Här är det första som varje Google TV-ägare med en Chromecast bör göra

Chromecast med Google TV: Det är dags att låta din nya Chromecast lära känna dig

hur använder man Chromecast med Google TV

Så du har precis fått en ny Chromecast med Google TV ? Tja, även om den här enheten är ganska bra ur lådan, finns det en sak du förmodligen kommer att vilja göra innan du går vidare. Och det är att skräddarsy den för din egen smak. Tekniskt sett är detta upp till tre saker, men allt ryms under paraplyet ”bemästra profilsektionen.”

För den stora skillnaden mellan Chromecast med Google TV (ett av våra val för de bästa streamingenheterna ) och andra streaming tillbehör där ute är att Chromecast försöker hjälpa dig . För som du kommer att se på startskärmen har den många rekommendationer.

Google, som du kanske vet, vet mycket om sina användare och älskar att utnyttja den informationen för att göra din streamingupplevelse bättre. Och ett sätt att hjälpa den att göra sitt jobb är att mata den med data. Jag säger inte ”skicka din sökhistorik till Google” (de kanske redan har den dock), utan istället för att finjustera din användarprofil på ditt system.


Du kanske också är intresserad av:


Låt Google TV veta vad du gillar

Och det första stället att göra det är i avsnittet Inställningar på din Chromecast med Google TV. För att komma dit, välj användarikonen i det övre högra hörnet på skärmen och tryck sedan på Inställningar . Sedan väljer du konton och logga in. När du har valt din profil kan du trycka till höger och gå ner till Innehållsinställningar.

Här kommer du att gå igenom ett gränssnitt som är smärtsamt bekant för alla som har prövat lyckan med nätdejting under det senaste året. Se det här som Netflix & Chill, utan Chill.

Du kommer i princip att trycka åt vänster på program och filmer du vill se mindre av och trycka höger på program och filmer du vill se mer av . Om du är likgiltig trycker du på Upp .

Chromecast med Google TV ger dig ett tiotal alternativ för din första omgång. Och sedan kan du antingen gå tillbaka till att använda enheten eller trycka på Klar för att gå vidare.

För nu, tryck på klar .

Anslut dina tjänster för bättre rekommendationer

Därefter är det dags att se till att din startskärm har rekommendationer från alla rätt appar. Processen att komma ihåg alla dina streamingprenumerationer är förhoppningsvis en kort och snabb process, men Chromecast:s Dina tjänster-meny (rätt ovanför Innehållsinställningar) samlar de flesta av de bästa streamingtjänsterna som alternativ och arbetar för att synkronisera data från dessa appar till systemet .

Be Google TV att sluta spela trailers automatiskt

Slutligen, på profilsidan där du kan välja dina inställningar för tjänster och innehåll, stäng av Autoplay-trailers. Om du inte gillar trailers och deras ljud, spelas utan att du frågar. Det har hänt mig på startskärmen och det är irriterande som fan.


Lämna en kommentar