Audio Pro A10 Multiroom-högtalare Recension

Audio Pro A10, nytt utseende, men en förväntad fantastisk prestation!

VÅR SLUTSATS

Audio Pro erbjuder något nytt med sin design, och A10 har alla egenskaper som har gjort företaget till en ständig prisvinnare, det är en väldigt prisvärd högtalare.

FÖRDELAR:

 • Bred spridning av ljud
 • Utmärkt timing och dynamik
 • Mångsidig positionering

NACKDELAR:

 • Saknar bra mellanregister

Audio Pro har gjort stora förändringar av sin A10 trådlösa högtalare. Den svenska tillverkaren har fått massvis av utmärkelser för sina T- och C-serier av trådlösa högtalare, samt för deras boombox-stil produkter med ikoniska Mickey Mouse-drivers som har dominerat marknaden i flera år. Och denna nya A10 installationen ser ut att få en hel del utmärkelser själv!

Specs

 • Förstärkare: 52W klass D
 • Wi-Fi: Ja
 • Bluetooth: V4.0 Aux In 3,5 mm
 • Mått (HWD): 193 x 140 x 140 mm
 • Flera rum: Ja
 • Audio formats: MP3, WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless

Dagens bästa deals!

Design av Audio Pro A10

Audio Pro A10 är dock en helt annan design. En tygbelagd cylinder som bara är just under 20 cm, den liknar mer den typ av högtalare som vi är vana vid att se från deras rivaler, men viktigast av allt, den har företagets signaturljud i en högtalare med flera rum som kostar mindre än 2 000 kr.

När det kommer till Audio Pros yttre utseende, så har den samma kontroller som på många Audio Pro-högtalare, så om du är van vid dem kommer du inte bli förvirrad. Den har knappar för ström, parning, källval, uppspelning/paus, volym och fyra förinställningar. På baksidan finns en gängad insats, så A10 kan väggmonteras (se produkt) vilket vi verkligen kan rekommendera att du gör!

De vanliga anslutningarna, både trådbundna och trådlösa, finns i A10 som har kapacitet för 3,5 mm aux, Bluetooth 4.0, Apple AirPlay, Wi-Fi och Spotify Connect . Det stöder också MP3-, WMA-, AAC-, FLAC- och Apple Lossless -format.

Inuti har dock mycket förändrats från A10:s rektangulära kamrater. I Audio Pro har de lyckats pressa in en 7,5 cm lång bashögtalare och förstärkt dess effekt med två 11,5 cm passiva radiatorer.

Det är dock användningen av en BMR, eller Balanced Mode Radiator, diskant som är mest smutsig. Bland sina många fördelar har denna plattare förare möjligheten att erbjuda bredare spridning än en traditionell diskant upp till 180º faktiskt och så kan få ut det mesta av A10: s cylindriska form, vilket gör den mycket mindre noga när det gäller positionering.

Du kanske också är intresserad av:

Ljud

Inte överraskande är det en av de första sakerna som hoppar ut när du slår på A10. Vi älskar direktheten hos dess syskon, men mångsidigheten och den stora spridningen av ljud A10 erbjuder är att beundra. Det har inte riktigt det orubbliga fokuset som dess syskon har, men ljudet är ändå fantastiskt i hela rummet.

Timingen är som alltid med dessa högtalare en styrka. Även om A10 kanske är en aning lösare med rytmer än den prisbelönta Addon C3-, är detta förståeligt med tanke på skillnaden i deras prislappar. A10 har samma intensitet och intelligenta organisation som vi har förväntat oss från en högtalare av denna kalibren.

Den har också en förmåga att bedöma balans, och A10 återspeglar det med en bra spridning av detaljerade frekvenser utan att något missas. Skillnaden mellan detta och de prisbelönta boomboxarna är dock mellanregistret. A10 är ingen fjädervikt, men förståeligt nog kan den inte ge röster eller melodier tyngden som C3 kan.

Vad som är fantastiskt är dock den breda spridningen och mångsidigheten, för att inte tala om priset och den mer traditionella designen, som vi tror kommer både att låta Audio Pro locka en annan målgrupp och erbjuda något annat för lyssnare som redan har sålts på företagets fantastiska produkter.

Slutsats Audio Pro A10 Multiroom-högtalare

Det här kanske inte ser ut som den Audio Pro du känner till, men när det gäller dess soniska potential är A10 definitivt en del av familjen.

BETYG

 • Ljud 5
 • Funktioner 5
 • Design 5

2 svar på ”Audio Pro A10 Multiroom-högtalare Recension”

Lämna en kommentar