Disney Plus Serier – Alla nya serier du kan titta på

Disney Plus Serier är det gott om. Det finns spin-offs, uppföljare, prequels, dokumentärer och till och med mockumentaries att välja mellan. Och bäst av allt, alla serier ingår i ett standardabonnemang för 89 kr per månad.

Disney Plus Serier - Alla nya serier du kan titta på
Bildkredit: Disney

Höjdpunkter från den nuvarande sortimentet inkluderar exklusiva titlar från ”Star Wars” -franchisen, som ”The Mandalorian” och Obi-Wan Kenobi, samt nya Marvel-shower som ”WandaVision” och ”The Falcon and the Winter Soldier.” Fler originalprogram är på gång, inklusive en serie baserad på romanerna ”Percy Jackson”.

Nedan har vi brutit alla grunderna du behöver veta om shower på Disney Plus, inklusive en fullständig genomgång av tjänstens nuvarande och kommande serie exklusiva serier.

Har Disney Plus några nya serier?

Disney Plus har också en växande samling originalserier som utvecklats exklusivt för tjänsten.

Den ambitiösa uppställningen innehåller redan shower som ”The Kardashians”, ”The Dropout”, ”The Mandalorian”, ”WandaVision”, ”The Falcon and the Winter Soldier”, ”High School the Musical the Musical the Series”, ”The Imagineering Story”, ”Encore!” Och ”Diary av en framtida president.”

När kommer nya serier till Disney Plus?

Förutom alla program som är tillgängliga att titta på just nu, kommer ännu mer nytt innehåll att läggas till under hela året och därefter.

Stora kommande shower som planeras till 2021 inkluderar den nya Marvel-serien ”Loki” och den animerade showen ”Star Wars: The Bad Batch.” Andra original i verken inkluderar ”Monsters at Work”, en animerad serie baserad på Pixar-filmen ”Monsters, Inc.” Prenumeranter kan också se fram emot en ny anpassning av ”Percy Jackson” -romanerna.

För att också hjälpa dig att hålla reda på alla aktuella och kommande Disney Plus-originalprogram sammanfattade vi alla de serier som hittills tillkännagivits.

Disney Plus Serier – Här är alla de nya serierna:


Marvel Serier

Disney Plus Serier + WandaVision Comparesweden
WandaVision – Bildkredit: Marvel Studios

”WandaVision” – tillgänglig nu

Showen hittar Wanda (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany) som bor i ett surrealistiskt förortsområde inspirerat av tidiga TV-sitcoms, men deras pittoreska liv börjar snabbt sneda sig runt dem. I showen spelar också Teyonah Parris, Randall Park och Kat Dennings.

”The Falcon and the Winter Soldier” – tillgänglig nu

”The Falcon and Winter Soldier” äger rum efter att Captain America överlämnar sin sköld till Sam Wilson, alias Falcon (Anthony Mackie). Falcon får sällskap av Bucky Barnes, alias Vintersoldat (Sebastian Stan), på ett uppdrag att stoppa en grupp renegade supersoldater. Nya avsnitt har premiär varje fredag.

”Marvel Hero Project” – tillgänglig nu

”Marvel Hero Project” hyllar extraordinära barn som har hjälpt deras samhälle. I varje avsnitt av doku-serien överraskas barnen med äran att bli en superhjälte med sin egen Marvel Comic.

”Marvel’s 616” – tillgänglig nu

Dokumentserien ”Marvels 616” dyker in i den verkliga kontexten av Marvels berättelser och karaktärer via historia och kultur. En varierad grupp filmskapare tar itu med varje avsnitt.

”Loki” – tillgänglig nu

Även om Loki dog i ”Avengers: Endgame” är hans ”resa uppenbarligen inte över ännu; den har bara börjat.” Tom Hiddleston återvänder i rollen som trickster i det som ser ut som ett äventyr genom tid och rum. Owen Wilson (”The Wedding Crashers”) och Gugu Mbatha-Raw (”Belle”) spelar också huvudrollen.

”What If?” – Sommaren 2021

Baserat i Marvel Universal, den animerade serien ”What If?” utgår ifrån att förändring av en liten sak i berättelsen om en superhjälte skulle kunna förändra karaktären och även världen. Marvel-talang kommer att delta i serien, inklusive Chadwick Boseman (Black Panther), Josh Brolin (Thanos), Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Hulk), Samuel L. Jackson (Nick Fury) och många fler.

”Hawkeye” – Hösten 2021

Hawkeye kommer tillbaka till skärmen i sin helt egen avknoppning från Marvel-filmerna. I ”Hawkeye” kommer han att vägleda Young Avenger Kate Bishop och visa henne vägen för Marvel-superhjälten.

”Ms. Marvel” – Kommer snart: Disney Plus Serier

”Ms. Marvel” kommer att vara ett banbrytande program; Kamala Khan är den första muslimska superhjälten som spelar i sin egen soloserie. I serien är Khan en pakistansk amerikaner som bor med sin trogna familj i New Jersey medan han hanterar sina supermakter. Nykomlingen Iman Vellani kommer att vara huvudkaraktär.

”She-Hulk” – Kommer snart: Disney Plus Serier

”She-Hulk” är inriktad på Jennifer Walters, kusin till Hulk, aka Bruce Banner. När Walters får en blodtransfusion från Banner – som i hans gammaförgiftade blod – blir hon den enda She-Hulk. Tatiana Maslany (”Orphan Black”) har spelats för att spela Walters.

”Moon Knight” – Kommer snart: Disney Plus Serier

”Moon Knight”, en kappad hämnare som heter Mark Spectre, lider av flera personligheter och tvivelaktiga instinkter. Oscar Isaac (”Star Wars: The Force Awakens”) är enligt uppgift i diskussioner för huvudrollen.

Star Wars – Disney Plus Serier

Disney Plus Serier
Bildkredit: Disney+, The Mandalorian

”The Mandalorian” – tillgänglig nu

”The Mandalorian”, en västerländsk uppfattning om ”Star Wars”, är inställd fem år efter imperiets fall och fokuserar på en duschjägare som reser långt ut i galaxen. Den första och andra säsongen är nu tillgängliga för strömning.

”Disney Gallery: The Mandalorian” – tillgänglig nu

Denna dokumentärserie ger tittarna en titt bakom kulisserna på produktionen av ”The Mandalorian.” Showen innehåller intervjuer, aldrig tidigare sett bilder och rundabordssamtal med spelarna och besättningen. Verkställande producent Jon Favreau är dokumentärens värd.

”Star Wars: The Clone Wars” – tillgänglig nu

Alla sju säsonger av ”Star Wars: The Clone Wars” är tillgängliga för strömning på Disney Plus. Även om showen ursprungligen tog en paus 2014, tog Disney tillbaka serien för 12 sista avsnitt 2020.

”Star Wars: The Bad Batch” – tillgänglig nu

Den kommande animerade serien fokuserar på en elitgrupp av klonsoldater som heter Bad Batch. Varje medlem i laget har en unik skicklighet och de går ihop för att ta sig an uppdrag i hela galaxen.

”The book of Boba Fett” – December 2021

Denna avknoppning av ”The Mandalorian” kommer att fokusera på den ökända bounty hunter Boba Fett. Temuera Morrison återupptar sin roll som Fett och kommer att få sällskap av Ming-Na Wen som Fennec Shand.

”Andor” – 2022

Diego Luna återupptar sin roll som Cassian Andor (”Rogue One”) tillsammans med Alan Tudyk som uttrycker den sardoniska droid K-2SO. Deras äventyr äger rum före händelserna i ”Rogue One.”

”Obi-Wan Kenobi”

Ewan McGregor återvänder i rollen som Obi-Wan Kenobi, åtta år efter händelserna i ”Star Wars: Revenge of the Sith”. Hayden Christensen kommer också att vara med/dyka upp i serien som Anakin Skywalker / Darth Vader.

Se också: Obi-Wan Kenobi Disney Plus – Allt vi känner till

Pixar Serier – Disney Plus Serier

Disney Plus Serier

”Forky Asks a Question” – tillgänglig nu

Forky från Pixars ”Toy Story 4” utforskar olika existentiella frågor i denna 10-delade animerade kortserie.

”SparkShorts” – tillgänglig nu – Disney Plus Serier

På samma sätt som ”ShortCircuit” får utvalda Pixar-anställda sex månader och en begränsad budget för att skapa sina egna unika shorts. Det är ett sätt att hitta nya röster och nya tekniker från studiotalangpoolen.

”Pixar in Real Life” – tillgänglig nu – Disney Plus Serier

Den här dolda kameraserien har Pixar-karaktärer i humoristiska situationer i verkligheten, som Wall-E som rullar genom en park i New York City och agenter från Monsters, Inc. Child Detection Agency som plockar upp en skurkstrumpa på gatan.

”Monsters at Work”- tillgänglig nu – Disney Plus Serier

Om du till exempel har undrat vad som hände med Monstropolis efter skrikkraften kommer ”Monsters at Work” att fylla i dig. Den animerade showen visar att Billy Crystal återvänder till Mike och John Goodman som Sullys röst. Även om serien ursprungligen förväntades ha premiär 2020, är showen nu inställd till debut i juli 2021.

’The Mighty Ducks: Game Changers’ – tillgänglig nu – Disney Plus Serier

The Mighty Ducks: Game Changers – Bildkredit: Disney

Denna nya serie är baserad på ”The Mighty Ducks” filmfranchise från 90-talet. ”The Mighty Ducks: Game Changers” spelar Lauren Graham (”Gilmore Girls”) som Alex och Brady Noon som hennes son Evan. Efter att Evan har tagits bort från Mighty Ducks ungdomshockeylag i Minnesota beslutar Alex likaså att sätta ihop sitt eget lag.

Emilio Estevez, som spelade som tränare Gordon Bombay i de ursprungliga filmerna ”Mighty Ducks”, återupptar sin roll i den nya streamingprogrammet. Nya avsnitt har premiär varje fredag.

’The Right Stuff – tillgänglig nu

The Right Stuff – Bildkredit: Disney

Producerad av National Geographic, ”The Right Stuff” är en historisk dramaserie om utvecklingen av USA: s rymdprogram. Showen fokuserar på en grupp på sju militära testpiloter som tränar för att bli landets första astronauter. Showen är baserad på Tom Wolfes bok, som tidigare var anpassad till en film från 1983.

’Percy Jackson’ – Kommer snart: Disney Plus Serier

Disney Plus utvecklar en ny live-action-show baserad på romanerna ”Percy Jackson”. Författaren Rick Riordan meddelade nyheterna via en tweet den 14 maj 2020.

Även om fullständiga detaljer fortfarande är tillgängliga kommer showens första säsong att vara en anpassning av ”The Lightning Thief”, som är den första boken i ”Percy Jackson” -serien. Framtida säsonger förväntas omfatta de återstående fyra böckerna.

”Percy Jackson” -romanerna följer en tonåring som får reda på att han verkligen är son till en grekisk gud. Böckerna har tidigare anpassats till två filmer, ”Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief” och ”Percy Jackson: Sea of Monsters”, men den nya Disney Plus-serien kommer inte att kopplas till de tidigare filmerna.

’High School Musical: The Musical: The Series’ – tillgänglig nu

Den första säsongen av ”High School Musical: The Musical: The Series” hade premiär den 12 november och alla tio avsnitt är nu också tillgängliga att titta på. Mockumentären följer en grupp gymnasieelever när de sätter upp en produktion av ”High School Musical.” Den andra säsongen debuterar den 14 maj.

’Diary of a Future President’ – tillgänglig nu – Disney Plus Serier

Tess Romero spelar rollen som Elena, en 12-årig kubansk-amerikansk tjej med presidentambitioner. Showen berättas genom Elenas dagbok och innehåller också flashforward till Elena som vuxen som spelas av Gina Rodriguez (”Jane the Virgin”). Den första säsongen innehåller totalt 10 avsnitt och en andra säsong har beställts.

’Short Circuit’ – tillgänglig nu – Disney Plus Serier

Detta är en serie shorts från Disney-anställda som produceras med stöd från studion och dess artister. 14 shorts är nu tillgängliga för strömning.

Facklitteratur-, dokumentär- och variationsserier – Disney Plus Serier

Bildkredit: Disney+

”The Imagineering Story” – tillgänglig nu

Disneyland och Disney World fans vill ställa in alarm för att se detta därför att denna sex timmars serie berättar om historien om Walt Disney Imagineering, det begåvade besättningen som skapar magin i Disney-parkerna runt om i världen. Det täcker också de tidiga dagarna med Walt Disney vid rodret hela vägen upp till Galaxy’s Edge.

”Encore!” – tillgänglig nu

Encore! – värd och producerad av Kristen Bell (”Frozen”, ”The Good Place”) – är en realityshow där hon återförenar rollerna från gymnasiemusikaler för att ta en gång i deras produktioner.

”The World According to Jeff Goldblum” – tillgänglig nu

Res tillsammans med Jeff Goldblum (”Jurassic Park”, ”Thor: Ragnarok”) när han reser världen för att utforska ämnen som är intressanta för honom från hur tatueringar, glass och sneakers tillverkas och utvecklas.

”One Day at Disney” – tillgänglig nu

Den 3 december började Disney Plus streama specialspelet ”One Day at Disney” samma dag som boken ”One Day at Disney” släpptes. Programmet (och boken) innehåller mer än 75 medlemmar i Disney-rollerna som gör magin från en tågingenjör i Disneyland till Robin Roberts av ”Good Morning America” till den produktiva animationskonstnären Eric Goldberg. Efter lanseringen av speciallängden började Disney Plus också strömma en 52-avsnitt kortform.

”Muppets Now” – tillgänglig nu

Den här nya komedieserien spelar Jim Hensons älskade Muppets. Varje avsnitt i serien är uppdelat i olika segment, som en livsstilsvlogg, en matlagningsshow och en talkshow. Den första säsongen innehåller sex avsnitt.

”Disney’s Fairy Tale Weddings” – tillgänglig nu

”Disneys Fairy Tale Weddings” flyttar från Disneys Freeform till Disney Plus för sin andra säsong 2020. Programmet ger tittarna en inblick i bröllop och förlovningar på Disney Destinationer runt om i världen från Disneyland till Disney Cruise Line. Säsong ett är för närvarande tillgängligt att titta på.

”Into the Unknown: The Making of Frozen 2” – tillgänglig nu

”Frozen 2” kom i biografer i november 2019. För dem som inte kan få nog av Elsa, Anna och gänget, kommer de att kunna få insidan av hur ”Frozen 2” blev skapade med rollerna, musiklaget och andra i denna doku-serie.

”Bli vår kock” – tillgänglig nu

Angela Kinsey (”The Office”) är värd för ”Be Our Chef”, en ny reality-tävlingsshow. Baserat i Walt Disney World tävlar familjer genom att skapa rätter som blandar sina egna traditioner med Disneys magi. Det stora priset kommer att vara äran att få sin maträtt serverad på Walt Disney World.

”Shop Class” – tillgänglig nu

Tävlingsshowen ”Shop Class” kommer att bestå av team av kreativa studenter som behöver designa, bygga och testa nya föremål. Deras skapelser kommer att bli bedömda utifrån hur de konstruerade och designade föremålen, samt ett test för att se till att det fungerar.

”Prop Culture” – tillgänglig nu

Döda Disney-filmfans vill ställa in ”Prop Culture”. Showen tar en titt på rekvisita och kostymer från filmer som ”Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”, ”Mary Poppins,” ”The Muppet Movie” och ”Tron.” De kommer att besöka med människorna som skapade föremålen, skådespelarna som använde föremålen och samlarna och arkivisterna som värdesätter föremålen.

”Earth to Ned” – tillgänglig nu

Jim Henson Company skapar en ”out-of-this-world” talkshow där Ned, en blåhudad utlänning och hans sidekick Cornelius, gör intervjuer med kändisgäster. Utlänningarna blev skickade till jorden för en invasion men blev istället besatta av popkulturen och skapade en talkshow.

”Becomming” – nu tillgängligt

Basketstjärnan LeBron James samarbetar med Disney Plus om en ny hjärtvärmande dokumentärserie. Showen kommer att utforska kändisar och idrottares ursprungshistorier som Lakers Anthony Davis, Los Angeles Sparks Candace Parker och komiker och TV-värd Nick Cannon.

”Magic of Animal Kingdom” – nu tillgängligt

National Geographic (som nu ingår i Disney) producerar en serie baserad på Animal Kingdom och Epcots SeaBase Aquarium på Walt Disney World. Showen ger en titt bakom kulisserna på hur dessa områden fungerar, hur de arbetar för att skydda hotade arter och insatser från Disney Conservation Fund.

”Rogue Trip” – nu tillgänglig

Disney Plus Kommande Serier
Bildkredit: Disney

Journalisten Bob Woodruff och hans 27-årige son Max, ger sig ut på en vägresa, på väg till destinationer som är utanför allfartsvägarna på jakt efter unika upplevelser att dela med tittarna.

”(Re) Connect” – Kommer snart: Disney Plus Serier

I denna realityshow tar familjer som kämpar med problem – som arbetsföräldrar och konkurrenskraftiga syskon – upp sina problem med hjälp av specialiserade experter. Målet är att alla, som titeln antyder, ska ansluta igen.

”Earthkeepers” – Kommer snart: Disney Plus Serier

Dokumentärserien ”Earthkeepers” kommer att följa naturvårdare och djur som de studerar. Under serien hoppas skaparna att tittarna får en känsla av ”personliga prövningar och professionella genombrott som följer med att skydda planetens mest hotade art.”

”Ink & Paint” – Kommer snart: Disney Plus Serier

Baserat på boken ”Ink & Paint: The Women of Walt Disneys animation” skriven av Mindy Johnson, hyllar denna åtta delar serie de kvinnor som har haft en stor del av filmerna från Walt Disney Company från ”Snow White”, ”Coco”, till ”Moana” och också många fler.


7 svar på ”Disney Plus Serier – Alla nya serier du kan titta på”

Lämna en kommentar