Vad är Ethereum 2.0? Ethereums ”The Merge” förklaras, Binance Staking

Den efterlängtade Ethereum 2.0-uppgraderingen är nära.

Den flerfasiga uppgraderingen syftar till att förbättra Ethereum nätverkets skalbarhet och säkerhet genom flera förändringar av nätverkets infrastruktur – framför allt bytet från en proof-of-work (PoW) till en proof-of-stake (PoS) modell.

Vad är ETH 2.0 faktiskt?

Ethereum 2.0, även känd som Eth2 eller ”Serenity”, är en uppgradering av Ethereum blockchain.

Uppgraderingen syftar till att förbättra hastigheten, effektiviteten och skalbarheten hos Ethereum-nätverket så att det kan undvika flaskhalsar och behandla fler transaktioner samtidigt.

Ethereums Merge Bakgrund

Nu är det dags för Ethereum att gå från ”proof of work” till ”proof of stake”. Och även om proof of work har visats sig vara helt tillförlitligt och säkert, kommer det till en kostnad att säkerställa att tusentals noder når en konsensus. Proof of work kräver mycket datorkraft för att lösa komplexa problem, och kräver därför också mycket energi.

Proof of Stake kräver inte energikrävande utrustning och förbättrar ändå effektiviteten, ökar decentraliseringen och motstår censur. Detta kommer att bli den nya standarden för hela nätverket.

Källa

Steg som krävs på Ethereums färdplan för att komma till The Merge inkluderar tillägget av Beacon Chain, att ta bort proof of work konsensuslagret och slå samman proof of stake till Ethereums huvudnät.

Vad är Beacon Chain?

Beacon Chain är ett helt oberoende decentraliserat nätverk som löper parallellt med Ethereum Mainnet som använder proof of stake-konsensusmekanismen istället för Ethereums nuvarande proof of work-konsensusmekanism.

Syftet med Beacon Chain är att stödja övergången från proof of work till proof of stake, och det är det första steget som krävs för att slutföra sammanslagningen.

Beacon Chain-övergången började i november 2020 när en enkelriktad bro började flytta proof of work-kedjan till proof of stake-kedjan och började ta emot insättningar. En månad senare lanserade och säkrade Beacon Chain miljontals ETH över flera validatorer. Hittills har Beacon Chain inte upplevt några driftstopp eller nätverksavbrott.

Varför är Ethereum Merge viktig?

Ethereum fungerar som baslager för tusentals decentraliserade appar (dApps). Om ”The Merge” misslyckas kan det påverka många dApps, allt från altcoins som Basic Attention Token (BAT) till Layer 2s som Polygon (MATIC) och metaverse-tokens som Sandbox. Dessutom kan NFT, DAO och andra krypterade tekniker påverkas.

Om The Merge inte uppfyller förväntningarna har Ethereum för närvarande 4 unika klientimplementationer av proof of stake Ethereum-noder. Detta innebär att nodoperatörer med proof of stake kan byta till olika klienter om man upplever problem.

Vanliga frågor om Ethereum Merge

ETH 2.0 är den efterlängtade uppgraderingen till Ethereum-nätverket som bland annat lovar att förbättra nätverkets skalbarhet, hastighet, effektivitet och hållbarhet utan att offra säkerhet och decentralisering. ETH-gemenskapen strävar efter att uppnå detta genom att rulla ut flera uppdateringar i tre faser.

Insatt ETH kan inte lösas in förrän Shard Chains är helt implementerade. Detta innebär att din ETH kommer att förbli insatt under Fas ett tills den är klar. Binance tokeniserar dock BETH för användare som representerar din insatta ETH på en 1:1-basis, för att fortsätta använda dina låsta tillgångar för handel och uttag.

Du kan ändra tillbaka BETH till ETH när ETH 2.0 Phase One startar, då kommer du att få beloppet Ethereum lika med dina nuvarande BETH-innehav.

BETH är en tokeniserad tillgång som representerar din insatta ETH på en 1:1-basis. Du kan byta din insatta ETH till BETH och utnyttja din intäktspotential. BETH kan göra allt som ETH gör, och du kan använda det för handel, uttag, etc. Du kan byta tillbaka dina BETH-innehav till ETH när ETH 2.0 mainnet går live, och du kommer att få ETH lika med dina BETH-innehav.

All Ether bränns inte i en transaktionsavgift. Icke brända avgifter, från execution, kommer att skickas till stakers. Detta beror på proof of stake som kommer att finnas efter sammanslagningen. Förutom ny Ether som präglas som en blockbelöning, får du också 30% av alla transaktionsavgifter.

Du kommer inte att kunna dra tillbaka din ETH efter the merge. Det kommer en ny uppdatering cirka 6 månader senare, då du kommer att kunna dra dig ur. Tänk på att den ETH du satsar kommer att vara låst tills uppdateringen för att dra tillbaka finns. Sammanslagningen syftar till att behålla enkelheten, med fokus på ett steg i taget.

Detta är inte sant. Sharding kommer att minska gas fees, men detta kommer att vara ett fokus efter sammanslagningen. Denna senare fas förväntas vara klar 2023. Det bör vara känt att Layer 2s kommer att börja ta en större roll även efter sammanslagningen.

Detta är en annan missuppfattning. Ethereum krävde aldrig ETH för att köra en nod. Du kan vara en insatsvaliderande nod och lägga till transaktioner i blockkedjan, eller så kan du vara en lyssnande nod och skicka transaktioner till mempoolen via din egen nod. Det är enkelt och lättillgängligt att köra en nod. Ingen ETH behövs för att köra en nod.

Detta är inte sant, eftersom Ethereum-nätverket inte kommer att ha ett nytt nätverk eller en ny token. Det är därför Ethereum Foundation avskaffar terminologin ”Eth1” och ”Eth2”.

Hela insatsprocessen inklusive insatsbelöningar beror på ETH-nätverket. Ju mer ETH satsas, desto lägre blir APR. Därför kan vi i dagsläget inte svara på detta.


Nu när du läst en del om Etherium 2.0 tror vi att du kanske också är intresserad av:


Binance ETH 2.0 Staking

Om du vill bli en validator på Ethereum 2.0 måste du satsa minst 32 ETH. I gengäld kommer du att stödja nätverket och få belöningar. Du kommer att behöva minimiinsatsen, hårdvaruutrustning och ytterligare tillgångar för att reglera noddriftskostnaderna. 

Du måste också överväga ytterligare risker, såsom den förlängda låsningsperioden som kan krävas för att slutföra ETH 2.0-uppdateringen. 

Att delta i Ethereum Staking är inte enkelt och innebär risker.

För att komma till rätta med detta lanserade Binance tjänsten ”ETH 2.0 staking” för att ge alla en tillgänglig Ethereum 2.0-insats. Du kan börja med några få klick med bara 0,1 ETH, och Binance kommer att täcka alla driftskostnader för validatorn och bära risken för påföljder i kedjan. Alla belöningar för insats i kedjan kommer att delas ut till användarna.

Hur man deltar i Binance ETH 2.0 Staking

1. Logga in på ditt Binance-konto och klicka på [Finance]  –  [Binance Earn]. Scrolla ner till [ ETH 2.0 Staking ] och klicka på  [View More].

Eller gå direkt till ETH 2.0 Staking här:

2. Klicka på [Stake Now], ange det belopp du vill satsa och klicka på [Confirm].

3. Ett andra bekräftelsefönster kommer att dyka upp. Vänligen dubbelkolla villkoren och klicka på [Confirm] om du godkänner det.

Under ETH 2.0-insatsperioden kommer BETH-belöningar att delas ut dagligen baserat på användarens BETH-innehav.

Du kommer inte att kunna ta ut din ETH förrän Ethereum 2.0 Mainnet går live. Inlösenbeloppet kommer att baseras på dina nuvarande BETH-innehav istället för dina initiala insatta tillgångar.

Om du till exempel satsar 100 ETH kan du få 100 BETH i förhållandet 1:1. Och på inlösendatumet, om du innehar 110 BETH genom en transaktion och distribution av belöningar i kedjan, kan du lösa in 110 ETH. 

Binance kommer att täcka alla driftskostnader för validatorn för användare på ETH 2.0-insatstjänsten.

När du har satsat din ETH framgångsrikt kan du hitta dina låsta tillgångar och belöningsinformation ETH 2.0 Staking-målsidan.

Slutsats om Etherium 2.0 och The Merge

Om du vill delta i ETH 2.0 staking så är det lättaste och säkraste sättet att göra detta via Binance ETH 2.0.

Det är också värt att tänka på att nu när The Merge närmar sig, så närmar vi oss också upplåsningen av ETH, detta har lett till en massiv tillströmning av personer som investerar i ETH just nu.


Nu när du läst om – Vad är Ethereum 2.0? Ethereums Merge – så kanske du också är intresserad av:

1 svar på ”Vad är Ethereum 2.0? Ethereums ”The Merge” förklaras, Binance Staking”

Lämna en kommentar