Marshall Woburn II Recension

VÅR DOM
Marshall Woburn II är en BEAST av en högtalare, med rumsskakande ljud och en autentisk design.

FÖRDELAR:

  • Stor stack-aping look
  • Super högt
  • Häftigt ljud

NACKDELAR:

  • Saknar Wi-Fi-alternativ
  • Inga ”Smarta” funktioner

Sedan några år har Marshall-märket förgrenat sig från sin live-amp-utrustning och studiokomfortzon och in i hemmahögtalarutrymmet med sina Acton-, Stanmore- och Woburn -högtalare och dess Marshall Major -hörlurar. Men det är först nu med Marshall Woburn II som företaget verkligen har uppfyllt det öronsplittrande löftet om sitt hårdrockande arv.

Stor, djärv och ”hela vägen till 11” högt, Marshall Woburn II är en snygg högtalare som är välutrustad för de flesta musikstilar och grym när den kombineras med dina scuzzier låtar.

Pris och tillgänglighet

Marshall Woburn II är prissatt till 4 490 kr. Detta är ganska dyrt speciellt när du noterar att det inte finns någon smart assistent, som Google Assistant eller Amazon Alexa, inbyggd.

Vad du får är dock den ikoniska designen och en otroligt kraftfull högtalare – vrid den här hela vägen upp så behöver du inte separata högtalare för varje rum; även dina grannar i kvarteret kanske kommer klaga.

Design

Har du någonsin tagit på dig en hatt och spelat luftgitarr till din favorit Metallica sång? Eller hoppade runt i vardagsrummet i din gamla skoluniform som Angus Young? Plocka upp en Marshall Woburn II för att verkligen rocka ut, denna högtalare känns som en klassiker men högteknologiskt ljud.

Bildkredit: Netonnet

Ungefär lika tung som en solid state-förstärkare och lika stor. Woburn II ser imponerande ut jämfört med din vanliga högtalare. Med sitt läder utseende och guld accenter, höjd från marken på fyra robusta fötter.

Ett grått tyg med gallermönster täcker de främre högtalarsystemen, prydda med det igenkännliga Marshall-märket i guld. Längst upp hittar du en infälld kontrollpanel, även i guld, med rattar för att styra volym, bas och diskant oberoende och en liten växelspak för kraft – allt i linje med det klassiska Marshall-förstärkarutseendet.

Hoppning mellan ljudkällor hanteras av en liten rund källväljarknapp, och det finns en liknande paus-/uppspelningsknapp i andra änden av kontrollpanelen, förbi rattarna.

Om du har en anknytning till Marshall-märket och hårdrock-looken kommer du att älska Woburn II-stilen. Men det är inte precis en tyst design (i alla avseenden) så du kanske vill leta någon annanstans om du är ute efter en estetik som bleknar i bakgrunden – Woburn II kommer att synas!

Du kanske också är intresserad av:

Anslutningsmöjligheter och ljudalternativ

Woburn II använder Bluetooth 5.0, vilket ger den en solid anslutning, med 10 meters räckvidd. Bluetooth-standarden som används här stöder multi-host Bluetooth, så att du kan ansluta två enheter samtidigt, vilket sparar bråk mellan vänner om vem som får spela vad.

Förutom det har du AUX In- och AUX Out-anslutningar och RCA-anslutning om du vill göra Woburn II till en del av ett bredare Hi-Fi-system. Till det här priset skulle det vara bra att ha sett några fler smarta funktioner, som stöd för flera rum med resten av Marshalls multirumserie, eller Spotify Connect och AirPlay-funktioner också.

Det kanske inte är för allas smak, men som en person som växt upp med rock skulle jag gärna se att Marshall-linjen erbjuder en dedikerad gitarringång också, om ingenjörsgudarna tillåter det. Att ha en högtalare som ser ut så här och också kan bli kopplad till din guitar skulle vara fantastiskt och ge en verkligt unik funktion för varumärkets Bluetooth -linje.

Prestanda

Oavsett vilken ljudkälla du ansluter till Woburn II är en sak säker – den här högtalaren har vansinnigt hög volym. Genom att använda två diskanthögtalare och dubbla 5,25-tums subwoofers, individuellt drivna av klass D-förstärkare, har den upp till hela 110 watt uteffekt.

Men vad är volymen utan detaljer och tydlighet? Lyckligtvis är det svårt att argumentera mot Woburn II:s ljud även om den trumhinnesmältande kraften inte är din smak. Genom att använda en reviderad DSP för att bibehålla detaljer vid ännu högre volymer utmärker sig Marshall Woburn fortfarande med rockmusik. Men det är förvånansvärt potent även i andra stilar.

Slutsats Marshall Woburn II

Med en design som till fullo utnyttjar varumärkets ikoniska estetik och en kraft och tydlighet som andra Bluetooth-högtalare skulle vara svårt att möta är Marshall Woburn II ett bra köp, så länge du värdesätter volym och stil framför smarta anslutnings alternativ.

Var dock noga med att ta med priset på ett par hörselskydd om du ska gå ända upp till 11.


2 svar på ”Marshall Woburn II Recension”

Lämna en kommentar