Den bästa router VPN 2022

En router-VPN kan skydda allt som är anslutet till ditt Wi-Fi

En router VPN betraktas allmänt som ett av de mest effektiva sätten att använda det bästa VPN för att säkra ditt internet. Det eliminerar behovet av att installera klienter på dina andra enheter och kan ge skydd för dem som inte stöder VPN-anslutningar, som spelkonsoler.

Processen att installera en router VPN kan dock vara skrämmande. Och i vissa fall kanske det inte är det bästa valet för dig. Så här kommer vi att köra ner vad du ska leta efter i en router VPN. Samt om du verkligen behöver använda en, och dina bästa alternativ för integritet i hushållet.

Vad är en router VPN?

I grund och botten är en router-VPN exakt densamma som alla VPN-appar som du kan installera på din telefon eller dator. Dessa avleder din internettrafik från din Internetleverantörs servrar mot sina egna servrar. Din trafik krypteras under processen. Detta innebär att du kan surfa i lugn och vet att ingen kan se eller spåra din aktivitet.

Men varför vill du ha en på din router? Vanligtvis används routerns VPN så att en VPN-skyddad anslutning kan användas av enheter som inte kan ha en VPN installerad direkt. Det inkluderar smarta TV-apparater och Apple TV, spelkonsoler, Roku och många andra. Och innebär att du kan få tillgång till blockerat streaminginnehåll och vara anonym på alla enheter som är anslutna till din Wi-Fi-anslutning.

Dessutom har de flesta VPN-enheter en gräns för hur många enheter som kan använda en enskild prenumeration. Om du installerar en router-VPN kan valfritt antal enheter eller individer använda din VPN-anslutning – vänner, familj, ditt datum som du har beundrat med din kunskap om TP-Link Archer AX6000 Wi-Fi 6-routern…

Nackdelarna med en router VPN

Den största nackdelen är att du väl kan upptäcka att din nuvarande router inte kan stödja din valda VPN: s dedikerade router VPN-app, om den alls har en – och som du kommer att märka i nästa par stycken kan den få en lite förvirrande.

Du måste antingen köpa en ny router som gör det, eller installera DD-WRT-firmware så att du manuellt kan konfigurera en VPN-anslutning.

Det andra problemet är att det är svårare att ändra VPN-inställningarna eftersom din router inte har en skärm eller ett gränssnitt. Alla ändringar måste göras via din routers instrumentpanel på en dator. Många av dessa är fortfarande är mycket svåra att använda. Men ett företag som heter FlashRouters via NordVPN tillhandahåller en mycket användbar routerinstallationstjänst, plus en fantastisk app som gör saker mycket enklare.

ExpressVPN vs. NordVPN

Vissa VPN-tjänster har dock gjort processen mycket enklare än förväntat – en av dem är ExpressVPN (läs. Den har en dedikerad webbplats för att ställa in din router VPN och appar som är särskilt utformade för att snabbt skydda din router. Det är enkelt vårt första val när det gäller router-VPN: er, men det finns några andra alternativ som du hittar nedan.

ExpressVPN – 3000+ servrar i 94 länderMedan ExpressVPN inte har det stora antalet servrar som några av dess konkurrenter har, har de det bredaste nätverket av alla VPN vi har testat. Kombinera det med sin klassledande prestanda och support så är det vårt rekommenderade val. Klicka här för att komma till deras hemsida.
NordVPN – 5400+ servrar i 58 länderMed 5 400+ servrar har det största namnet i spelet NordVPN en otrolig räckvidd över hela världen. Men medan den har massor av servrar, så har de bara 58 platser, lite besvikande jämfört med de andra. Det dock en utmärkt service till ett bra pris. Klicka här för att komma till deras hemsida.

Andra artiklar vi tror du kan vara intresserad av:


De två bästa router-VPN-erna idag

ExpressVPN

Marknadens bästa router-VPN

Dedikerad router-app: Ja | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, YouTube, Hulu | Kundsupport dygnet runt: Ja | Installationsguider: Ja

Fördelar:

  • Kraftfull dedikerad router-app
  • Klassledande support
  • Stora hastigheter
  • Splittunnel på routerns firmware

Nackdelar:

  • Lite dyr men värd det

ExpressVPN verkar ha allt! De är inte nöjda med att leverera den bästa tjänsten för vanliga enheter, det brittiska Jungfruöbaserade företaget erbjuder också det enklaste och mest effektiva sättet att installera en router VPN. Som du kan så i artikeln om bästa VPN på marknaden just nu så är ExpressVPN på toppen där med.

ExpressVPN egen firmware

ExpressVPN erbjuder sin egen anpassade router firmware som du kan använda på ett brett utbud av kompatibla routrar. I grund och botten betyder det att du kan styra routerns VPN från ExpressVPNs egen lättanvända instrumentpanel snarare än att gräva i routerns inställningar.

Men om du inte har en appkompatibel router kan du fortfarande installera en VPN-anslutning manuellt på en mängd andra routrar. En stor fördel med att använda en kompatibel router är dock det faktum att du kan ställa in split tunneling. Det betyder att du kan välja vilka enheter som använder VPN-anslutningarna och vilka inte.

ExpressVPN support

Om saker och ting går snett eller om det är första gången du installerar en VPN på en router, har ExpressVPN har klassledande 24/7 livechattstöd. Det är väldigt lyxigt att ha när du genomgår en process som denna.

Om du vill testa ExpressVPN erbjuder den också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, som låter dig testa tjänsten utan att det kostar dig något. Express är verkligen ditt bästa val om du vill ha en pålitlig router VPN. Vi har även en full recension av ExpressVPN här.

NordVPN

Sekretessjätte är utmärkt för routrar

Dedikerad router-app: Nej | Upplåsta streamingtjänster: Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, YouTube, Hulu | Kundsupport dygnet runt: Ja | Installationsguider: Ja

Fördelar

  • Omfattande installationsguide
  • FlashRouter premiumpartner
  • Verifierad ingen loggning
  • Bra för streaming

Nackdelar:

  • Ingen egen router app

Om du letar efter en router-VPN: er är det ganska troligt att du har hört talas om NordVPN. Det integritetsfokuserade företaget har utmärkta VPN-tjänster som ger ett enkelt och effektivt sätt att vara anonym online.

Tyvärr erbjuder NordVPN inte en dedikerad router-VPN-app. Men det kompenserar det med ett partnerskap med FlashRouters, ett företag som tillhandahåller ”blinkade” routrar som är redo för VPN-installation. Det betyder att firmware är redo att gå, och det skär ut massor av knepiga konfigurationer från din sida.

NordVPN FlashRouter

Du kan också använda FlashRouter Privacy-appen och NordVPN är en ”premiumpartner”. Medan du kan använda appen med ett antal andra VPN-tjänster inklusive Express, får premiumpartner ytterligare funktioner som automatiska serveruppdateringar och smart serversortering.

Nord är perfekt för streaming, avblockering av Netflix, iPlayer, Hulu och massor av mer. Och om den är aktiv på din router kan du dra nytta av de enheter som inte stöder VPN-nätverk som konsoler och TV-apparater. Dessutom kommer även enheter som din ringdörrklocka och Alexa att dra nytta av din helt krypterade anslutning.

Även om vi fortfarande rekommenderar att du skaffar en, så kan du om du har en router som ExpressVPN-appen inte är kompatibel med – och inte vill köpa en – använda NordVPNs FlashRouters-integration som ett mycket bra alternativ.

Vanliga frågor om Nest Router VPN

Behöver jag verkligen en router-VPN?

Om du är på den här sidan har du förmodligen fattat det beslut du fattar. Det kan bero på att du vill strömma geografiskt blockerat innehåll på din spelkonsol eller smart-TV, eller kanske vill du bara ha det skyddet.

Men om du bara vill komma runt gränserna för hur många enheter du kan ha anslutit till en VPN samtidigt, föreslår vi en tjänst som Surfshark eller IPVanish, som ger obegränsade anslutningar. På så sätt kan du installera appen på så många enheter som du vill utan att ändra routerns inställningar alls.

Hur ska jag skaffa en router-VPN?

Router-VPN: er kan vara komplicerade och knepiga att installera – och det finns en chans att du kommer att tegla din router om du konfigurerar den fel. Därför rekommenderar vi starkt att antingen registrera dig på ExpressVPN och använda den dedikerade appen eller köpa en förkonfigurerad router.

Om du är ute efter en utmaning finns det dock några bra guider som – om de följs korrekt – som skulle kunna styra dig genom processen framgångsrikt.


11 svar på ”Den bästa router VPN 2022”

Lämna en kommentar