Apple TV Plus vs Netflix: vem borde vara rädd?

Apple TV + och Apple TV-kanaler kan göra livet helvete för Netflix. Eller det kan vara så att streamingtitan inte har något att oroa sig för. Här kommer Apple TV Plus vs Netflix.

Medan många trodde att Apple skulle köpa Netflix skapar det istället sitt eget streaminginnehåll. Så nu när gardinen har dragits tillbaka på Apple TV Plus (utformad som Apple TV +) och Apple Channels är det dags att tänka på hur Apple kommer att konkurrera med Netflix.

Apple TV Plus vs Netflix
Bildkredit: Netflix/Apple

Efter Apples ”Show Time” -event, där företaget retade sin nya tjänst, kan jag se skäl för Netflix VD Reed Hastings att vara både lugn och rädd för vad Apple har planerat.

Mer: Hur man får japansk Netflix – de bästa filmerna och serierna du endast kan se på Netflix Japan

Netflix borde vara rädd eftersom Apple spelar på en annan nivå

Först och främst, misstag inte äpplen för apelsiner. Carolina Milanesi, en konsumentteknisk analytiker på Creative Strategies berättade för mig att alla som jämför Netflix och Apple saknar: ”Bör Netflix vara rädd?” sa hon och ekade min fråga. ”Jag tror att någon borde vara rädd för någon form av tävling, men detta är inte ett fall av liknande mot liknande.”

Och där ligger vad som är läskigt för Netflix. ”Det är ett annat förslag”, sa Milanesi till mig. ”Apple TV-kanaler är en aggregerande app”. Så genom att kombinera det med Apple TV Plus ”har kabelskärare nu en enda plats för enskilda kanaler (som Netflix inte har).” Faren, sade hon, är att om Apple får en tillräckligt stor användarbas för sin tjänst, skulle Netflix vara ”utelämnad från denna aggregator.”

Apple kan också komma i vägen för Netflix större ambitioner, ledande analytikern på Techsponential, noterade ”Apple är tyngd av äldre kontrakt, så det kan lanseras i 100 länder från början.”

Ja, även om den statistiken om Apple TV + som lanseras över hela världen kanske inte påverkar dig, kan det påverka Netflix. Som Greengart uttrycker det ”Global tillväxt är extremt viktigt för Netflix, och även om Apple TV + inte har mycket övertygande innehåll utanför porten, om det prissätter sina buntar rimligt, kommer det att vara en trovärdig konkurrent.”

Apple TV Plus vs Netflix: Innehåll

Just nu vet vi inte för mycket om Apple TV +: s program, förutom vem som gör dem. ”Vi vet inte hur mycket det kostar eller om föreställningarna är bra”, sa Greengart.

Utanför korta beskrivningar från stjärnorna och kändisarna paradade på scenen – hej Oprah! – en kort rulle med korta glimtar av dessa shower gav oss allt vi kunde se, och det hade ingenting som fick mig att skrika ”Jag behöver strömma det nu!”

Ja, det var snyggt att höra Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Michael Scot – Jag menar Steve Carrell prata om deras kommande serie The Morning Show, som fokuserar på en arbetsplatsdynamik vid en nyhetsshow på morgonen och belyser hur män och kvinnor förhåller sig på jobbet. Men utan något urval av själva programmet för att visa mig en glimt av kvalitet börjar min hjärna bara komma ihåg mycket dåliga shower med liknande lokaler, som The Newsroom och Studio 60 On The Sunset Strip. Kanske kommer det att bli en fantastisk show, som den kortlivade Sports Night. Men jag måste höra lite skämt innan jag ger lite förtroende.

Andra kommentarer

Annette Zimmermann, vice vd och analytiker på Gartner Deutschland, betonade att detta inte är ett spel med noll summa. ”Om innehållet och priset är konkurrenskraftigt och Apple låter användarna mixa och matcha sina olika tjänster, så kommer detta att fungera bra för dem ,”. ”För för många användare, inklusive miljontals Netflix-användare, kan TV + vara en extra tjänst – inte heller eller.”

Vad är ytterligare en tjänst på 59 kr i alla fall när du har ett Apple-kort att ladda tjänsten med?

Se också:

Den här artikeln är delvis baserad på tom’s guide.


4 svar på ”Apple TV Plus vs Netflix: vem borde vara rädd?”

Lämna en kommentar