Bästa 55 tums TV 2022

Skaffa en av de bästa 55-tums-TV:erna för att ta din kanalsurfning till nästa nivå.

bästa 55 tum tv
Bildkredit: Philips

De bästa 55-tums TV-apparaterna är enormt populära eftersom de ger dig en rik, allomfattande TV-upplevelse, men du behöver inte ett helt enormt utrymme för att ha dem. De tenderar också att vara den minsta storleken där den verkliga elit-TV-tekniken blir tillgänglig, även om det också finns gott om mer prisvärda modeller istället.

De bästa 55-tums-TV:erna är utan tvekan mer än tillräckliga för att skapa en magisk filmkväll. Det får man redan vid 50 tum och dem erbjuder inte bara en ganska stor skärm att titta på, utan också ljusare och mer noggrant kontrollerade bilder. När det kommer till TV-apparater, tenderar större utan tvekan att bli bättre – så länge du har plats i ditt rummet.

Om en 55-tums TV låter precis rätt för dig finns det många alternativ att välja mellan. Oavsett om du letar efter en premium smart-TV med otrolig bildkvalitet, en utomhus-TV som kan överleva väder och vind eller en budgetuppsättning som kommer att spara ett paket, har vi råd som backas upp av timmar av interna laboratorietester och fördjupad utvärdering.

Bästa 55 tums TV: Är det här rätt storlek för dig?

En 55-tums TV kan till en början låta för stor, men när du väl överväger de senaste teknik- och designtrenderna kanske du ändrar dig. Till att börja med är moderna TV-apparater mycket tunnare, och det gäller inte bara OLED.

En 55-tums HDR-TV kommer bara att vara 2 eller 3 cm djup, och minimalistisk design, krympande ramar och dolda högtalare gör att både OLED- och LCD-TV-apparater i första hand är en skärm utan främmande designfunktioner och mindre tjocka kanter. Som ett resultat kanske du kan passa in en 55-tums 4K-TV i ett utrymme som tidigare ockuperats av en mindre men äldre TV-modell.

För små vardagsrum kommer troligen 55 tum att vara den övre gränsen för vad som passar, och det är värt att ta några mätningar för att vara säker. Men det kan ge dig en episk bio-känsla om du sitter cirka 3 meter bort.

I större vardagsrum, där du kanske sitter längre bort, är det i princip standardstorleken du ska sikta på om du sitter runt 4 meter från skärmen. Mer än så, och du bör ta en titt på de bästa 65 tums TV-apparaterna, även om dessa kommer med en prishöjning (och, naturligtvis, är särskilt större).

Den bästa 55 tums TV 2022 är PHILIPS 55OLED936

SPECIFIKATIONER

Skärmstorlek: 55 tum

Andra tillgängliga storlekar: 48 och 65 tum

Mått: 1228 x 806 x 266 mm

Fördelar

+Enastående bildkvalitet

+Högpresterande Dolby Atmos-högtalare

+Anti-inbränningsteknik

+HDMI 2.1

Nackdelar

-Genomsnittlig ingångsfördröjning för spel (Se Vad är Input lag?)

Efterföljaren till förra säsongens OLED935 förbättrar praktiskt taget allt som dess föregångare erbjöd, vilket gör en redan bra TV fantastisk.

Utöver sin spektakulära nya generationens OLED-panel, kommer Philips med ett soundbar-liknande högtalarsystem, en bildprocessor med dubbla chip med smarta åtgärder för att minska skärmbränning och mycket imponerande Dolby Atmos via högkvalitativa Bowers & Wilkins-högtalare.

Nästa generations OLED-panel i denna 55- och 65-tumsmodell betyder att den är ljusare än tidigare Philips-TV-apparater och är en riktig rival till eller Sony A90J – men den kostar mycket mindre än båda, och den slår till och med LG G1 på pris, Och det kommer inte med ett elitljudsystem som OLED936 gör.

Förutom Dolby Vision finns det HDR10+ Adaptive, HLG, vanlig HDR10 och spelspecifik HGiG HDR. Sony och LG erbjuder inte stöd så här brett, och inte heller Samsung på sina QLED-TV.

Det finns dubbla HDMI 2.1- portar, vilket är goda nyheter för spelare. Philips stöder Variable Refresh Rate (inklusive Nvidia G-Sync och FreeSync Premium), 4K 120Hz och Auto Low Latency Mode.

Bildkvaliteten är exceptionell, och den inbyggda Ambilight erbjuder belysning i Hue-stil som reagerar på allt som visas på skärmen. Ambilight är sånt som låter okej när du läser om det. Men som ser fantastiskt ut när du faktiskt upplever det i ditt hem.

SONY XR-55A90J – Bästa 55 tums TV 2022

Fördelar

+Häpnadsväckande bildkvalitet

+Imponerande ljud

+Utmärkt rörelsehantering

Nackdelar

-Ingen VRR än

Den är knappast billigt, men Sony XR-55A90J är en häpnadsväckande OLED-TV. Den levererar den typ av bildkvalitet som vi förväntar oss av Sonys toppmodeller men förbättrar också användarupplevelsen för att föra den närmare sådana som LG när det kommer till funktioner och användbarhet.

Nyckeln här är den nya Cognitive Processor XR, som lägger till smart intelligens till Sonys tidigare X1-bildprocessor. Den använder realtidsanalys av ljud och bild för att förbättra båda, och levererar visuella bilder som är närmare vårt sätt att se världen än andra TV-apparater kan erbjuda. OLED-panelen är ljusare än tidigare, och skärmen använder Acoustic Surface Audio+-teknik för att vibrera skärmen och leverera positionsljud. Det finns också dubbla bashögtalare för low-end duns.

Google TV OS

Om du älskar Sonys bildkvalitet men inte älskar Android TV, kommer du att gilla Google TV OS här. Det är mycket snabbare, mycket enklare och mycket bättre, även om anpassningen är ganska begränsad. Det kommer att föreslå program från Disney+, Apple TV och Prime Video men inte Netflix eller Sonys egen Bravia Core streamingtjänst, som erbjuder gratis streaming av filmer inklusive IMAX Enhanced innehåll om ditt bredband är tillräckligt snabbt.

Utöver de vanliga HDMI-, USB-, antenn- och satellituttagen finns det även högtalarterminaler. Eftersom denna TV kan vara mitthögtalaren i en surroundljudsuppsättning. Två av USB-enheterna är HDMI 2.1, och irriterande nog är en av dem eARC-en – så om du tänker ansluta din TV till ditt ljudsystem är du nere på en enda 2.1 HDMI. Det är inte en deal breaker på något sätt, men om du planerar att ha den här TV:n under en lång tid kan det begränsa vad du kan lägga till under de kommande åren.

Om du är en seriös spelare måste du veta att det här setet för tillfället inte stöder variabel uppdateringsfrekvens (VRR), som Xbox- och PC-spelare kan använda på rivaliserande set (PS5 stöder inte VRR än heller) . Den kör i 4K/120Hz, men om du också vill ha Dolby Vision-spel så måste du byta till läget Enhanced Format och sedan byta tillbaka när du är klar.

LG OLED55C1 – Bästa 55 tums TV 2022

Fördelar

+Utmärkt bildkvalitet

+Dolby Vision & Dolby Atmos

+Fantastisk smart plattform

Nackdelar

-Inget stöd för HDR10+

-Mediokert ljud

LG C1 är den bästa 55-tums OLED-TV:n för de flesta och levererar enastående bildkvalitet. Den levererar de underbara färgerna och perfekta svärtan som är kännetecknen för OLED, men har också nästan alla tänkbara smarta funktioner, inklusive klassens bästa spelstöd.

Den använder också LG:s AI-förbättrade bearbetning för att leverera anmärkningsvärt rena och detaljerade uppskalade bilder. Denna imponerande 55-tums 4K-TV kan producera fantastiska bilder med både SDR- och HDR-innehåll. När det gäller den senare stöder den också HLG och Dolby Vision, med bara en brist på HDR10+ för att göra dig besviken.

C1 inkluderar hela fyra HDMI 2.1-ingångar som inkluderar stöd för eARC, 4K vid 120 fps, variabla uppdateringsfrekvenser och automatiskt låglatensläge. Vilket är otroligt sällsynt till det här priset – de flesta liknande TV-apparater kommer att ha högst två sådana ingångar. Du får också otroligt låg ingångsfördröjningstid, vilket är bra för spel, medan alternativet att lägga till ett förstärkt ljudsystem med Dolby Atmos uppslukande ljud över eARC är verkligen välkommet, eftersom den inbyggda högtalaren är ganska fotgängare.

Men det är det smarta webOS-systemet är som grädde på moset. Det är lyhört och intuitivt, med inbyggd Alexa och Google Assistant. LG C1 är svår att klandra – det är en av de bästa TV-apparaterna i världen för sitt pris.

Andra billigare modeller som är nedsatta just nu som inte kom med på listan


Se också:


Lämna en kommentar