Marshall Tufton Portabel Bluetooth-högtalare Test

Rocka medans du är på språng!

VÅR SLUTSATS
Marshall Tufton har en rock and roll design och ett kraftfullt ljud – men den kommer till ett högt pris trots att det inte finns några ”smarta” funktioner inbyggda.

FÖRDELAR:

  • Fantastiskt ljud
  • Kraftfull bas
  • Cool design

NACKDELAR:

  • Dyr
  • Mellanstycken kan låta lite klena
  • Inga ”smarta” funktioner

Bärbara högtalare finns i alla former och storlekar dessa dagar, och inget märke bevisar det bättre än amusikföretaget Marshall.

Sedan lanseringen av Marshall Kilburn II förra året har företaget utökat sin portabla högtalarserie med Stockwell II i handväskastorlek och den största av de tre högtalarna, Marshall Tufton.

Precis som sitt mindre syskon, Kilburn II, fungerar Tufton också som gitarrförstärkare genom att att kombinera robust trafiksäkerhet med multidirektionellt ljud-men kan den leverera?

Pris och tillgänglighet

Marshall Tufton kostar 4 290 kr, vilket är ganska dyrt för en bärbar Bluetooth-högtalare och det är den dyraste av Marshalls bärbara högtalarsortiment.

Design

Precis som Marshalls andra högtalare är Tufton utformad för att likna en gitarrförstärkare, som har vridits på sidan.

Med ett mikrofoninspirerat galler med den ikoniska Marshall-logotypen i vitt. Robusta hörnkåpor och ett läder-effektskåp. Tufton spelar verkligen upp rockestetiken, liksom Kilburn II och Stockwell II.

För bärbarhet levereras Tufton med ett gitarrreminspirerat handtag i konstläder, med en plysch röd sammet undersida och lyxiga guldskruvar som håller den på plats. Det är inte den lättaste bärbara högtalaren den väger drygt 4,5 kg, men den är inte så tung att du skulle kämpa för att få den från din bil till en picknickplats, som du kanske skull med Sony SRS-XP700 & SRS-XG500 Recension, förvänta dig bara inte att bära den bekvämt runt hela dagen på en festival.

Gitarrförstärkartemat fortsätter med rattarna ovanpå högtalaren, som styr volymen, basen och diskantnivån för din musik. Förutom att det är estetiskt tilltalande, ger införandet av fysiska kontroller musikuppspelning en taktil kvalitet som är riktigt trevlig.

Överst på högtalaren är också en liten Bluetooth-parningsknapp och en LED-batteriindikator, som verkligen är användbara för att kontrollera hur mycket laddning du har kvar vid en blick.

På baksidan av högtalaren hittar du ett litet cirkulärt galler som bidrar till Tuftons multidirektionella ljud. Samt en nätport som är täckt av en gummitätning för skydd när du är på språng.

Högtalaren har en IPX2 -klassificering, vilket innebär att den tål droppande vatten; så den är inte precis vattentätt, men ett duggregn bör inte förstöra ditt roliga om du tar med den utomhus.


Du kanske också är intresserad av:


Funktioner och prestanda

Marshall kallar Tufton för “the king of the road”, och med en högtalare som erbjuder över 20 timmars bärbar speltid på en enda laddning tycker jag det är en rättvis titel.

Den har också en ”snabb laddning” funktion, vilket innebär att 20-minuters laddning ger dig fyra timmars uppspelning. Vilket är praktiskt om du behöver ta dig Tufton med kort varsel.

Ljudmässigt är Marshall Tufton stor, fräck och in your face, och kan enkelt fylla ett rum med ljud med volymen upp till halvvägs, allt som allt är det helt rock’n’roll.

Tack vare införandet av tre separata högtalare på framsidan av högtalaren och en på baksidan ger Tufton intrycket av mångriktat ljud, vilket är bra om du vill ha den mitt i ett rum för en fest.

En annan användbar funktion för festlyssning är multi-host-funktionalitet, vilket innebär att du kan växla mellan två Bluetooth-enheter och turas om att spela låtar med en vän.

Bluetooth parningsprocessen är i allmänhet enkel – du behöver helt enkelt vrida volymratten för att slå på Tufton och sedan trycka på Bluetooth-knappen för att sätta den i parningsläge.

Test av Tufton

Den högsta frekvensen slagverk kan ibland låta lite hård, men det kan nästan förväntas av en rockinspirerad högtalare; det är definitivt inte för svaga hjärtan, och om du ofta blir trött efter långa musiksessioner kanske du vill leta någon annanstans eftersom hårda höga frekvenser kan förvärra detta.

Livligheten i Tuftons ljud är allvarligt imponerande, mellanfrekvenserna kan ibland gå förlorade bland diskant och bas.

Som en rockinspirerad högtalare kan du förvänta dig att Tufton ska utmärka sig i sin presentation av gitarrmusik-och det gör den verkligen med! Överdrivna gitarrriff låter fulla, självsäkra och skrytfulla i Fat White Family’s Touch the Leather.

De högsta frekvenserna kan som sagt ibland låta lite för hårda för vissa öron. Mittfrekvenserna låter också något nedsänkta.

Marshall Tufton hanterar akustiskt ljud lika bra som det hanterar häftig rock och dundrande hiphop. De mjuka harptonerna i Joanna Newsom’s Sprout and the Bean lät imponerande. Medan hennes röst var stark, klar och med resonans.

Som nämnts lägger man till diskant- och basrattarna för att manipulera ljudet en autentisk rock n roll -känsla till lyssningsupplevelsen. Och de är användbara om du tycker att basen är lite tung efter eget tycke.

Trots det relativt höga priset kommer Tufton inte med röstassistenter som Google Assistant eller Alexa inbyggda. Så du kommer inte att kunna använda den som kontrollnav för ditt smarta hem.

Slutsats

Som den största enheten i Marshalls bärbara högtalarsortiment, är Tufton verkligen ett soniskt kraftpaketmed. Den har rik bas och kristallklara diskanter – även om mittfrekvensljud ibland går vilse i den livliga mixen.

Dess bas är inte lika oklar som från dess mindre syskon, Kilburn II, men Tufton är inte lika lätt att bära på grund av sin större storlek – om du letar efter något du kan släpa runt hela dagen, du det är bättre att hålla sig till mer kompakta modeller.

Den retro-gitarrförstärkarinspirerade designen kanske inte tilltalar alla. Men rockfans kommer förmodligen att älska användningen av taktila kontrollrattar istället för knappar, och gitarrbandets stilhandtag.

Det är onekligen dyrt med över 4 000 kr, och det kommer inte med moderna bekvämligheter som röststyrning. Men om du har lite pengar att bränna och du älskar Rock’n’Roll estetiken och den råa kraften, kan Tufton vara en fantastisk investering. Både för hemmet och när du är ute och svänger.


3 svar på ”Marshall Tufton Portabel Bluetooth-högtalare Test”

Lämna en kommentar