Så här byter du region på Netflix: åtkomst till blockerat Netflix-innehåll var som helst

Att ändra din region på Netflix är enkelt, kom igång på nolltid!

byta region på Netflix

Netflix är ett absolut måste i dessa dagar, och eftersom vi stanna hemma mer och mer är det viktigt för nästan alla att ha så mycket nytt innehåll som möjligt att titta på. Det är därför som många människor söker efter hur man gör för att byta land på Netflix.

Om du inte är helt säker på vad vi menar sänder Netflix i huvudsak olika TV-program och filmer i olika länder. Så om du är från Sverige men du har rest till USA har du inte samma bibliotek att välja mellan och då kanske du måste byta region på Netflix för att se programmet du vill se.

Det snabbaste och enklaste sättet att ändra din Netflix-plats är att använda en VPN. Du kommer att kunna välja från ett stort antal platser, inklusive USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Japan och många fler.

Nedan beskriver vi exakt hur du ändrar din Netflix-plats och ger vår bästa rekommendation för vilken VPN du ska använda.

Observera: Att använda en VPN för att kringgå Netflixs geografiska begränsningar strider mot dess villkor och kan leda till att ditt konto avslutas.

Hur man byter man region på Netflix

Då måste skaffa dig en VPN-tjänst av högsta kvalitet som kan ändra din Netflix-plats effektivt och pålitligt. Vår bästa rekommendation är ExpressVPN, tack vare dess höga hastigheter, utmärkta streamingprestanda och lättanvända appar för massor av enheter. Gå över till ExpressVPN-webbplatsen för att registrera dig.

Om det finns en viss show du vill titta på men inte finns där du är, är det värt att kolla in en webbplats som FlixWatch för att se i vilka länder den är tillgänglig. Om du är på semester kanske du bara villha samma shower som hemma då kan hoppa över det här steget.

När du införskaffat en VPN är nästa steg att ansluta till din VPN. Välj en server i ditt land och välj anslutning. ExpressVPN har ett utbud av över 3000 servrar i 94 länder, så du borde snabbt kunna hitta en fungerande server.

När du väl är ansluten till din valda server behöver du bara gå över till Netflix för att ändra land. Nu bör du kunna bläddra i innehållet i den nya regionen.

Om något inte har fungerat kan du försöka ansluta till servern igen, rensa cacheminnet eller öppna Netflix i en privat webbläsare. Om inget av det fungerar kan du försöka kontakta din VPNs livechattstöd – de borde kunna informera dig om de bästa servrarna du kan ansluta till och eventuella knep för att göra det mer tillförlitligt.

Varför fungerar det att byta region på Netflix?

Svaret på detta handlar om licensiering av program och filmer. I vissa territorier kommer olika nätverk att ha licensavtal med olika program. Om en show är tillgänglig i det landet på en annan streamingtjänst är det osannolikt att den kommer att finnas tillgänglig på Netflix.

Men genom att använda en VPN kan du byta region på Netflix till en där de har licens att sända en viss show.

I USA är det till exempel Always Sunny in Philadelphia endast tillgängligt på Hulu. Samma show är dock tillgänglig på Netflix i Storbritannien. Så om du bara har ett Netflix-konto och inte Hulu kan du använda en VPN för att ändra din plats till Storbritannien och titta på It’s Always Sunny på Netflix.


Andra intressanta artiklar:


Hur vi har valt de bästa VPN-leverantörerna för att byta region på Netflix

Följande tre tjänster tillhandahåller vad vi tycker är de bästa kombinationerna av VPN-serverplatser tillsammans med ren styrka i antal. Nummer ett på vår lista är ExpressVPN som, även om det inte har det absoluta maximala antalet servrar, har det bredaste nätverket på listan med tillräckligt med servrar för att fylla i dem.

Och, om vi är ärliga, efter ungefär 3000 servrar finns det liten sann prestationsökning, och kvaliteten på tjänsten beror mer på effektivt serverunderhåll och utmärkta appar – båda ExpressVPN har hållit på toppen i flera år, nu.

Men om du vill titta igenom VPN giganterna på marknaden idag, bara scrolla ner. Du kommer att läsa vad vi älskar med dessa och varför de kan passa bra för dig.

1. ExpressVPN – 3000+ servrar i 94 länderMedan ExpressVPN inte har det stora antalet servrar som några av dess konkurrenter har, har de det bredaste nätverket av alla VPN vi har testat. Kombinera det med sin klassledande prestanda och support så är det vårt rekommenderade val. Klicka här för att komma till deras hemsida.
2. CyberGhost – 6700 servrar i 90 länderCyberGhost är en av de mest servertunga VPN: erna på marknaden – med 6700+ har den ett enormt urval som gör den utmärkt för streaming och den ger den mycket valuta för pengarna. Bristen på polering i deras appar är dock lite tråkigt.
3. NordVPN – 5400+ servrar i 58 länderMed 5400+ servrar har det största namnet i spelet NordVPN en otrolig räckvidd över hela världen. Men medan den har massor av servrar, så har de bara 58 platser, lite besvikande jämfört med de andra. Det dock en utmärkt service till ett bra pris.

De bästa VPN-leverantörerna

ExpressVPN

Det bästa utbudet av serverplatser plus utmärkt användbarhet

Servernummer: 3000+ | Serverplatser: 160 platser i 94 länder | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Finns på: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Enheter samtidigt: 5

Fördelar:

 • Brett nätverk med massor av servrar
 • Polerad användarupplevelse
 • Bra för att avblockera innehåll
 • Utmärkt livechattstöd

Nackdelar:

 • Endast 5 samtidiga anslutningar

Om du letar efter ett supertillförlitligt VPN-servernätverk spritt över hela världen bör ExpressVPN vara ditt första val. Oavsett om du befinner dig i Stockholm, Birmingham eller Peking har du en bank med snabba servrar i närheten, och oavsett var du är kommer du att kunna bli skyddad och surfa i en snabb, säker anslutning.

ExpressVPNs stora servernätverk är dock inte den enda anledningen till att den hamnar i listan. För dem som vill strömma eller torrenta är det det perfekta verktyget, och oavsett vad du gör kommer du att täckas av dess stränga och granskade sekretesspolicy.

De ger också användarna några riktigt användbara fördjupningsverktyg, inklusive möjligheten att byta protokoll, aktivera en kill-switch och aktivera split tunneling. Du kommer också att skyddas av Perfect Forward Secrecy som använder en ny nyckel varje gång du loggar in och varje timme därefter.

Men, verkligen, ExpessVPNs användbarhet är tack vare dess omfattande nätverk av välskötta och säkra servrar över hela världen – inte bara kommer du att kunna få en bra anslutning var som helst, men du kan också bläddra fritt med vetskapen om att din data hålls säkra.

Om vi ​​hade några klagomål om ExpressVPN skulle det vara så att gränsen för fem samtidiga anslutningar inte är den mest generösa, men det är inte en enorm begränsning (och många andra leverantörer erbjuder detsamma).

Sammantaget, om du vill ha tillgång till det bästa VPN-servernätverket på marknaden, är ditt bästa alternativ ExpressVPN. Klicka här för att komma till ExpressVPNs hemisda.

2. Cyberghost

Fantastisk service med ett massivt VPN-servernätverk

Servernummer: 6400+ | Serverplatser: 111 platser i 90 länder | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Finns på: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Enheter samtidigt: 7

Fördelar:

 • Enorma mängder servrar
 • Bra för torrenting och streaming
 • Mega 45-dagars garanti

Nackdelar:

 • Upplevelsen är lite opolerad

CyberGhost har förtjänat sin andra plats tack vare sitt verkligt stora antal VPN-servrar. Nästan ingen annan leverantör kommer nära deras 6.400+ servrar, och med det kommer en inneboende tillförlitlighet och variation.

Leverantören är också ett utmärkt val för dem som älskar streaming och torrenting. Eftersom apparna har inbyggda filter som kan hjälpa användare att välja de bästa servrarna för P2P eller till exempel US Netflix. Det här är något vi också skulle vilja se i andra VPN-nätverk.

Men medan CyberGhost har dubbelt så många servrar, täcker de inte lika många länder som ExpressVPN. Även om det fortfarande är massvis med länder jämfört med de flesta andra tjänster. Det är därför det placeras på andra plats och inte först.

I vår testning hittade vi inte heller någon märkbar förbättring av prestanda från att ha ett så stort nätverk, vilket indikerar att när en leverantör har tillräckligt för att täcka världen ordentligt, ökar dess serverantal snabbt avtagande avkastning.

Det är inte att säga CyberGhost inte är ett bra alternativ, och för dem som letar efter en ganska billig, lättanvänd VPN för streaming och torrenting som har servrar i nästan alla länder du kan önska, är det ett utmärkt val.

3. NordVPN

Massor av servrar och stor tillförlitlighet

Servernummer: 5 200+ | Serverplatser: 59 länder | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | Finns på: Windows, Mac, Android, iOS, Linux | Enheter samtidigt: 6

Fördelar

 • Säkerhetsfokuserad upplevelse
 • Utmärkta hastigheter
 • Bra för streaming

Nackdelar:

 • Mobilappar kan vara besvärliga

Säkerhetsjätten NordVPN är en annan VPN-leverantör som erbjuder ett stort antal servrar. Även om dess nätverk är betydligt smalare än både ExpressVPN och CyberGhost. I praktiken har det inte varit ett problem för oss, men för dem som befinner sig längre bort är det värt att kontrollera om du har en anständig server i närheten.

Nord kompenserar för detta med en mycket säkerhetsfokuserad användarupplevelse. Och medan serverhacket 2019 lämnar en dålig smak har leverantören granskats oberoende två gånger för att återta användarnas förtroende och bevisa att den är lika säker som den hävdar .

För dem som letar efter en användbar streaming VPN är det också ett utmärkt val, eftersom det kan låsa upp nästan alla tjänster runt – från Netflix till BBC iPlayer och Hulu. Och om det inte räcker, har det också dedikerade P2P-servrar för dem som vill torrenta.

NordVPN är inte på något sätt dålig med tanke på sitt antal platser (59), men det kan inte riktigt slå ExpressVPN och CyberGhosts höga nummer när det gäller serverspridning. Det är dock fortfarande en av de allra bästa tjänsterna på marknaden idag, och vi rekommenderar den starkt.

Se mer om NordVPN Recension

Vanliga frågor om VPN-serverplatser

Vilken leverantör har flest VPN-servrar?

Av alla VPN-tjänster har privat internetaccess flest VPN-servrar, med över 19 000. Detta är dock ett intressant exempel, eftersom vi inte skulle rekommendera det som vårt bästa val.

Istället rekommenderar vi antingen ExpressVPN eller NordVPN. Båda har mycket färre servrar än PIA – 3000+ respektive 5000+ – men i praktiken är det mer än tillräckligt, och vi föreslår att du fattar ditt beslut om andra faktorer som anslutningshastighet, streaming-support, övergripande integritet och säkerhet och allmän användbarhet.

Se också:

Varför betyder mängden VPN-servrar?

Antalet VPN-servrar som en leverantör har kan ha en enorm effekt på hur tjänsten fungerar totalt sett.

Att ha ett stort antal servrar innebär att var och en kommer att ha färre användare, vilket säkerställer bättre hastigheter och ju bredare IP-adresserna det är, desto mer sannolikt är det att du kommer att kunna se Netflix framgångsrikt.

Antalet VPN-serverplatser är också användbart. Med fler platser, oavsett var du är i världen, kommer du att kunna ansluta till en närmare server! Vilket ger bättre hastigheter.

Men du vill ha ett lyckligt medium. Bara några servrar fördelade på massor av platser leder till dåliga hastigheter och tusentals servrar i bara några få länder kommer att vara begränsande när det gäller tillgängligt innehåll.


34 svar på ”Så här byter du region på Netflix: åtkomst till blockerat Netflix-innehåll var som helst”

Lämna en kommentar