Sonos One recension: Den bäst låtande smarta högtalaren

Sonos One låter bäst av alla smarta högtalare hittills, och dess integration med Amazons assistent är utmärkt! Om du vill ha en smart högtalare med premiumljud har du hittat rätt!

sonos one recenstion test review 
anmeldelse
Bildkredit: techcrunch
Fördelar:Nackdelar:
+ Utmärkt ljudkvalitet– Det går inte att ringa med Alexa eller Google Assistant
+ Omfattande Sonos-app– Alexa drop-in stöds inte
+ Låter dig styra massor av musikkällor
+ Kan para ihop fler högtalare för ljud från hela huset
+ Fungerar med Alexa och Google Assistant

Sonos One låter lika fantastiskt som de andra produkterna från Sonos (som vår favorit Sonos Soundbar), och tack vare Amazons röstassistent som är inbyggd i högtalaren, kan du be den göra massor av olika saker. Från att beställa pizza till att dimma ljuset ifall du har smarta lampor som Philips Hue. Och som vårt val bland de bästa smarta högtalarna, har Sonos One ännu inte slagits.

De har lagt till Google Assistant sedan lansering, förbättrat sin trovärdighet och har blivit en av de bästa Google Home-högtalarna. Oavsett om den används ensam som en smart högtalare eller ihopkopplad för en surroundljudinstallation, är Sonos One en pålitlig enhet som har massivt och fantastiskt ljud.

Pris och tillgänglighet

Dessutom drar det nytta av det massiva Sonos-musikbiblioteket, som inkluderar alla de bästa musikströmningstjänsterna samt Sonos Radio. Sonos Radio erbjuder exklusivt innehåll, samlade spellistor och över 60 000 globala radiostationer för Sonos One (och andra Sonos-högtalare) ägare.


Våra nyaste artiklar om smarta hem:


Design

Inte överraskande ser Sonos One nästan identisk ut med Sonos Play: 1 högtalare som den bygger på. Högtalaren är insvept i ett metallgaller: Sonos-logotypen visas subtilt på framsidan.

sonos one recenstion test review 
anmeldelse sonos one vs sonos play
Bildkredit: https://en.community.sonos.com/

Överst finns pekreglage för att spela och pausa musik, ändra volymen och stänga av ljudet och stänga av mikrofonen.

En liten LED av mikrofonknappen tänds när du säger ”Hej Google” det är det svårt att se Sonos One’s ljus från hela rummet. Det finns dock en ljudkod när Google har hört dig.

Den är ungefär lika stor som en stor burk kaffe. Dess vikt på cirka 1,8 kg gör att den känns rejäl för sin storlek. På högtalarens undersida finns en port för dess strömkabel och en Ethernet-port finns på baksidan.

En mycket viktig sak att notera för dem med färgade trämöbler: På samma sätt som Apple HomePod kan också denna hötalare lämna skadliga vita märken på vissa trämöbler. Om du köper den här högtalaren, se till att placera något under den.

MER: Vilken TV storlek är bäst för mitt hem?

Ljudkvalitet: Fantastiskt

Som man förväntar sig av en Sonos produkt låter den fantastiskt för sin storlek. Bara en av dem kunde fylla mitt vardagsrum med fullt, balanserat ljud. Parning av en andra högtalare med den första gjorde det desto rikare.

En av de trevliga sakerna med Sonos-högtalare är att du kan ställa in dem på de akustiska egenskaperna i rummet du befinner dig i.

  • Innan jag ställde in högtalaren kom låten bra igenom, men sången var väldigt ljus och basen var dold.
  • Efter att ha ställt in högtalarna var basen mycket mer uttalad och sången var inte lika ljus, men varmare.

Allt du castar på Sonos-högtalarna kommer igenom spektakulärt, speciellt med tanke på dess storlek. Mitt vardagsrum var fullt av rikt, fullt ljud. Jag försökte vrida högtalarna till 11 (max ljud, men kunde bara klara ungefär en åtta innan det började kännas som mina öron skulle explodera.

Medan Alexa låter dig streama musik från en mängd olika källor. Vilket är en av Sonos styrkor. Denna högtalare att det öppnar upp en värld av olika källor, inklusive Apple Music, Google Play Music, MLB Gameday Audio och Napster. Du kan också styra Spotify-uppspelning via högtalaren med Google och Alexa.

Du kan nu använda Alexa för att styra Apple Music i Sonos One och Sonos Beam-soundbar.

Sonos One: Smarta funktioner och Alexa-integration: Nära perfekt

Sonos One är en av de bästa Google Home-kompatibla enheterna, en av de bästa Apple HomeKit-produkterna och en av de bästa Alexa-kompatibla enheterna. Allt i samma smarta högtalare!

Att ansluta en smart assistent till Sonos One var dock lite mer involverad än vad jag skulle önska.

Efter att ha ställt in högtalarna med Sonos-appen (som inkluderade auktorisering av Alexa) var jag tvungen att gå in i Alexa-appen så att Amazons assistent kunde upptäcka dem och lägga till dem i mitt smarta hemnätverk.

Jag hade lite problem initialt efter att ha parat ihop högtalarna; Alexa kände inte igen dem ordentligt och skulle inte spela musik, och Alexa skulle inte heller inse att jag började spela musik med Sonos-appen. Men ett snabbt samtal med teknisk support löste problemet.

Och sen kunde jag börja spela musik med röstkommandon eller via Sonos- och Alexa-apparna. Jag gillade också att om jag använde Sonos-appen för att spela musik, kunde jag fråga Alexa vad som spelade och gå framåt och tillbaka mellan låtarna.

Matrisen med sex mikrofoner i högtalarna var nästan lika känsliga som i andra Amazon Echo-enheter. Utan att något spelade kunde jag prata med låg röst från cirka 10-15 meter bort och den kunde höra min röst exakt. Men när jag fick musiken svängande, var jag tvungen att skrika för att bli hörd. När Alexa vaknar finns en liten ton av igenkänning, volymen på musiken sänks och det finns en paus på en sekund när kommandot känns igen och körs.

Sonos One Slutsats

Även utan Alexa skulle Sonos högtalare vara bra för att leverera musik till alla hörn av ditt hus. Inte bara låter de fantastiskt, men du kan också anpassa deras ljudprofiler till vilket rum de än befinner sig i, och du kan strömma musik från dussintals källor – inklusive Spotify. Att kunna kontrollera allt detta med hjälp av Google och Amazons röstassistent är bara en bra bonus. Jag rekommenderar verkligen Sonos One för alla som älskar musik.

Här hittar du Sonos One:


20 svar på ”Sonos One recension: Den bäst låtande smarta högtalaren”

Lämna en kommentar