Bästa 65 tums TV 2022

Bästa 65 tums TV 2022. Få hjälp med att hitta en makalös 65 tummare för ditt hem.

Bästa 65 tums TV 2021
Bildkredit: Sony

Nedan hittar du ett urval av de bästa 65-tums-TV:erna du kan köpa, inklusive LCD och OLED-modeller. De har de allra senaste teknikerna såsom HDR10, HDR10+ och Dolby Vision.

Om du är orolig för det utrymme som behövs för en större skärm kan du vara säker på att det inte behöver ta över ditt utrymme. HD och nu 4K-video betyder att du kan sitta närmare din TV, medan mindre ramar gör moderna 65-tums TV-apparater betydligt mindre massiva än de som har gått tidigare. De blir allt tunnare, lättare och lättare att väggmontera också. 

Philips 65OLED806 – Bästa 65 tums TV 2022

Specifikationer

Skärmtyp: OLED

Upplösning: 4K

Operativsystem: Android TV 10

HDR-format: HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG

HDMI: HDMI x4 (HDMI 2.1 x2)

ARC/eARC: eARC

Optical out: Ja

Mått (med stativ): hbd 84 x 145 x 29 cm

Fördelar

+Exceptionellt skarp och slagkraftig

+Fullständig HDMI 2.1-funktionsuppsättning

+Stöder alla HDR-format

Nackdelar

-Några udda standardinställningar

Philips 65OLED806 är en helt suverän TV som presterar ännu bättre än sin prisbelönta föregångare.

Av de fyra HDMI-portarna på 65OLED806 är två fullt maxade HDMI 2.1 48 Gbps som stöder 4K@120Hz, VRR (Variable Refresh Rate) i alla dess nuvarande former och ALLM (Automatisk Low Latency Mode), vilket gör detta till en mycket välspecificerad spel-TV.

Den mycket låga ingångsfördröjningen på cirka 14 ms hjälper verkligen också till, liksom HGiG- läget, vilket i stort sett resulterar i mer exakt tonmappning av HDR-spel.

HDR

På HDR-fronten har OLED806 i stort sett allting. Med HDR10, HLG , HDR10+ och Dolby Vision som alla stöds. HDR10+ Adaptive finns också med, vilket gör att TV:n kan anpassa HDR10+-innehållet till omgivande ljusförhållanden automatiskt. Även om Dolby Vision IQ inte stöds officiellt, säger Philips att kombinationen av standard Dolby Vision och dess AI-drivna ljussensor faktiskt gör samma sak.

Det är mycket välutrustat för appar också. Netflix , Amazon Prime Video, Apple TV och Disney+ är alla närvarande i sin kompletta 4K-, Dolby Vision- och Dolby Atmos- härlighet (Amazon har också HDR10+-innehåll); Google Play Movies & TV (som snart bara är ”Google TV”) har också 4K Dolby Vision-innehål. VLC kan hantera uppspelning av dina egna mediefiler, och Spotify, Tidal, Amazon Music är alla tillgängliga för dig.

För att få ut det bästa av den exceptionellt skarpa och kraftfulla skärmen på Philips 65OLED806 måste du justera standardinställningarna, men ansträngningen är mer än värt det. Det finns ingen bättre TV till dess pris.

Sony XR-65X90J – Näst bästa 65 tums TV 2022

Specifikationer

Skärmtyp: LCD med direkt LED-bakgrundsbelysning

Upplösning: 4K

Operativsystem: Google TV

HDR-format: HDR10, Dolby Vision, HLG

HDMI: HDMI x4 (HDMI 2.1 x2)

ARC/eARC: eARC

Optical out: Ja

Mått (med stativ): hbd 91 x 145 x 33,83 cm

Fördelar

+Härlig, autentisk färgbalans

+Fantastisk rörelsehantering

+Solid funktionsuppsättning

Nackdelar

-Begränsade svärta och betraktningsvinklar

Om din budget kan sträcka sig till en 65-tums TV, men kanske inte en 65-tums OLED eller flaggskepps QLED så kan Sony XR-65X90J vara precis vad du letar efter tack vare sin berusande blandning av snygga funktioner. Den har perfekt bildprestanda och lägre pris.

Dessa funktioner inkluderar två HDMI 2.1-uttag som stöder 4K@120Hz och det nya operativsystemet Google TV. Bilden är briljant naturlig, autentisk och balanserad, och ljudet är klart och direkt.

Det finns gott om innehållsalternativ tack vare Google TV OS. Netflix , Amazon Prime Video , Disney+ och Apple TV är här i all sin 4K-, Dolby Vision- och Dolby Atmos- härlighet; Plex och VLC gör det enkelt att spela upp musik genom Spotify, Tidal, Amazon Music och Deezer.

Även om denna mellanklassiga, direktbakgrundsbelysta LCD-TV inte kan matcha sina OLED-stallkamrater för svart djup, men bakgrundsbelysningen är konsekvent, med ingen av de grumlingar eller fläckar som är vanliga för stora TV-apparater i denna prisklass. Setet kanske inte blir helt svart, men det blir väldigt ljust och färgerna är utmärkta med en filmiskt varm och rik leverans samt en subtilitet i skuggning som är extremt sällsynt i den här delen av marknaden.

Sony XR-65A90J – Tredje bästa 65 tums TV 2022

Specifikationer

Skärmtyp: OLED

Upplösning: 4K

Operativsystem: Google TV

HDR-format: HDR10, Dolby Vision, HLG

HDMI: 4 st

ARC/eARC: eARC

Optical out: Ja

Mått (med stativ): hbd 83 x 144 x 4,1 cm

Fördelar

+Enastående bildkvalitet

+Fantastisk rörelsehantering

+Imponerande ljud

Nackdelar

-Ingen VRR (ännu)

-Lite buggig 4K@120Hz

Även om Sonys OLED:er är högt ansedda, är det vanligtvis svårt att motivera att köpa en framför en rivaliserande LG. Historiskt sett har Sony en mer autentisk bild och bättre ljud men är också ett steg efter vad gäller funktioner och användbarhet – och åtminstone en eller två nivåer dyrare.

Men tänk om Sony kunde producera en TV med de flesta av de funktioner som tidigare saknats, en mer tillfredsställande användarupplevelse och en unik högkvalitativ filmströmningsapp, allt samtidigt som bild- och ljudkvaliteten höjs till ännu högre höjder? Det är precis vad företaget har gjort med A90J.

OLED-bildprestanda

När det gäller prestanda är Sony A90J absolut otrolig. Den tar OLED-bildprestanda till nya, spännande nivåer samtidigt som den bibehåller den autenticitet som Sony med rätta är känt för. Det låter också betydligt bättre än alla andra TV-apparater du kanske funderar på. Det nya operativsystemet Google TV betyder att användarupplevelsen är bättre än för alla Sony TV-apparater före 2021, och den exklusiva streamingtjänsten Bravia Core är en genuin mervärdesfunktion.

UK catch-up-appar saknas för närvarande men vi förväntar oss inte att det kommer att förbli fallet särskilt länge. Hardcore-spelare kanske vill ta ett avvaktande tillvägagångssätt, eftersom uppsättningen ännu inte stöder VRR (en uppdatering har utlovats men inte daterad) och vi tyckte att 4K@120Hz-stödet var lite buggigt. 

Men om filmer och TV-program är din prioritet och du har en stor budget, har vi inte testat en bättre tv än Sony A90J. Det är dyrt, men det är också klart över konkurrenterna.


Se också:

Kategorier TV

Lämna en kommentar