behöver bara en proxytjänst som får det att se ut som om du är i rätt land. Det finns många gratis proxytjänster tillgängliga, men gör dina läxor innan du väljer en – vissa är lite tvivelaktiga.

Slutligen slår Netflix och BBC ned på VPN och proxytjänster. Det finns inga garantier för att en viss tjänst undviker geografiska begränsningar en viss dag.

Vad gör en VPN bra?

De mest grundläggande egenskaperna du bör leta efter är hastighet, integritet och användarvänlighet. Dessa kan verka som grundläggande attribut, men i verkligheten har få leverantörer hittat ett lyckligt medium.

Anslutningshastigheten är beroende av att ha ett brett utbud av välskötta servrar. Detta gör det möjligt för VPN att ge utmärkt hastighet och bandbredd till alla som använder sina servrar.

Att ha utmärkt säkerhet är ett ganska grundläggande krav, men svårt att få rätt. Om du är orolig för det, se till att din VPN har en lufttät integritetspolicy, och att ingen loggningspolicy är ännu bättre. Vissa tjänster som ExpressVPN och NordVPN har också granskats oberoende för att bevisa sina anspråk.

Slutligen, även om många användare kanske är ovana med teknik, vill fler och fler nybörjare börja använda VPN. Om det är du är det definitivt värt att se till att din leverantör har väldesignade appar på alla enheter du förväntar dig att använda med tjänsten.

Är gratis VPN något att ha

Naturligtvis är gratis tjänster mycket populära produkter eftersom alla gillar att spara sina pengar. Och de kan vara praktiska programvaror om du inte är någon som sannolikt kommer att hålla sin VPN påslagen hela tiden och bara vill ha den för enstaka användning för att vara säker på allmänt Wi-Fi.

Åh, och om du inte har något emot annonser …

För de flesta erbjuder gratis tjänster en falsk ekonomi. De brukar ha begränsade servrar på bara en handfull platser, begränsar dig ofta till en enda enhet och har nästan alltid en gräns för hur mycket data du kan använda per dag eller månad.

Dessa datagränser utesluter att använda din VPN för streaming eller torrenting, och om du vill hålla din VPN igång 24/7 för ett permanent sekretesslager, kommer en kostnadsfri VPN bara inte att fungera.

Vilka VPN-protokoll finns det?

Det finns flera olika VPN-protokoll, som inte alla används av alla VPN-tjänster vi granskat. De flesta operativsystem har inbyggt stöd för minst ett av dessa protokoll. Vilket innebär att du kan använda det protokollet – och en villig VPN-tjänst – utan klientprogramvara. De fullfjädrade VPN-tjänsterna har onlineinstruktioner för hur man gör detta. Samt hur man ställer in routrar för att ansluta direkt till tjänsterna.

OpenVPN

OpenVPN: OpenVPN är mycket säker, öppen källkod och används ofta. De flesta VPN-tjänster stöder det, men förutom Chrome OS och Linux är det få operativsystem som gör det. Detta protokoll kan användas i antingen TCP (web) eller UDP (streaming) -läge; den senare är slarvigare men snabbare. Du behöver antingen VPN-tjänstens klientprogramvara eller ett av de många kostnadsfria alternativen. Hur som helst måste du fortfarande betala för VPN-tjänsten.

L2TP

L2TP / IPsec (Layer 2 Tunneling Protocol with Internet Protocol Security): L2TP är inte säkert i sig själv. Så det är i allmänhet parat med IPsecs säkra nätverksstandard. Kombinationen av de två ansågs en gång vara väldigt säker när den implementerades ordentligt. Men vissa VPN-tjänster föreslår att du använder OpenVPN istället. L2TP / IPsec har inbyggt stöd i Windows, OS X / macOS, Android, Chrome OS och iOS. De flesta VPN-tjänster stöder det.

IKEv2

IKEv2 (Internet Key Exchange version 2, vanligtvis med IPsec): Detta är en ny standard som är mycket säker när den implementeras korrekt. Den har inbyggt stöd i Windows, iOS och senare versioner av OS X / macOS.

SSTP

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol): SSTP är ett Microsoft-protokoll med inbyggt stöd i Windows Vista och senare versioner. Det anses vara ganska säkert, men bara Microsoft vet säkert.

PPTP

PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol): Denna standard är till stor del föråldrad, med många kända säkerhetsfel, men den är snabb. Den har inbyggt stöd inbyggt i Windows, Android och äldre versioner av Mac OS X och iOS; Apple tappade stöd med macOS Sierra och iOS 10. Använd endast PPTP för streaming av innehåll, eftersom det inte skyddar dina data.

WireGuard

WireGuard: Det senaste av dessa protokoll, WireGuard kombinerar enligt uppgift utmärkt säkerhet med höga hastigheter. Utvecklad från grunden använder den mycket mindre kod än sina föregångare, vilket innebär en bättre, enklare användarupplevelse. Men det stöds ännu inte av många VPN-tjänster, men när det blir mer och mer börjar de implementera det. Vissa, som Mozilla VPN, använder endast WireGuard.


Kategorier VPN

31 svar på ”Den bästa VPN-tjänsten 2022”

Lämna en kommentar