Fungerar smart TV utan internetanslutning?

En inbyggd internetanslutning är det som verkligen gör smarta tv-apparater ”smarta”. Men behöver du verkligen använda denna förmåga? Då till frågan: Fungerar smart TV utan internet?

Fungerar en smart TV utan internetanslutning?

Fungerar smart TV utan internet?

Din smarta TV kräver ingen internetanslutning för att fungera som en vanlig TV. Du kan fortfarande titta på TV-kanaler med en traditionell kabelbox eller antenn, spela DVD- och CD-skivor, ansluta högtalare osv.

Dock kommer du inte att kunna komma åt de smarta funktionerna och de många videoströmningsapparna som finns förinstallerade på de flesta modeller. Du kan också surfa på webben, eftersom det finns många webbläsare för smarta TV-apparater där ute.

Det finns många saker du kan göra med en smart TV. Du kan titta på Netflix, Hulu, YouTube, Amazon Prime Video, HBO Go, CBS All Access, Showtime Anytime, STARZ Play, Pandora, iHeartRadio, Spotify, Vudu, Google Play Movies & TV, Crackle, Sling TV och mer.

Vad är en Smart TV?

En smart-tv är i grunden en vanlig tv med internetuppkoppling. Med internetåtkomst kan du interagera med appar. Du kan också titta på videor online eller streama innehåll från andra enheter.

Videostreamingtjänster fanns före 2005, men blev inte populära förrän efter den tiden. Nuförtiden finns det många appar för videostreaming tillgängliga.

Vissa erbjuder bra innehåll medan andra är mer fokuserade på vissa typer av programmering. Du kan ladda ner var och en av dessa specifika appar direkt till din smarta TV. Dessa streamingtjänster kan användas som ett trevligt tillägg till din grundläggande kabelplan eller till och med ersätta din kabel helt. Eller så kan du helt enkelt titta på videor online med din smarta TV. Du behöver dock internet för att göra detta.

Vissa nya TV-apparater har nu inbyggd röstigenkänning. Du kan använda din röst för att slå på eller stänga av TV:n, byta kanal eller spela upp filmer. Dessutom är vissa TV-apparater anslutna till Internet och låter dig komma åt innehåll från Netflix, Hulu, YouTube, etc.

Se också:

Varför köpa en Smart TV utan internetanslutning?

Även om du inte har en internetanslutning erbjuder smarta TV-apparater fortfarande fördelar och skäl att ha dem.

Medan smarta TV-apparater fortfarande är nya, har tillverkare erkänt dem som en stor möjlighet. Som ett resultat kommer du förmodligen att köpa en smart TV om det är det mest lättillgängliga alternativet.

Oavsett om du använder den som en Smart TV eller inte, var tanken att du skulle köpa en bara för att det var det som fanns tillgängligt inte så långsökt. Men nu när smarta TV-apparater blir vanligare, kommer deras priser närmare dumma TV-apparater. Och snart kommer de flesta om inte alla TV-apparater att vara smarta.

Smart TV erbjuder ytterligare funktioner

Smarta TV-apparater erbjuder mer funktionalitet än vanliga, dumma TV-apparater, men de är fortfarande ganska grundläggande. De flesta av dem har fler HDMI-portar än andra TV-apparater. Och även om vi kanske använder fler enheter anslutna till våra TV-apparater nu, finns det ingen anledning till varför vi behöver använda dem alla på en gång. Du kan fortfarande hålla kvar med din gamla TV ett tag till.

Smarta TV-apparater ger tillräckligt med anslutningsmöjligheter att du sällan behöver ansluta eller koppla bort något. De erbjuder också vanligtvis bättre videokvalitet än dumma TV-apparater. Detta har allt att göra med att företag lägger ner mycket kraft på att tillverka smarta TV-apparater och sätta in den mest avancerade tekniken i dem.

Smart TV problem om du inte har internetanslutning

Även om det fortfarande finns fördelar med att ha en Smart TV utan internet, finns det några potentiella problem med att köpa och använda en Smart TV.

Smart TV Uppdateringar

Din smarta TV kanske inte kan ta emot firmwareuppdateringar. Det betyder att du måste kontakta din tillverkare och fråga dem hur man uppdaterar firmware utan internet.

Varför behöver en smart TV uppdateringar?

Firmware-uppdateringar kommer vanligtvis som en del av ny funktionalitet som läggs till TV:n, eller för att åtgärda ett problem som TV:n kan ha. 

Efter uppdateringar blir din TV mer lyhörd, snabbare och enklare att använda. Detta kommer inte att vara ett stort problem om TV:n redan fungerar bra.


Kategorier TV

2 svar på ”Fungerar smart TV utan internetanslutning?”

Lämna en kommentar