Ansluta Soundbar LG TV – Hur du går tillväga

Att ansluta en soundbar till en LG TV är lättare än det ser ut. Men när du inte upprättar rätt anslutning kan det resultera i ljudfördröjning, allmänt sämre ljud eller inget ljud alls. Här går vi igenom hur du ansluter soundbaren till din LG TV på flera olika sätt.

Anslut Soundbar till LG TV med HDMI

Ansluta soundbar lg tv
Bildkredit: LG

Med en HDMI-kabel är det den enklaste och mest populära sättet att ansluta din soundbar till vilken TV som helst. Jämfört med andra anslutningar har HDMI bandbredden för att överföra stora mängder data. Som sådan kan den stödja högupplösta ljudformat som Dolby TrueHD och Dolby Atmos.

För att ansluta din soundbar till din LG TV med HDMI måste TV: n ha HDMI-ARC-stöd. ARC står för ”Audio Return Channel”, så att kabeln kan vidarebefordra ljud i båda riktningarna.

  1. Det första steget är att sätta på både din TV och din soundbar.
  2. Anslut sedan ena änden av HDMI-kabeln till HDMI OUT-porten på soundbaren.
  3. Slutligen, anslut den andra änden till HDMI IN (ARC) porten på din LG TV.

Din kabel måste vara minst version HDMI 1.4 eller 2.0 och uppåt. Vi rekommenderar HDMI 2.0 för att man ska vara framtidssäkrad och med HDMI ARC kan du också ansluta andra komponenter som Blu-ray-spelare och PS4 till soundbaren. För att hitta en HDMI kabel som är kompatibel se nedan:


Andra relaterade artiklar:


Trådlös anslutning av Soundbars till LG TV

Vissa LG-TV-apparater har Sound Sync, som låter dig ansluta trådlöst en soundbar eller ett hemmabiosystem.

För att ställa in den, tryck på hemknappen på din LG TV: s Magic Remote.

  1. Välj Inställning
  2. Ljud och sedan Ljud ut.
  3. Du måste sedan ändra inställningarna från ”TV-högtalare” till ”LG Sound Sync Wireless.”

När du trycker på ”Enhetsval” börjar din LG TV söka efter kompatibla enheter, som i detta fall är din soundbar. Tryck sedan på LG TV-knappen på fjärrkontrollen. Du ser soundbarens namn på skärmen, så du kan helt enkelt välja det och låta ditt soundbar och TV-par.

Om din LG Magic Remote utsliten så kan du enkelt beställa hem en sprillans ny från Amazon.se just nu för 250 kr

Digital optisk eller digital koaxial-kabel

Du kan använda en digital optisk eller digital koaxialkabel för soundbars eller TV-apparater som inte stöder HDMI. Det stöder inte avancerade ljudformat, men det kan fortfarande sända upp till 5.1 surroundljud.

Nu är en digital optisk och en digital koaxialkabel lite annorlunda. Den optiska kabeln har en fyrkantig kontakt som skiljer sig från koaxialens cirkulära kontakt.

Men förutom det fungerar optiska anslutningar genom att konvertera den elektriska signalen till optiskt ljus och sedan föra tillbaka den till elektrisk när den når den andra änden av kabeln. Detta minimerar elektrisk störning, till och med mindre än HDMI.

För att ansluta din LG TV och soundbar med din digitala ljudkabel eller digital optisk, anslut ena änden av kabeln till porten Digital Audio IN (optisk) på soundbar. Anslut sedan den andra änden till Optical OUT-porten på din LG TV. Ställ slutligen soundbarens källa till D.IN.

Återigen bör du kontrollera din LG TV: s anslutningar innan du köper några kablar.

3,5 mm linjeutgång eller RCA

Om HDMI, trådlösa eller optiska anslutningar inte är tillgängliga kan du fortfarande ansluta din soundbar via 3,5 mm linjeutgång eller RCA. Detta vidarebefordrar dock bara analogt ljud och inte digitalt.

För att ansluta soundbar till din TV med 3,5 mm linjeutgång, anslut ena änden av kabeln till TV: ns Line Out-port. Anslut sedan den andra änden till soundbaren.

Å andra sidan är RCA-uttag de röda och vita kontakterna som gamla TV-apparater och komponenter vanligtvis har. För att använda den här anslutningen, anslut bara den vita kontakten till det vita uttaget och den röda kontakten till det röda uttaget. Gör detta på både soundbar och TV.

Om du fortfarande vill skapa en kvalitetsljudöverföring utan att påverka ljudet mycket eller använda RCA, rekommenderar vi dock att du köper det trådlösa högtalarsatsen för ditt system.

Hörlursuttag

Du kan också ansluta din soundbar till din LG TV via hörlursuttaget, men vi rekommenderar det bara om det inte finns några andra alternativ tillgängliga.

Vissa TV-apparater låter dig ändra hörlursuttagets funktion till en linjeutgång så att du inte behöver justera ljudinställningarna. Om din TV inte har den här funktionen måste du ändra bas-, diskant- och volymnivåerna efter dina önskemål.

Läs också: Varför du alltid ska köpa dyr elektronik med ditt kreditkort

Tips om hur du ansluter din Soundbar till LG TV

Inställning med HDMI

Allt du behöver är en HDMI-kabel för att ansluta en TV och soundbar med en HDMI ARC. Men om din TV saknar HDMI ARC-ingång måste du ha både HDMI- och optiska kablar.

Inställning med digital optisk

Det kan finnas tillfällen när din soundbar inte kan avkoda digitala surroundljudformat. Så även om din TV gör det kommer kvaliteten att sänkas. För att åtgärda detta ändrar du helt enkelt den digitala ljudutgången på TV: n till PCM.

För att säkerställa att din soundbar är korrekt ansluten, kom ihåg att inaktivera dina TV-högtalare. Du kan göra detta från TV-ljudmenyn genom att välja “extern högtalare” eller bara stänga av de inbyggda högtalarna.

Anpassningsalternativ

Många soundbars, särskilt avancerade, erbjuder olika alternativ och inställningar för att förbättra ljudet ytterligare.

Du kan utforska ljudlägen för filmer, spel och musik beroende på innehållet. Det finns till och med ett nattläge i vissa enheter som håller volymen låg, vilket är användbart om du inte vill störa grannarna.

Det kan finnas en equalizer-funktion för soundbars med en kompatibel app där du kan justera diskant och bas med hjälp av skjutreglagen. I avancerade modeller som Sonos Beam kan du också ställa in soundbaren efter rummets storlek så att du får bästa möjliga ljud.

FAQ

Hur får jag min soundbar att fungera på min LG TV?

Du kan få din soundbar att fungera på din LG TV genom att ansluta en HDMI-kabel från TV: n till soundbar. Om din TV inte har en HDMI ARC-port kan du också använda en digital optisk kabel, 3,5 mm linjeutgång eller Bluetooth.

Hur ansluter jag min Bluetooth Soundbar till min LG TV?

Du kan ansluta din Bluetooth-soundbar till din LG TV genom att använda Sound Sync-funktionen.

Gå till Inställningar> Avancerade inställningar> Ljudutgång.

Välj Bluetooth och låt din TV upptäcka kompatibla enheter. Välj sedan namnet på din soundbar så att enheterna kan kopplas ihop.

Hur ansluter jag min LG Soundbar till min TV utan kabel?

Du kan ansluta en LG Soundbar till din TV utan kabel genom att använda Bluetooth-anslutning. Du kan dock bara göra detta om din TV stöder Bluetooth-anslutning.

Hur ansluter jag Bluetooth Soundbar till LG Smart TV?

Du har många alternativ för hur du ansluter soundbar till LG TV. Beroende på TV: ns portar kan du använda HDMI, digital optisk, digital koaxial, Bluetooth, 3.5 mm linjeutgång, RCA eller hörlursuttaget. Oavsett vilket du väljer, kom ihåg att vissa anslutningsreläer låter bättre än andra.

Slutsats

Du har många alternativ för hur du ansluter soundbar till LG TV. Beroende på TV: ns portar kan du använda HDMI, digital optisk, lg tv ljud ut, digital koaxial, Bluetooth, 3,5 mm linjeutgång, RCA eller hörlursuttaget. Oavsett vilket du väljer, kom ihåg att vissa anslutningsreläer låter bättre än andra.


Läs även våra andra Hjälp Guider här:


5 svar på ”Ansluta Soundbar LG TV – Hur du går tillväga”

Lämna en kommentar