Obi-Wan Kenobi Disney Plus – Allt vi känner till

Alla dina frågor besvarade om nästa Star Wars-mästerverk. Ewan McGregor är tillbaka efter 15 år i Obi-Wan Kenobi på Disney Plus

Obi-Wan Kenobi Disney Plus
Bildkredit: Disney+

Obi-Wan Kenobi kommer att släppas på Disney Plus i maj, och även om lite har avslöjats om showen, är det svårt att hävda att det inte är en av de mest efterlängtade programmen just nu. Obi-Wan Kenobi tillkännagavs först på D23 Expo 2019 och blev genast positivt mottaget utav fansen.

Efter Ewan McGregors exemplariska debut under The Phantom Menace växte populariteten snabbt från den distanserade och trötta Obi-Wan i originaltrilogin till en av de mest ikoniska och väl mottagna karaktärerna i prequels. Med framträdanden i den animerade serien Star Wars: The Clone Wars och Star Wars Rebels som ger ytterligare djup åt historien, och till och med slutet på Obi-Wans ärkefiende Darth Maul, kan vissa ha antagit att vi hade sett allt som fanns att ser.

Lyckligtvis har Lucasfilm fortsatt att lägga till lite djup till sin historia, med återkommande karaktärer som Hayden Christensens Darth Vader och den kyliga Grand Inquisitor kan vi säga att Obi-Wans historia är långt ifrån över.

När är premiären för Obi-Wan Kenobi?

Miniserien har premiär den 27 maj 2022 på Disney Plus i Sverige. Den skulle egentligen ha haft premiär den 25 maj som också är 45 årsjubileumet sedan A New Hope kom ut. Denna serie fortsätter arvet genom att bygga vidare på karaktärens ursprungliga story.

Varje avsnitt av total sex avsnitt i miniserien är tänkt att vara cirka 45 minuter långa, men vissa avsnitt kan vara upp till en timme och 20 minuter, säger vissa rykten. Hur som helst bör resultatet bli ungefär 4,5 timmar av nytt Star Wars material. Eftersom den ursprungliga planen för miniserien var att den skulle vara en film, kan nu fans vara tacksamma för att vi sannolikt kommer att få några extra timmars innehåll!

Rollistan

Disney har inte släppt någon information om några av de andra karaktärerna än Obi-Wan Kenobi och Darth Vader så vet vi ännu inte vad de andra karaktärerna heter.

 • Ewan McGregor, som Obi-Wan Kenobi
 • Hayden Christensen, som Darth Vader
 • Moses Ingram 
 • Joel Edgerton 
 • Bonnie Piesse 
 • Kumail Nanjiani 
 • Indira Varma 
 • Rupert Friend 
 • O’Shea Jackson Jr. 
 • Sung Kang 
 • Simone Kessell 
 • Benny Safdie

Trailer – Obi-Wan Kenobi Disney Plus

Hayden Christensen Darth Vader i Obi-Wan Kenobi Disney Plus

Som en del av tillkännagivandet av den nya Disney+ serien Obi-Wan Kenobi samt nyheten att Ewan McGregor var ombord, har en annan Star Wars legend anslutit sig till rollistan. Hayden Christensen, som senast sågs ha den ikoniska Vader-hjälmen nedsänkt på ett hemskt skadat ansikte, kommer att återuppta sin roll som Darth Vader.

Se också: Hur man ser Star Wars filmerna i ordning

Star Wars-fans var givetvis exalterade, men det dök så klart upp några frågor. För att de flesta antog att efter deras duell på Mustafar att de bara träffades en gång till, under deras sista strid om Dödsstjärnan i Episode IV.


3 svar på ”Obi-Wan Kenobi Disney Plus – Allt vi känner till”

Lämna en kommentar