Vad är Amazon Prime? – Se allt du får i Sverige!

Amazon Prime är mer än bara snabb frakt!

Amazon Prime Sverige

Om du inte är en Prime-medlem undrar du förmodligen vad Amazon Prime är eller om det är värt dina pengar. Det är en prenumerationstjänst som ger medlemmarna tillgång till en mängd olika förmåner. (Det finns också ett månatligt alternativ utan åtaganden). Fördelarna inkluderar snabb frakt (så fort som nästa dag), tillgång till exklusiva Amazon-rabatterbjudanden, en hel filmstreamings tjänst och många andra fördelar.

För många kunder är Amazon Prime en bra idé för fraktförmånerna enbart. 21 september 2021 blev det möjligt för oss i Sverige att registrera oss för denna prenumerationstjänst. Ett medlemskap kostar dig 549 kr per år eller 59 kr/månad. Amazon har hittills hunnit samla ihop hela 200 miljoner medlemmar, vilket skulle innebära 44 procent av EU:s totala befolkning!

För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut bryter vi ner vilka andra förmåner du får av att vara medlem. Här är allt du behöver veta om du undrar vad mer du får för 59 kr per månad.

Amazon Prime uppdatering, nu i Sverige!

Prime Free-Trial och grymma erbjudanden

Prova Prime gratis i 30 dagar och njut av grymma Prime exclusive erbjudanden, gratis & snabb leverans på miljontals av utvalda produkter och tillgång till prisbelönta filmer, TV-serier inklusive Amazon Originals, på Prime Video! Kolla in Amazons Prime erbjudanden nu och bli Prime medlem redan idag samtidigt som du beställer dem!

Just nu stora erbjudanden på Bosch

Mellan 21:a september 2021 och 18:e oktober 2021 erbjuder Amazon.se nya grymma Prime Exclusive och non-Prime-exclusive erbjudanden nästan varje dag från välkända märken som Bosch, Razer, iRobot med mera! 

Endast 59 kr/månad efter din provperiod. Avsluta när som helst.

Vad är Amazon Prime?

Det är en prenumerationstjänst som kostar 549 kr per år alternativt 59 kr per månad. Prime-medlemmar får en mängd olika förmåner. Den största förmånen är dock ”Gratis leverans av, så fort som nästa dag, inklusive veckoleveranser, på miljontals varor”. Under Amazons vinstsamtal för första kvartalet 2021 avslöjade företaget att det har över 200 miljoner betalande prenumeranter över hela världen.

Amazon Prime Gaming

Lystring alla gamers! Amazon tillkännagav just en ny fördel till sina medlemmar. Gaming är den senaste freebie:n i serien av Amazon produkter med digitala förmåner. Prime Gaming är i grunden en ny märkning av Twitch Prime. (Amazon köpte livestreamingsajten för videospel för 970 miljoner dollar 2014). Det betyder att du får samma exklusiva loot i spelet, gratis månatliga spel (som du kan behålla för alltid) och en gratis Twitch-prenumeration. För att göra anspråk på alla dina spelfreebies och fördelar behöver Prime-medlemmar bara logga in på sitt konto och besöka den nya Prime Gaming-målsidan.

Amazon Prime sverige
Bildkredit: Amazon

PS5

Om du letar efter PS5-restock kan det vara bra att vara ha Prime. Amazon UK har lanserat exklusiva Prime PS5-refills. Den kanske händer i Sverige med! Förhoppningen är att genom att göra PS5 restocks exklusiva för Prime-medlemmar för att rensa bort bottar som köper upp produkterna för att sälja vidare dyrare. Flytten kan också leda till fler registreringar av Prime-medlemmar.

Amazon Prime Video

Detta är en av de största fördelarna med att vara medlem. Prime Video erbjuder obegränsad strömning av filmer och TV-avsnitt för betalda eller gratis testmedlemmar i USA och Puerto Rico. Du kan också lägga till videoprenumerationer till tjänster som Showtime, Starz, A&E, AMC och många andra strömmande underhållningskanaler. Faktum är att Prime-medlemmar nu kan få en 30-dagars gratis provperiod på Paramount Plus. Amazon utökar ständigt sitt Prime Video bibliotek med nytt innehåll. Mer information finns i About Prime Video.

Om du tror att du ska åka utomlands kommer Amazon dock att begränsa din visning. I så fall är det värt att skaffa en VPN så att du kan ändra din plats och se allt du betalar för, var du än är.

Se därför vår rekommendation: ExpressVPN Recension

Generella Fördelar som kan dyka upp

I USA har prime även inneburit andra förmåner i samband med ett medlemskap. Till exempel får Prime-medlemmar 10 procent rabatt på utvalda helmatsköp. Amazon har fördubblat rabatterna på Whole Foods med nya prissänkningar varje vecka som sparar kunder i genomsnitt 20 procent på säsongsprodukter, kött, skaldjur och andra produkter.

I oktober förra året meddelade de att medlemmar skulle få gratis Amazon Fresh – leveranser på beställningar på $ 35 eller mer. Amazon Fresh krävde tidigare att medlemmar betalade 14,99 dollar/månad extra. Amazon meddelade dock att Fresh nu skulle vara gratis för Prime -medlemmar som tidigare har använt tjänsten. (Medlemmar som inte har använt tjänsten måste be att bli inbjudna till Amazon Fresh innan de kan dra nytta av gratis leverans).

Prime-medlemmar får också rabatter på digitala tjänster som FreeTime Unlimited, som kostar $ 2,99/månad för Prime-medlemmar eller $ 4,99/månad för icke-medlemmar. Och skulle du få en leverans som kom försent kommer Amazon att försöka rätta till sitt misstag.

Studenter kan också dra nytta av tjänsten. Om du är en två- eller fyraårig högskolestudent med ett giltigt .edu-e-postmeddelande kan du få en gratis sex månaders provperiod på Student, som ger dig alla fördelar med Prime utöver särskilda studentspecifika erbjudanden och kuponger. När din provperiod är slut kommer Prime Student att kosta dig halva priset på ett vanligt Prime -medlemskap i upp till fyra år eller tills du tar examen, beroende på vad som inträffar först.

Det är bara några av de många funktionerna i Amazon Prime. Men Prime medlemskap går utöver bara affärer. Nedan finns svaren på alla dina frågor om Prime -medlemskap.

4 svar på ”Vad är Amazon Prime? – Se allt du får i Sverige!”

Lämna en kommentar