Apple Fitness Plus Sverige Recension

Apple Fitness Plus Sverige är ämnet vi tar upp idag. Det har definitivt potential.

Apple Fitness Plus Sverige
Bildkredit: Future

Under de två veckorna jag har spenderat på cykling, dans, huk och uppmärksam nedkylning med Apple Fitness Plus har jag stängt mina ringar varje dag. Ärligt talat stänger jag mina ringar de flesta dagar, men att träna främst för att tillfredsställa aktiviteten push-anmälningsgudar har varit en udda upplevelse – en upplevelse som fick mig att undra vem den här tjänsten är för andra än Apple Watch-förälskade användare som redan tränar.

Apple Fitness Plus känns ofullständig för en tjänst som kostar $ 9,99 per månad. Det är inte så att det inte är löften – det är faktiskt lika polerat som annonserna – men det finns viktiga luckor i den spirande tjänsten just nu som gör det mindre obligatoriskt för Apples legioner av användare än, till exempel Apple Music eller till och med Apple TV Plus. Det är ett effektivt sätt att bli svettig, visst, men träningsabonnemangsmarknaden är trångare än någonsin, och det enda sättet Fitness Plus sticker ut är att skaffa mat till dem som äger en Apple Watch.

Så om du redan är entusiastisk över att stänga dina ringar varje dag kommer du att uppskatta Fitness Pluss sysslor och de suave instruktörerna i Apples So-Cal-studior. Det är också en förbättring av din Amazon-beställda löpband eller motionscykel. Men om du är en helt nybörjare att träna, kanske du tycker att det saknas något som hjälper dig att komma igång. Om jag inte redan hade en grund för cykling och styrketräning kan jag ha känt mig förlorad under denna Apple Fitness Plus-recension.

Apple Fitness Plus Recension: Pris, tillgänglighet och kompatibilitet

Tillkännagavs tillsammans med Apple Watch 6 och Apple Watch SE i september är Apple Fitness Plus positionerat som ett handledsbaserat program, men arbetar med iPhones, iPads och Apple TV för att strömma träningskurser.

Apple Fitness Plus kostar 9,99 dollar per månad eller 79,99 dollar per år (det senare är tydligare.) De som köper Apple Watch 6 får dock 3 månader gratis. Annars får förstagångsanvändare en månad gratis innan de debiteras månads- eller årsavgiften.

Naturligtvis ingår Apple Fitness Plus också i ett Apple One-paket. Premier-nivån, som kostar $ 29,95 per månad, erbjuder Fitness Plus förutom Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple News Plus och 2 TB iCloud-lagring. Om du redan använder några av Apples tjänster kan det vara värt att packa dem till en enda månadsavgift.

Är Apple Fitness Plus + tillgängligt i Sverige?

För närvarande (27/7-2021) är Apple Fitness Plus + inte lanserat i Sverige. Lansering har skett i följande länder: USA, Storbritannien, Australien, Kanada, Irland, and Nya Zeeland.

Apple Fitness Plus recension: Konfiguration och utrustning

Innan du läser ett nytt ord i denna Apple Fitness Plus-recension, ska du veta att du måste äga en Apple Watch Series 3 eller senare för att kunna använda detta fitnessprogram. Vilket innebär att du måste äga en iPhone också.

Apple Fitness Plus är också mest ett videobaserat program, så du kommer sannolikt att vilja ha en skärm för att titta på träningspass, såvida du inte använder Time to Walk. En iPhone är bra, men du kan kanske följa med bättre om du använder en iPad eller Apple TV 4K. Jag använde alla tre och tyckte att iPad Air var användbar för cykelträning, medan min 55-tums TV-skärm är bättre för HIIT, dans och yoga.

Det är inte allt – det finns utrustning du kan behöva beroende på vilken typ av träning du gillar. Åtminstone en av de bästa yogamattorna är användbar för golvbaserad träning.

Se till att din watchOS- och iOS-programvara är uppdaterad och öppna sedan fliken Fitness Plus i din Fitness-app. Följ anvisningarna på skärmen, titta på introduktionsvideon och du bör vara redo att komma igång med träningspass.

Apple Fitness Plus recension: Klassval

Om du hoppades på mer handhållning hittar du det inte med Apple Fitness Plus. Även om det finns ett ”Workouts to Get Started” -program som består av tio minuters förklarar, är det väldigt få introduktioner för nya medlemmar i ”teamet” när du tar riktiga lektioner.

Det finns ungefär 200 lektioner just nu, med nya träningspass laddade upp under hela veckan. Till skillnad från Peloton-appen, som kostar 12,99 USD per månad, finns det inga livekurser på Apple Fitness Plus. Peloton har också en större eftersläpning av träningspass på begäran tack vare att den har funnits längre. den har också en löpbuss utomhus.

Förutom Time to Walk är Apple Fitness Plus träningspass alla inomhus (i fantastiska studior av Hollywoodkvalitet, kanske jag nämner) och spänner över 10 olika typer av träningspass med inbyggda ljudspår som absolut konkurrerar med Pelotons eftertraktade spellistor. Ännu bättre, träningspassen är kategoriserade efter musikgenre, så du kan styrka med tuff rock eller sträcka till långsam pop.

Träningspass

Träningspass märks också av instruktör och tid. Ett användbart filterverktyg låter dig söka efter alternativ från 5 till 45 minuter, även om de flesta träningspass är 10, 20 eller 30 minuter. Detta är ganska standard bland träningsprogram hemma idag. Vilket ger användarna chansen att klämma i sig en svett session även under en hektisk dag.

Men det finns en märkningsfångst som talar till en större svaghet i Apple Fitness Plus. Träningspassen klassas inte av svårighetsgrad eller erfarenhetsnivå. Medan trailers erbjuder en unik smygtopp vid det kommande träningspasset, räcker det inte att berätta för en användare om ett träningspass är rätt för dem.

Bildkredit: Future

Lyckligtvis finns det under de flesta träningspass flera ikoner på skärmen som tar ledtrådar från en så kallad ledarcoach. En av dessa extra tränare erbjuder vanligtvis en modifiering, som jag behövde för en 20-minuters yogaövning som var för svår för mig. Trots att jag tränar en gång i veckan är yoga en av de träningstyperna som är märkta efter skicklighetsnivå. Så jag tycker att lägga till betyg definitivt borde finnas på Apples korta lista över Fitness Plus-uppdateringar.

Apple Fitness Plus recension: Hur är träningen?

Jag är också ett stort fan av cykelpassenna. Sherica, Kym och Tyrell konkurrerar med Peloton-instruktörens smittsamma energi, men ger ledtrådar på ett sätt som inkluderar alla motionscykelmodeller. Med det sagt, om jag inte förstod cykelform eller terminologi, tror jag inte att Apple Fitness Plus-lektioner skulle vara de bästa alternativen för mig eller andra nybörjare. Jag önskade också att tjänsten erbjuds uppvärmning och nedkylning.

Bildkredit: Future

När det gäller HIIT och styrketräning, vet Bakari och Betina att svettas. Jag valde dessa träningsformer när jag bara hade 10 eller 20 minuter att träna den dagen. Ibland kopplade jag en magträning och jag svär att min mage kände sig starkare för det, även om jag faktiskt aldrig kommer att se dem.

I mitten av träningen visade Apple Fitness Plus mig alltid mina framsteg i ringen. ”Stäng dina ringar” är tjänstens inte så subtila mantra, vilket framgår av realtidsringprogressionen på skärmen. När jag tränar med andra Apple Health-kompatibla program ser jag inte mina ringar förrän aktiviteten är över. Med Apple Fitness Plus tvingades mina rörelse- och träningsringar stängas när min klass utvecklades.

Jag kan föreställa mig att detta blir beroendeframkallande för människor som måste stänga sina ringar för att sova lätt på natten, men det är inte jag. Uppenbarligen är jag nöjd när jag tjänar ett nytt märke eller mitt triumvirat av dagliga mål, men det är inte min motiverande faktor för träning.

Detaljerad logg

Vad jag uppskattar hur Fitness Plus förde en detaljerad logg över alla mina tidigare träningspass, komplett med den tid jag tränade. Hur många aktiva kalorier jag brände, mitt hjärtfrekvensdiagram och andra förhållanden baserat på var jag tränade. Dessutom finns det en Burn Bar-funktion som visar hur många kalorier du brände jämfört med andra användare som tog samma klass. Om ett lager av konkurrens inte är din grej, är detta mått valfritt. Det gäller inte heller Mindful Cooldown-träningspass, där målet är att hitta namaste istället för svett.

Apple Fitness Plus Sverige Recension: Slutsats

Om jag har lärt mig något från mina berättelser om karantänfitness finns det ingen perfekt app som alla tycker om. Apple Fitness Plus har potential att vara den plattform som alla Apple Watch-bärare vill ha. Men det har några fler steg att göra innan det motiverar sitt pris på 9,99 USD per månad.

Just nu kan den avgiften vara värd det för någon som är intresserad av motionscykelpass. Skaffa en 4 000 kr cykel på Amazon och cykla med Sherica, du kommer inte bli besviken. Jag kommer att göra samma löfte till Apple Watch-ägare som måste stänga sina ringar eller vill komma in i ringstängningskulten. På allvar är det sällsynt att hitta HIIT-träningspass som inte får dig att hata att träna.

Ändå, tills Apple Fitness Plus lägger till svårighetsgrader och uppvärmningskurser, är jag inte helt övertygad. Jag avbryter inte min provperiod, men när det slutar om några veckor måste jag se uppdateringar för att hålla fast vid.

Fördelar

  • Energiska tränare
  • Enkel kompatibilitet med Apple Watch
  • Användbara trailers för varje klass

Nackdelar

  • Träningspass märks inte av svårighet eller nivå
  • Inte perfekt för nybörjare

Se också:

Denna artikel är delvis baserad på tom’s guide.


5 svar på ”Apple Fitness Plus Sverige Recension”

Lämna en kommentar