Vilka är fördelarna med Binance Margin?

Om du är ute efter Margin Trading och jämför de olika plattformarna så kan du genast se i denna artikel varför Binance är ditt bästa alternativ. Vi går igenom fördelarna med Binance Margin i detalj.

fördelarna med Binance Margin

För att investerare ska kunna handla med kryptovalutor med hävstång, kombinerar man spot- och terminsmarknaderna i marginalhandelsprocessen. Förmågan att använda hävstång i dessa affärer, gör att du kan multiplicera handelsvärdet från 2x till 10x.

Även om marginalhandel kan resultera i betydande vinster, bör det aldrig göras utan att använda riskkontrolltekniker som stop-limit-order. Beroende på vilken hävstångsgrad som väljs kan detta också resultatera i en dålig affär och skapa betydande förluster.

Användningen av marginalhandel som en säkring mot en portfölj eller annan tillgång är en av de vanligaste tillämpningarna. Säkring är en sorts försäkring för att minska framtida förluster och inkluderar att skapa nya innehav som negativt korrelerar med nuvarande.

Brett utbud av handelspar för marginaltrading

Det finns över 600 olika exotiska handelspar på Binance plattform.

Detta innebär att man kombinerar två kryptovalutor (t.ex. BTC och ETH). Handlare kan göra förutsägelser om hur dessa digitala tillgångar kommer att prestera för varandra snarare än att köpa eller sälja dem.

Handelspar på Binance tillåter upp till 10x hävstångseffekt. Kom ihåg att marknaden kommer att hålla mindre likviditet för en token ju mer volatil den är. Detta beror på att det finns färre transaktioner etablerade på de marknaderna. Allt som allt är tillgången mindre pålitlig att satsa på, och medför högre risk.

Marginalhandel är den enda finansiella produkten som tillåter konsumenter att pantsätta olika tillgångar som säkerhet för upplåning.

Detta är möjligt på Binance genom att använda korsmarginalläget. Investerare kan använda sina BTC och ETH, eller BUSD, USDT, och så vidare, för att benämna sina säkerheter istället för att bara allokera BTC till en BTC-baserad marginalaffär. Handelspositioner kan öppnas med större flexibilitet när olika tillgångar används som säkerhet.

När finansieringsräntan på terminspar är instabil kan marginalhandlare dra nytta av arbitragemöjligheter. Användare kan till exempel använda marginalen för att korta handeln med BTC/USDT samtidigt som de gör en lång terminshandel med BTC/USDT för att generera pengar utan risk när BTC/USDTs eviga finansieringsränta är negativ. Som ett resultat är handlare mindre bekymrade över priset på underliggande tillgångar och mer fokuserade på marknadernas beteende. Eftersom de två transaktionerna står i opposition till varandra spelar det ingen roll vilken väg marknaden rör sig, vilket minskar handlarens risker.

Pålitligt och ansvarsfullt

Binance behåller rätten att ändra utbudet av lånbara tillgångar för att upprätthålla tillgångens säkerhet. Det maximala antalet digitala tillgångar som en användare får låna för varje kryptovaluta kallar man för det maximala beloppet för ett lån med en enda marginal.

Det förutbestämda maximala totala beloppet för korsmarginallån som användaren tillåts ta samt plattformens riskkontrollpolicyer kommer att beaktas vid beräkningen av det maximala beloppet för enstaka marginallån.

Ränta på ett marginallån kommer att börja ackumuleras så fort det är framgångsrikt avancerat och de lånade digitala tillgångarna överförs till användarens Cross Margin-konto.

Användaren kan ägna sig åt handel över marginaler i de godkända handelsparen med hjälp av de utlånade digitala tillgångarna.

Bästa avgifterna för trading

Binance Isolated Margin-kunder som betalar med BNB får 25 % rabatt på vanliga handelskostnader. Den här funktionen kan du aktivera genom att gå till [Användarcenter] – [Anslagstavlan] – [Din handelsavgiftsnivå]. Om användare tidigare har aktiverat funktionen [Use BNB] för att betala avgifter (25 % rabatt), krävs ingen ytterligare åtgärd.

Se också: Varför du borde köpa och sälja BUSD-Margined Futures

Man måste ha tillräckligt med BNB i sin Spot Wallet för att täcka kostnaderna för Isolated Margin-handel.

De kommer inte att kunna få 25 % rabatt om de inte gör det. På sidan för handel med isolerade marginaler måste användarna först betala handelskostnader till den vanliga kursen. Efter det kommer användarnas Spot-plånböcker att debiteras varje timme för de rabatterade handelskostnaderna för att använda BNB, och eventuella avgifter som redan betalats kommer att krediteras tillbaka till deras Isolated Margin-konton.

Var medveten om att handelskostnaderna omedelbart kommer att återbetalas till användarnas Spot-plånbok om det tillhörande Isolated Margin-kontot stängs vid tidpunkten för återbetalningsförfarandet för BNB-handelsavgiften.

Det finns även fördelar för dig som användare

Cooling off perioder

Nu kanske du sitter och tänker, ”vad i hela friden är Cooling off perioder?” men oroa dig inte. Du kommer att förstå alldeles strax. Det är så att Binance har implementerat en funktion så att användaren kan begränsa och kontrollera hur mycket man ska kunna trade:a. Du kan till exempel kan man ställa in begränsningen på 1 dag, 3 dagar eller 1 vecka. För fler detaljer se Margin Cooling-Off Period på Binance.

Detta är särskilt bra i situationer när du känner dig pressad av förluster. Det gör det möjligt för handlare att avstå från beteenden och aktiviteter som kan leda till oansvariga affärer och ännu fler förluster.

Försäkringsfond

Andra fördelar med Binance Margin innefattar en försäkringsfond som de erbjuder. Den skyddar användarnas konton när deras eget kapital (dvs deras tillgångar minus skulder) är mindre än 0, eller när användaren inte kan betala tillbaka skulder på grund av brist på medel på kontot.

Slutsats kring fördelarna med Binance Margin

Denna bild summerar helt enkelt vad som du får för funktioner av att använda Binance Margin i Binance ekosystem.


Lämna en kommentar