Bästa 75 tums TV 2022

De bästa 75-tums TV-apparaterna ger dig vackra filmer med OLED- och QLED-teknik och den senaste AI-bildbehandlingen.

Bästa 75 tums TV
Bildkredit: Samsung

De bästa 75-tums TV-apparaterna ger en enorm skärmupplevelse hemma, men kan passa in i mycket fler vardagsrum än till exempel en projektor.

Förr i tiden skulle de bästa 75-tums-TV-apparaterna bara ha tilltalat de mycket rika och filmintresserade, men så är inte fallet numera. Uppsättningarna tar upp mycket mindre utrymme än de en gång skulle ha tack vare krympande djup och ramar, och om du väggmonterar kan du få en enorm skärm som verkligen inte inkräktar på ditt bostadsutrymme alls.

I själva verket, eftersom många av de bästa TV-apparaterna har krympt sina chassistorlekar, har fler och fler människor blivit frestade av att bli stora. Nu är 70+ tum det snabbast växande området för TV-försäljning.

Se också:

  1. Bästa 70 tums TV 2021
  2. Bästa 65 tums TV 2021

Det är också här 8K verkligen sticker ut som ett frestande alternativ – skärmarna är tillräckligt stora för att de extra pixlarna gör en betydande skillnad på de bästa 8K-TV:erna.

Bästa 75 tums TV: Är det här rätt storlek för dig?

En mer relevant fråga är har du rummet? En 75-tums TV är helt klart väldigt stor, och i det vanliga vardagsrummet kommer den att ta upp det mesta av en vägg.

Så du måste mäta det tillgängliga utrymmet och vara medveten om att en skärm i denna storlek kommer att dominera rummet. Den goda nyheten är att det idag finns väldigt lite ram, medan ett djup på 3-5 cm gör installationen enklare.

Bästa 75 tums TV: Vad du ska leta efter

Marknaden för 75-tums HDR-TV domineras av 4K OLED-TV med stor skärm, några billigare 4K LCD-TV och 8K QLED-TV. I allmänhet tenderar dessa skärmar att vara avancerade modeller, men inte alltid, och som sådan bör du leta efter toppmodern bildbehandling som använder AI-förbättringar, omfattande HDR-stöd, Dolby Atmos uppslukande ljud, omfattande smarta plattformar och massor av spelfunktioner.

Bearbetningsmöjligheterna är särskilt viktiga i den här storleken, eftersom eventuella brister i bilden kommer att vara ganska uppenbara – det betyder att bra uppskalning av HD- och SD-innehåll är avgörande.

Det här är en storlek där 8K bör vara ett seriöst övervägande, eftersom dessa TV-apparater är tillräckligt stora för att göra de extra pixlarna värda besväret. Uppskalningen av de bästa 8K-TV-apparaterna kan inte få 4K-innehåll att se ut som äkta inbyggt 8K-material, men det kan få det att se ännu bättre ut än 4K, så det finns verkliga fördelar.

Vissa av dessa TV-apparater erbjuder imponerande inbyggda ljudsystem, men ingen kommer verkligen att stå emot att lägga till en av de bästa soundbars som är likvärdiga i skala till en TV av denna storlek. Vi tror att de flesta kommer att vilja uppgradera så att ljudet blir lika episkt som det visuella, men med vissa av dessa TV-apparater behöver det inte vara direkt, tack och lov.

Samsung 75QN900A – Den bästa 75 tums TV:n

Fördelar

+Vacker 8K-detalj

+Häpnadsväckande HDR-kontrast

+Utmärkt Smart TV platform

Nackdelar

-Ingen Dolby Vision och Dolby Atmos

Återförsäljare

Det här är den bästa TV:n på marknaden just nu, i T3:s inte så ödmjuka syn, och den får verkligen sträcka på benen i sin 75-tumsversion. Det är den mest elitära QLED-TV:n i Samsungs 2021-serie, och använder den nya ”Neo QLED” paneltypen, som har Mini-LED-teknik – det är precis så det låter som, där tusentals och åter tusentals små lysdioder används för att ge ljuset bakom pixlarna, vilket innebär att skärmen kan vara ultratunn, ultraljus, och enskilda delar av skärmen kan också dämpas med ultraprecision för att ge fantastisk kontrast mellan ljus och mörker.

Vad du får är helt enkelt otrolig HDR-prestanda som kan få saker att se mer verkliga ut än någonsin när de går för realism, och mer eleganta och levande än någonsin när de inte är det. Och så finns det 8K-upplösningen: den AI-baserade uppskalningen gör att 4K-video ser skarpare och tydligare ut än någon 4K-TV hittills har lyckats med i den här storleken, så de extra pixlarna är verkligen värda besväret.

Samsung 75QN900A har många praktiska funktioner

Det är också bra för andra funktioner, inklusive HDMI 2.1 anslutning för nästa generations spelfunktioner, en av de bästa smarta TV-plattformarna som finns tillgängliga idag, plus användningen av Samsungs One Connect-box, som flyttar alla portar och bearbetning till en separat box ansluten med en enda kabel, så det ser superstädat ut när det är väggmonterat.

Nackdelarna är att det inte inkluderar Dolby Vision och Dolby Atmos-stöd, vilket är normalt för Samsung, men är frustrerande – det kommer dock att skicka Atmos ut till ett ljudsystem från sina inbyggda appar. Samsung QN95A/QN90A längre ner på den här listan erbjuder mycket liknande prestanda i 4K för mycket mindre, så ta en titt på det om detta är utanför din budget. Vi har även en Samsung QN90A vs Samsung QN900A guide om du vill läsa en mer direkt jämförelse av dem.

Samsung QE75QN90A NEO QLED TV – Näst bästa 75 tums TV

Fördelar

+Vacker, tunn design

+Neo QLED levererar otrolig ljusstyrka

+Ny laddningsbar fjärrkontroll

Nackdelar

-Bara en HDMI 2.1-port

-Inget stöd för Dolby Vision

75-tums Samsung QN90A NEO QLED TV kombinerar Samsungs mycket raffinerade kvantpunktsteknologi med den snäva kontrollen av mini-LED-bakgrundsbelysning. Vilket resulterar i en av de bästa TV-skärmarna du någonsin kommer att se. Superb färg och briljant ljusstyrka ger oöverträffad prestanda, och Samsung kombinerar det med en mängd smarta TV-funktioner och genuint intelligenta funktioner, som en solcellsdriven fjärrkontroll som eliminerar behovet av att byta batterier. Det ger en miljövänlig design och praktisk bekvämlighet på samma gång.

HDMI 2.1-anslutning är standard, tillsammans med spelarvänliga funktioner och imponerande 12,6 millisekunders fördröjningstid för en oöverträffad spelupplevelse. Det hela är packat i en underbar 1-tums tjock design som innehåller ett stort utbud av smarta funktioner, kraftfullt Dolby Atmos-ljud och några av de bästa prestanda vi någonsin sett. Det är den bästa 75-tums TV vi har sett i år.

Samsung 75QN95A

Fördelar

+Fantastisk bildkvalitet

+HDMI 2.1-anslutningar

+Utmärkta smarta funktioner

Nackdelar

-Ingen Dolby Vision eller Atmos

Detta är Samsungs QLED 4K-TV av högsta kvalitet från 2020, och det är en verkligt imponerande sak. Det är en annan uppsättning som använder ”Neo QLED”-panelen med Mini-LED-teknik, vilket innebär att setet använder mer ljus i samma utrymme, för att ge samma ljusstyrka på en tunnare skärm, samt mer exakt dämpning av bakgrundsbelysningen för förbättrad kontrast.

Så den här uppsättningen ger alla de stora fördelarna med LCD-TV-apparater (häpnadsväckande HDR-höjdpunkter, rika färger) men minskar LCD-skärmens stora svaghet (att inte visa mycket detaljer och nyanser i mörka områden och läcker ljus från ljust till mörkt). Rika svarta områden var alltid OLED:s nyckeltrick, och detta kommer väldigt nära att matcha det.

Dessutom är Samsungs suveräna bearbetning bättre än någonsin på att skala upp från HD till 4K, och på att se till att 4K kan se bäst ut, få fram alla detaljer och hålla rörelser klara.

Tizen OS på Samsung 75QN95A

Den Tizen-baserade smarta TV-plattformen är också mycket användarvänlig och är full av alla viktiga streamingtjänster, plus att den har HDMI 2.1- portar för PS5/Xbox Series X funktioner som 4K 120Hz , VRR och ALLM, tillsammans med en ny Game Bar som spelfans verkligen kommer att finna till hjälp.

Anledningen till att vi har nämnt två modeller här är att QN95A använder Samsungs One Connect-box, som flyttar alla anslutningar och bearbetning till en separat enhet, ansluten till panelen med en enda tunn kabel. QN94A erbjuder samma bildkvalitet, men anslutningarna finns på TV:n, vilket gör den tjockare också – det är dock lite billigare som ett resultat, så det kommer att vara väldigt frestande.

Sony XR75X90J

Fördelar

+Fantastisk HDR

+Bra uppskalning och rörelse

+HDMI 2.1 anslutning

Nackdelar

-Lite reflekterande

-VRR kommer i en uppdatering

Sony X90J-serien är gjord för att leverera prisvärd TV-spänning och hitta den perfekta balansen mellan pris och bildkvalitet. Dess full-array-bakgrundsbelysning levererar riktigt ljusa Dolby Vision-bilder som ger den visuella pop du vill ha från HDR, medan Sonys berömda bildbehandling utmärkt visas: den är särskilt bra på att uppskala från HD till 4K, för att få SDR-innehåll att se mer ut som HDR, och sättet det hanterar rörelse på är oöverträffat.

Trots att den låter som en, kommer den dock inte med samma pris som en avancerad TV. Sony har sparat pengar genom att göra den mindre ljus överlag än de avancerade LCD-modellerna vi har presenterat här, och den lider också av mer ljusblomning från ljusa till mörka områden än dyrare TV-apparater – men mot TV-apparater till samma pris, det är bara utmärkt.

Det är en av de billigare TV-apparaterna som inkluderar HDMI 2.1 (på två av dess fyra HDMI-portar), men i skrivande stund inkluderar den 4K 120Hz-stöd men inte Variable Refresh Rate (som Sony säger kommer i en uppdatering senare). Ändå är den framtidssäkrad tillräckligt bra.

Google TV på Sony XR75X90J

Smart TV-plattformen är Google TV, vilket är en stor förbättring för användbarheten på Android TV-plattformen Sony brukade använda, men som fortfarande är extremt heltäckande när det kommer till vilka streamingtjänster som finns tillgängliga. Högtalarinställningarna är också imponerande och matchar flera drivrutiner för en tydligare presentation.


Hur man väljer den bästa 75-tums-TV:n för dig

Att veta vilken storlek du vill ha hjälper dig att välja en bra TV, men alla 75-tums TV-apparater är inte likadana. Här är några av de andra faktorerna att tänka på när du väljer den bästa 75-tums-TV:n för ditt hem.

Storlek:  Bestäm först om du är låst till en 75-tumsmodell.

Och kom ihåg att placera TV:n bra i rummet den är i. För en 75-tums 4K-TV vill du sitta mer än 180 cm ifrån, för att få en bra tittarupplevelse. (Läs mer i vår artikel: Den perfekta guiden för att välja TV storlek)

Pris: Stora skärmar betyder vanligtvis höga priser, därför var noga med din budget om du inte vill kika efter en billigare Bästa 70 tums TV-apparater 2021.

Display: Det finns flera olika typer av displayer som erbjuds på dagens TV-apparater, från de mest grundläggande LCD-panelerna till QLED-paneler med olika grader av förfining och (det bästa alternativet) OLED. Ju bättre panel, desto dyrare TV. Fast du vill definitivt ha något som levererar ett brett färgomfång, hög färgnoggrannhet och stark ljusstyrka. Våra recensioner beskriver den individuella prestandan för varje set, inklusive resultaten av laboratorietester av dessa nyckelegenskaper.

HDR-stöd

Om du vill ha flest färger, skaffa en av HDR-seten med Dolby Vision-kompatibilitet ovan. Denna teknik kan leverera fler färger, fler kontrastnivåer och ökad ljusstyrka. Det kan göra TV:n lite dyrare, men det garanterar att du kommer att vara nöjd med TV:n. Eftersom Dolby Vision formatet har börjat ta fart.

Smarta funktioner: Alla TV-apparater på den här listan är smarta TV-apparater, men olika märken och smart TV-programvara kommer att ha ett annat ekosystem av appar att välja mellan och erbjuda en annan samling smarta funktioner, som röstinteraktion och kompatibilitet för smarta hem.

Se också:

Kategorier TV

Lämna en kommentar